Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Francouzky netloustnou: kuchařka

8. 09. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Francouzky netloustnou: kuchařka
Autorka: Mireille Guilianová
Nakladatelství: Ikar
Vázaná vazba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272 str.
Cena: 274 Kč 


Knihy francouzské podnikatelky žijící ve Spojených státech Francouzky netloustnou a její dvě pokračování se staly bezesporu bestsellery. Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vrátila do Francie s nadváhou.


francouzky netloustnouDíky rodinnému lékaři se jí brzy podařilo vrátit k původnímu stylu života - a také vzhledu. Autorka na vlastní zkušenosti odkryla tajemství francouzského paradoxu, který spočívá v tom, že právě Francouzky, jež jsou známé svým
požitkářstvím, zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální.


Čtenářky nenechaly Mireille v klidu. Dychtily vědět, jak se opravdu stravuje, jak jídla připravuje a jaká jsou její dietní tajemství. Proto Mireille sestavila kuchařskou knihu - netradiční, zajímavou a inspirující.


Předkládá vlastní interpretaci pokrmů, na nichž si léta pochutnávala s rodinou a přáteli, a také zbrusu nové „objevy". Zařadila sem i malou kolekci osvědčených stálic a několik čtenáři vychválených receptů, které zazářily v předchozích knihách.


Autorka věří v jednoduché recepty zachovávající ryzí chutě. Má ráda rozmanitost, jíž dociluje nakupováním čerstvého zboží na trhu. Zvlášť miluje pokrmy přinášející smyslový požitek, promlouvající ke zraku, čichu, chuti i hmatu. Z receptů se musí zrodit jídlo, které dobře chutná. Vše se točí kolem potěšení a zdraví. Uvidíte sami.


O autorovi: 


Mireille Guilianová
Studovala na pařížské Sorbonně francouzskou a anglickou literaturu a absolvovala Institut Supérieur d´ Interprétariat et de Traduction, kde získala osvědčení pro překladatelskou a tlumočnickou činnost v anglickém a německém jazyce. Kromě toho mluví italsky. 


Byla spoluzakladatelkou a prezidentkou společnosti Clicquot, Inc., v New Yorku. Je světově uznávanou odbornicí na šampaňské, ale věnuje se gastronomii obecně. Přispívá do mnoha časopisů články o víně, jídle, cestování a zdravém životním stylu a je častým hostem v amerických rádiích i televizních stanicích. Dnes svůj čas dělí mezi New York, Paříž a Provence.


Kniha Francouzky netloustnou byla přeložena již do 10 jazyků. Euromedia Group vydala i její další bestsellery Francouzky umí žít a Francouzky se umí otáčet.


Tuto knihu Francouzky netloustnou: kuchařka koupíte v  knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !