Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gérard Depardieu: Prostě je to tak

10. 04. 2015 | Knižní tipy
Název knihy:
Gérard Depardieu: Prostě je to tak

Autoři: Gérard Depardieu, Lionel Duroy
Nakladatelství: XYZ
Datum vydání: 25.03.2015
Formát: 130x190 mm
Měkké desky z kartonu
Počet stran: 160
Cena: 279 Kč

Nevím o sobě nic předem a moje dobrodružství začínají, teprve když je vyprávím.“ Herec v knize vypráví o svém nuzném dětství, bouřlivém dospívání i o tom, jak se náhodou stal hercem. V posledních letech na sebe upozornil změnou občanství na ruské a přátelstvím s Vladimírem Putinem.

Extravagantní umělec Gérard Depardieu se už od dětství nechával vést svým vnitřním hlasem. Tento vnitřní hlas ovlivnil hercův život, životní rozhodnutí a pohled na svět, a jeho prostřednictvím také vypráví svůj osobní příběh. Čtenář se stává součástí Depardieuova vnitřního monologu, a získává tak možnost podívat se na svět jeho očima. Očima dítěte, které se málem nenarodilo, které vyloučili ze školy a které nemá co ztratit, protože nic nemá.

"A kašlu na to, co o mně říkají lidé: „Ano, ale on je blázen, je to pitomec, maniak a navíc je tlustý.“ Nechávám je, ať si říkají, co chtějí, protože vím, že se mýlí a že žijeme ve světě, kde je falešné všechno."

Gérard Depardieu: Prostě je to takUkázka z knihy Gérard Depardieu: Prostě je to tak:


Orly

Moje babička bydlela na konci přistávací dráhy letiště Orly. Pracovala tam jako hajzlbába, a když jsem byl kluk, trávil jsem u ní každé prázdniny. Na hajzlech v Orly jsem zbožňoval tohle: „Odlet do Rio de Janeira…“ Kurva, oni letí do Ria! Běžel jsem se na ně podívat. Chodil jsem se dívat i na ty, co přilétali. „Přílet z…“ Defilovala přede mnou všechna města: Saigon, Addis Abeba, Buenos Aires…. A já seděl na hajzlu. Babička uklízela hajzly. Pracovala pro jeden podnik, který se jmenoval L’Alsacienne. A holila se, to mě vždycky fascinovalo. Měla holicí strojek Gillette
s dvojitým břitem a holila se. Když jsem jí dával pusu, říkal jsem jí:
„Zase škrábeš, babi.“
„Zítra se oholím, neboj…“

Hajzlbába. Matka mého otce. Dlouho jsem cestoval ze záchodů na letišti Orly, kde jsem slyšel názvy destinací, o nichž jsem vždycky snil. Na hajzlu jsem si říkal: Jednou tam poletím! Já tam jednou taky poletím a jednou se odtamtud vrátím, jednou, jednou… Takový byl můj život. Později, když jsem se učil v tiskárně, pořád jsem slyšel v hlavě zvuk tiskárenského stroje… Odváděl mě
do světa hudby, do jakéhosi víru, a já si říkal: Kurva, to se mi tak líbí… to musí být krásné… Víš, líbilo by se mi mít dům s vůní borovic, jejichž jehličí by mě píchalo do nohou, kdybych po něm kráčel. Přivedl bych tam celou svou rodinu… a já bych odjel objevovat jiné věc ... Snil jsem a ve snech jsem odjížděl sám. Vždycky, pořád.

Až do dne, kdy jsem skutečně vypadl. V klidu. Neodjel jsem proto, že by můj otec Dédé byl  nesnesitelný a matka Liletka jak by smet, ne, ne, odjel jsem, protože jsem byl svobodný. Byl jsem milován proto, abych byl svobodný a abych mohl odjet, kam chci. Rodiče mě nikdy nesoudili, ani mě nedrželi, vůbec ne. Vždycky jsem byl svobodný.


Knihu Gérard Depardieu: Prostě je to tak koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles