Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fronta na maso

19. 04. 2014 | Vaše příběhy
Hned po maturitě jsem začala pracovat v jednom podniku zahraničního obchodu, který měl sídlo nedaleko Václavského náměstí. Podnik neměl jen jednu budovu, ale hned tři, takže u nás nebyla žádná vrátnice s kontrolou odchodů a příchodů do budovy. Mezi mými povinnostmi bylo i zařizování pracovních záležitostí v ostatních budovách, nebo i v bance, takže odskočit si něco koupit na Václavák nebyl problém.

Ostatně takto jsme řešily my ženy i obědy, pánové se uchylovali do závodní jídelny ke konzumaci jemných delikates, jak říkali.Kolegyně také využívaly pauzy na oběd k nákupům potravin domů. Byla jsem v naší kanceláři nejmladší, ale všichni moji kolegové a kolegyně včetně šéfa mi nabídli tykání. 
Nejstarší z nás byla Jaruška, paní něco přes padesát, výborná kuchařka a hospodyně. 
Jednou v pátek o pauze jsme spolu vyrazily na Václavské náměstí. Byla tam vyhlášená masna. Prodejna byla bohužel docela malá, takže fronta se většinou táhla až ven. Respektive dvě fronty, jedna na maso a druhá na uzeniny. Já si šla jen pro svačinu, ale Jaruška měla v plánu nakoupit maso na víkend. Stoupla jsem si do fronty k ní, že na ni počkám.

fronta na masoVtom se před nás hrnul jakýsi mužíček. A hned se rozkřikoval, že on omylem vystál frontu na uzeniny a že chce jenom kousek masa na řízky a že on teda další frontu stát nebude. Jaruška se k němu postavila čelem a řekla: „Ale já vás nepustím, stojíme tu všichni, nikoho nezajímá, že jste někde stál omylem. Stojí tu paní s děckem i  starší lidé a nikdo nepředbíhá.“ Mužíček se na Jarušku zle podíval: „No jo, vy jste jaková bojovnice za to žrádlo, že jo, je to na vás vidět.“
Podívala jsem se na Jarušku a těšila se, že mu od plic něco řekne. Byla taková statná, korpulentní, pěkně od rány, nikdy si nenechala nic líbit, ale viděla jsem, že tentokrát stojí bezradně a má v očích slzy. Najednou mi jí přišlo strašně líto a dostala jsem na chlapíka vztek. 
Se vší drzostí svých devatenácti let jsem na něj zaječela: „Co si to dovolujete?“          Zloskřet mě odstrčil ve snaze nás znovu předběhnout. Tak jsem sebrala všechny síly a vrazila do něj. Fronta se rozestoupila a mrňous se zaparkoval do regálu s konzervami. Rychle vyskočil na křivé nožičky a hnal se po mně se slovy: „Ty spratku, já ti zakroutím krkem.“
Z fronty na uzeniny vystoupil mladík, který mohl od minuty hrát Ramba. 
„Tak to bych ti neradil, to bys taky nemusel odejít po svých. Koukej se slečně omluvit a mazej vocaď, nikdo na tebe není zvědavej.“ Mladík vypadal, že to myslí s výhrůžkou vážně. 
Zloskřet se podíval po lidech ve frontách, ale pochopil, že se mu od nikoho zastání nedostane, tak nás ještě informoval, že on není z Prahy a jeho už teda Praha neuvidí. Pak se napřímil, aby vypadal větší a z prodejny odešel. Mladík ještě konstatoval, jakou to teď Prahu postihla ztráta a za všeobecného veselí se pokračovalo nakupování.
Když se nás kolegové ptali, jak jsme nakoupily, Jarušce se už zase vrátil obvyklý humor. Řekla, že jsme nakoupily moc dobře a dodala: „Jo a naše Martinka se poprala v uzenářství.“

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Fronta na maso:

Fronta na maso
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok, napísaný s humorom tebe vlastným - super Smajlík.
Bolo od teba pekné, že si sa zastala staršej kolegyne a bola si ochotná sa pre ňu (a pre poradie vo fronte Smajlík) aj pobiť.
Máš pravdu, človek si má brániť svoje práva nemá si nechať s..ť na hlavu.

Ja som sa podobne skoro "pobila" v poliklinike na chirurgii, keď tam prišiel "stráááááášne" chorý pán tmavšej pleti a hrnul sa k dverám ako prvý.
Aj mňa sa vtedy zastal jeden pán.
Obrázek uživatelky
profil
už to napsala ijaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano,nejhorší je srážka s blbcem.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vtipný příběh. Drzouny taky nesnáším, dobře mu tak.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ktery potvrzuje, ze na kazdeho z nas ceka setkani s blbcem /mnohdy i jednou denne/! Smajlík A jeste k tomu s malym, zrejme trpicim "Napoleonovym komplexem" - takovi jsou nejhorsi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles