Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fredy a Zlatovláska - těšte se na novou muzikálovou pohádku

22. 12. 2008 | Televizní tipy

Může Zlatovláska najít lásku v partě Krysařů? Nová muzikálová pohádka z dnešních dnů.

"Máme k sobě blízko a možná ještě blíž, k čemu lítat nízko, když ve dvou můžem výš..." Slova z písně Fredyho a Zlatovlásky předznamenávají, o čem bude nový téměř pohádkový muzikál Fredy a Zlatovláska z dnešních dnů. O lásce. O první lásce kluka, který je vůdce sídlištní party Krysařů a jeho nové spolužačky, zvláštní holky, co nosí šátek skrývající hlavu bez vlasů, holky, kterou vozí do školy v luxusním autu rodinný šofér. Jaké je tajemství Zlatovlásky, a proč je tak nešťastná? Proč jí rodiče zakážou v osmé třídě chodit do školy a má domácího učitele? A jak dopadne měření sil mezi slušňáky Krysaři a partou Grázlů, která terorizuje všechny menší a slabší ve svém okolí?

Fredy a ZlatovláskaV muzikálu Fredy a Zlatovláska hraje, tančí a zpívá mnoho nadějných mladých tanečníků a tanečnic, především z tanečního souboru Z.I.P. Písek, které vybíral, spolu s režisérem Tomášem Krejčím, choreograf Ladislav Beran - tvůrce četných filmových choreografií, který také hrál v zahraničních snímcích "Hellboy" a "Blade II". Jako "Panenka z krámku kuriozit" si v muzikálu zatančila i americká choreografka a tanečnice Tami Stronach. Kdo z vás viděl film "Nekonečný příběh", jistě nezapomněl na její něžnou dětskou tvář v roli "Vládkyně".

Fredy a ZlatovláskaNámět a scénář muzikálu Fredy a Zlatovláska napsala Eva Papoušková, autorka pohádky "Řád saténových mašlí" a večerníčku "O Kanafáskovi". Texty písní jsou z autorské dílny Václava Kopty, jehož dobře znají diváci divadla Semafor a filmu Sněženky a machři (1983, Radek), muzikant a textař, který texty písní píše již od svých šestnácti let. Hudbu složil klavírista a skladatel Petr Malásek, jeho hudba doprovází již více než sto českých filmových titulů. Kameramanem muzikálu je Antonín Chundela (natočil například seriál Dobrá čtvrť), režisérem Tomáš Krejčí (který režíroval například také seriál Horákovi či pohádku "O pohádkovém počasí").

Fredy a ZlatovláskaV hlavních rolí muzikálu Fredy a Zlatovláska hrají: Fredy - Jan Battěk, Zlatovláska - Linda Ulrychová, Bebule - Eliška Frčková, Boban - Ondřej Malý, Kašpar - Michal Jalovecký, Melichar - Martin Jalovecký, Slizoun - Jiří Kout, Žumpa - Barbora Endyšová, Péťa - Adam Mišík, Vejvar - Marek Gallo. Dále hrají: Ilona Svobodová, Veronika Jeníková, Lukáš Vaculík, Petra Černocká, Jan Hraběta a další.

Na pohádku "Fredy a Zlatovláska" se můžete podívat  už 31. prosince 2008 ma ČT1 od 17,45 hodin.

Fotografie z natáčení muzikálové pohádky Fredy a Zlatovláska si můžete prohlédnout v našem fotoalbu ZDE


Zdroj: Česká televize

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !