Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Foukač, vítaný pomocník

15. 10. 2010 | Zahrádka

Pokud vás nebaví na zahradě neustále hrabat listí nebo zametat nečistoty před domem, nabízí se jednoduché řešení – motorový foukač. Nejde přitom jen o foukání listí, ale o úklid všeobecně.


Foukač si poradí s drobnými větvičkami, suchými zbytky trávy, prachem, pískem, štěrkem a dalšími nečistotami. Lze jej navíc využívat celoročně, protože s ním jde „zametat“ i čerstvě napadaný prachový sníh.


Na trhu je široká nabídka foukačů, která uspokojí opravdu všechny zájemce. Než se ale rozhodnete ke koupi některého z těchto pomocníků, zkuste se zamyslet nad tím, který typ je pro vás ten nejvhodnější. Před nákupem byste si měli odpovědět na několik základních otázek.


Benzínový nebo elektrický pohon


foukacNejprve je důležité rozhodnout se, zda zvolit foukač s benzínovým nebo elektrickým motorem. Stroje na elektřinu jsou tišší, lehčí a také levnější. Jejich velkým omezením a nevýhodou ale je elektrický kabel, který výrazně omezuje rozsah práce. S výkonnějším benzínovým motorem můžete naopak pracovat kdekoliv, aniž by se vám kabel neustále někde pletl nebo jste jej museli každou chvíli popotahovat.


V úvahu vemte také počet a druhy stromů a dalších rostlin na vašem pozemku a jeho sousedství. Pokud lze očekávat hodně spadaného listí, sáhněte spíš po silnějším benzínovém stroji. Obecně ale platí, že v případě čištění malého dvorku nebo nejbližšího okolí vašeho domku elektrický foukač i přes nižší výkon využijete.


Ručně nesený nebo zádový foukač


Zádový foukač, který má výrazně větší výkon než ručně nesený, zvolte v případě, že potřebujete pracovat dlouho a na velkých plochách nebo obtížných terénech. Se strojem pohodlně uloženým na zádech zvládnete víc práce s menší únavou, než při práci s foukačem v jedné ruce. Velkou pozornost věnujte tomu, jak vám foukač sedí na zádech. Popruhy by měly být měkkce polstrované a hmotnost optimálně rozložena mezi ramena, boky, hrudník a záda.


Foukač nebo vysavač


Řada ručně nesených foukačů umožňuje sběr shromážděného materiálu. V praxi to vypadá tak, že si nafoukáte listí na hromadu, foukač jednoduchou úpravou přestavíte na vysávání a vše sesbíráte do vaku, který je připevněný na stroji. Pro tento případ jsou vysavače vybaveny sekací vrtulkou, která sesbíraný materiál drtí.


Čím jsou částečky rozdrceného materiálu menší, tím více se zvyšuje kapacita sběrného vaku a šetří se váš čas – nemusíte jej neustále chodit vyprazdňovat. Malé částečky se také lépe a rychleji rozkládají v kompostu. Standardní poměr rozdrcené a původní hmoty je 10:1, na trhu jsou ale i stroje s výhodnějším poměrem 16:1.


Uživatelský komfort


foukacPráce s foukačem by měla být v první řadě zábava. Proto je důležité věnovat pozornost nejen snadno čitelným údajům o ceně a výkonu, ale také parametrům, které na první pohled nemusí být tak zjevné. Mluvíme o ergonometrii, ovládání, hmotnosti nebo hladině hluku a vibrací. Zde je několik typů.


Při nákupu a návštěvě autorizovaného prodejce si neváhejte vyzkoušejte držení stroje a pohyb s ním ze stany na stranu. Lepší komfort vám zajistí foukače, které mají nastavitelné rukojeti a ovládací prvky. Ručně nesený foukač by měl být co nejlehčí a dobře vyvážený. Měl být zkonstruován tak, aby vycházející proud vzduchu z trubky nezpůsoboval rotaci stroje.


Lépe se pracuje se strojem, který má účinný systém tlumičů pro minimalizaci vibrací těch částí stroje, které jsou v kontaktu s obsluhou. Pokud si vyberete stroj s nízkou úrovní hlučnosti motoru, ocení to vaše okolí i uši. Pokaždé ale používejte chrániče sluchu. Řada výrobců nabízí technologie pro velmi snadné startování. Minimální úsilí při startu studeného motoru ocení nejen ženy, neváhejte se proto zeptat.


Příslušenství...


Správně zvolené doplňky dokáží z vašeho foukače udělat opravdový víceúčelový stroj. Lze dokoupit různé tvary trubek nebo i soupravu pro čištění okapů rodinných domů. Při výběru foukače proto vemte v úvahu i nabízený sortiment příslušenství.


Zdroj: Husqvarna.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Foukač, vítaný pomocník:

Foukač, vítaný pomocník
Foukač, vítaný pomocník
Foukač, vítaný pomocník
Foukač, vítaný pomocník
Foukač, vítaný pomocník
Foukač, vítaný pomocník
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobrej,ale nesmí být pořád mokro ,jako u nás
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles