Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival

26. 09. 2017 | Kultura
-Komerční sdělení-

Karlovský gastrofestival je opět tady! Nenechejte si ujít druhý říjnový víkend ve Velkých Karlovicích, kdy tuto malebnou valašskou obec u slovenské hranice ovládne 9. ročník jedné z největších a nejoriginálnějších akcí pro milovníky dobrého jídla a regionálních produktů v České republice.

O víkendu 7. a 8. října 2017 tu můžete zažít ochutnávky (nejen) valašských specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a další program, ale také například tradiční galavečeře pro náročné gurmány. Při nich v místním Spa hotelu Lanterna již několik let po sobě hostují kuchařské osobnosti ověnčené michelinskou hvězdou.

„Letošní sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna připraví Toni Mörwald, který šéfuje několika rakouským restauracím včetně vídeňské Le Ciel oceněné michelinskou hvězdou. Návštěvníci budou moci během víkendu nahlédnout pod ruce ještě dalšímu „hvězdnému“ šéfkuchaři – Radku Kašpárkovi z Fieldu při kuchařské show,“ láká ředitel Karlovského gastrofestivalu a pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.


Karlovský gastrofestivalVstup na Karlovský gastrofestival je tradičně zdarma, což je mezi podobnými tuzemskými akcemi výjimkou. Jedinečné je i místo konání – uprostřed přírody Beskyd, kde se můžete po celý den procházet 3,5 km dlouhým údolím obklopeným lesy, navštěvovat hotely, penziony a restaurace a ochutnávat jejich nabídku, v níž nikdy nechybí ani tradiční valašské speciality - kyselice, jehněčí a zvěřina, frgály, místní pivo a další dobroty. Mezi více jak desítkou gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva (při čemž příjemně vytráví) nebo se svézt vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem.

Velkým lákadlem je i mezinárodní farmářský trh, který letos nabídne sedm desítek stánků pečlivě vybraných producentů, mezi nimi i z Maďarska a Rakouska.
Třešinkou na dortu je soutěž o nejlepší frgál, při níž porotci i návštěvníci každoročně ochutnávají a hodnotí desítky těchto valašských koláčů. Připraveny jsou i kuchařské a barmanské show, soutěž o nejlepší klobásu, ukázky řemesel, muziky, zábava pro děti a také frgálová manufaktura, v níž si můžete pod vedením profesionálních pekařek sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů.

Více informací o Karlovském gastrofestivalu

Tipy na další podzimní akce ve Velkých Karlovicích:

12.–15. 10.   Běžecká škola Miloše Škorpila
21. 10.        Běhej Valachy s Davidem Svobodou
16. 11.    Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna
17. 11.        Ladislav Špaček: 10 let s Václavem Havlem
1. 12.        Etiketa stolování s Ladislavem Špačkem ve Spa hotelu Lanterna






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival:

Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival
Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival
Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival
Frgály i rakouský Michelin: přijďte si pochutnat na Karlovský gastrofestival
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvělá akce, jezdíme pravidelně každý rok, spousta kvalitního dobrého jídla a pití, jen to množství lidí je šílené, ale to je známkou oblíbené akce, tak se hold nějaká ta fronta občas musí vystát.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles