Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Film Válka očima dětí

6. 05. 2014 | Televizní tipy
Válka jim vzala dětství. Válka očima dětí je šest příběhů dětí z válečných konfliktů po celém světě. Jejich vyprávění odhalují, jak prožité hrůzy poznamenaly bezbrannou dětskou duši. Film Válka očima dětí přináší svědectví o válečných zločinech, které byly na dětech spáchány a které už asi nikdo nikdy nepotrestá.

V tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové byl natočen televizní dokument Válka očima dětí, který se věnuje tématu války. Dívá se na ni z pohledu dětí, nechtěných účastníků válečného konfliktu. Scenárista Martin Pekárek a režisér Aleš Koudela zachytili ve filmu Válka očima dětí šest příběhů těch, kteří na vlastní kůži, během svého dětství, v různých dobách a na různých místech světa poznali válečné nebezpečí.

Film Válka očima dětíBez ohledu na vzdálenost v čase jsou stále živé vzpomínky pamětníků, kteří se v dětství stali očitými účastníky bombardování Drážďan, byli dětmi v době bitvy na Dukle, v době války ve Vietnamu, nebo v bývalé Jugoslávii či v Čečensku, stejně palčivé je svědectví o osudech dětských vojáků během války v Kongu.

"Společně s Alešem Koudelou jsme natočili několik dokumentů o válkách v různých historických dobách, přitom jsme se začali zajímat o osudy dětí, které byly vrženy do abnormální situace, již nezavinily a se kterou se musely po svém vyrovnat," vysvětluje Martin Pekárek motivaci, která vedla k natočení dokumentu, a dodává k tomu: "Uvědomili jsme si, jak rychle hrdinové našeho filmu dospěli a jak na celý zbytek života právě válka ovlivnila jejich vnímání hodnot i následného vývoje světa."

Dokument Válka očima dětí byl uveden v předpremiéře v rámci doprovodného programu Dnů NATO 2013 v Ostravě. Už tehdy vyvolal velkou diskuzi a dočkal se uznání.

Dokumentární film Válka očima dětí můžete sledovat 6.5. 2014 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Válka očima dětí:

Film Válka očima dětí
Film Válka očima dětí
Film Válka očima dětí
Film Válka očima dětí
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !