Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival

2. 10. 2019 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Karlovský gastrofestival je opět tady! Už o nadcházejícím víkendu 5. a 6. října provoní valašské Velké Karlovice frgály, zabíjačka a další (nejen) valašské speciality při příležitosti 11. ročníku této populární gastronomické akce odehrávající se uprostřed přírody Beskyd.

Festival opět uvítá i speciálního michelinského hosta, Maďarku Eszter Palágyi, jedinou šéfkuchařku ve střední Evropě oceněnou michelinskou hvězdou. Novinkou je změna ve způsobu placení za ochutnávky: jednotná měna valašský gastroš přechází z dosavadní tištěné podoby do elektronické, k úhradě budou nově sloužit dobíjecí čipy.

Karlovský gastrofestivalFestivalový program odstartuje už v pátek 4. října večer posezením u míchaných drinků vedle penzionu U Dorňáků a hudebním podvečerem s Bolkem Vjaclovským a ochutnávkou specialit zlínské Bistrotéky Valachy. Ve Spa hotelu Lanterna se uskuteční zahajovací galavečeře místního týmu šéfkuchaře Josefa Tydlačky a Cocktail bar Lanterna chystá speciální degustaci šampaňského.

Hlavní program gastrofestivalu se koná v sobotu 5. a neděli 6. října od 9 do 18 hodin. Návštěvníci mohou v tomto čase putovat 3,5 km dlouhým údolím Léskové a na dvanácti gastro zastávkách u místních hotelů, penzionů a hospůdek ochutnávat nejrůznější dobroty místních i hostujících kuchařů. Mezi gastro zastávkami se mohou procházet po cyklostezce Bečva, nebo se popovézt turistickým vláčkem, historickými autobusy a limuzínami či koňskými povozy.

A na co se těšit?

Hotel Horal nabídne své vyhlášené zvěřinové speciality, Penzion Pod Pralesem jehněčí a speciální várku piva ze svého pivovaru, u Galiku zavoní valašská zabíjačka, U Dorňáků budou vařit, grilovat a zpívat Kysučtí zbojníci, tým hotelu Lanterna představí to nejlepší z moderní valašské gastronomie, u hotelu Babská degustace zpestří kouzelník a u hotelu Pod Javorem se budou servírovat mj. ukrajinské speciality.Karlovský gastrofestival - soutěž frgále

Své vlastní gastro zastávky budou mít v údolí i hostující podniky Bistrotéka Valachy ze Zlína a restaurace Albert Málek z Rožnova pod Radhoštěm. Opět přijedou také tradiční hosté z Maďarska s mangalicí, gulášem, langoši i zajímavými produkty včetně pálenek. Zajímavostí bude Street Food sekce s hmyzími a šnečími specialitami, vietnamskou a egyptskou kuchyní a francouzskými palačinkami u penzionu Dolinka. Mezi rarity, kterou budou dále k ochutnání, patří třeba kozí zmrzlina, pečený býk nebo pštros na grilu.

Lákadlem gastrofestivalu je i vyhlášený farmářský trh plný pečlivě vybraných producentů, který zpestří menší řemeslný jarmark, navíc si tu s Muzeem regionu Valašsko zkusíte, jak se mlelo obilí ve středověku. Zpestřením budou živá hudba, kuchařské show nebo frgálová manufaktura, ve které si může kdokoli zkusit vyrobit tradiční valašský koláč frgál. V neděli se uskuteční tradiční soutěže o nejlepší valašský frgál a nejlepší klobásu s možností ochutnávat soutěžní vzorky.


šéfkuchařka Eszter PalágyiTřešinkou na dortu pro náročné gurmány je sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd hostující šéfkuchařky Eszter Palágyi ve Spa hotelu Lanterna. Na obě akce zbývají poslední volná místa.

„V době, kdy restauracím vládnou převážně muži, je tato mladá Maďarka skutečnou raritou. Čtrnáct let sbírala zkušenosti v nejlepších podnicích v Anglii, Francii a Německu a po návratu domů teď slaví jeden triumf za druhým. Nejenže opakovaně obhájila michelinskou hvězdu, ale „svou“ restauraci Costes přivedla již třikrát za sebou k prvnímu místu v TOP 10 restaurací Maďarska a třikrát za sebou byla také vyhlášena jako Chef of the year v Maďarsku,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a pořádajícího Resortu Valachy.

Více: www.KarlovskyGastrofestival.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival:

Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival
Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival
Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival
Frgály, kozí zmrzlina, street food i zabíjačka: nenechejte si ujít Karlovský gastrofestival
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles