Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve

25. 08. 2015 | Ze společnosti
Nadační fond AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových ve spolupráci s Golf & Spa Kunětická Hora uspořádal ve středu 19. srpna 2015 charitativní golfový turnaj, jehož výtěžek byl věnován na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve, tzv. tromboembolickou nemocí. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo více než 90 golfistů z celé České republiky. Nechyběla ani profesionální golfová hráčka Lucie Hinnerová a sportovní legenda, bývalý 8. nejlepší tenista planety, Karel Nováček.

V průběhu setkání daroval nadační fond AQUAPURA zástupcům dvou nemocnic nové lékařské přístroje, které slouží k monitorování stavu srážlivosti krve pacientů s tromboembolií podstupujícím antikoagulační léčbu. Celkem čtyři nové přístroje včetně testovacích proužků převzali lékaři z Krajské nemocnice Liberec a.s. a Fakultní nemocnice Olomouc. Nadační fond AQUAPURA těmito přístroji dovybavil již devět nemocnic ve čtyřech krajích České republiky.

Aquapura - golfový turnaj„Je to úžasné a my jsme byli tímto darem mile překvapeni,“ řekla primářka MUDr. Hana Fraňková z odd. Klinické hematologie Krajské nemocnice Liberec a.s. „Velmi se nám to hodí. Přístroje jsem již dříve konzultovala s kolegy a jsme nadšení, že je budeme moci používat. Jeden z darovaných přístrojů zapůjčíme na oddělení Ústní čelistní a obličejové chirurgie. Přístroje nám usnadní práci, jelikož budeme samostatně schopni zjistit aktuální stav srážlivosti krve našich pacientů, výsledky budeme znát během pár minut a pacientům odlehčíme od odběrů krve ze žíly, protože díky těmto přístrojům stačí odběr vzorku krve z prstu,“ řekla prim. MUDr. Hana Fraňková.

Dva přístroje ke zvýšení kvality péče o pacienty s poruchou srážlivosti krve daroval nadační fond AQUAPURA také Fakultní nemocnici Olomouc. Dar a jeho přínos pro oddělení kardiologie a tamní pacienty zhodnotil prof. Miloš Táborský, M.D., Ph.D., FESC, FACC, MBA, přednosta I. interní kliniky kardiologické. Darované přístroje, které od nadačního fondu AQUAPURA osobně převzal, budou používány převážně v ambulantní péči této fakultní nemocnice, kde je s antikoagulační léčbou evidováno více než 3 tisíce pacientů.

„Jsem velmi vděčný, že pro naše komplikované nemocné po chirurgické náhradě chlopně mechanickou chlopenní náhradou  indikované k chronické protisrážlivé léčbě Warfarinem můžeme využít darované přístroje, a to ke zefektivnění terapie, zvýšení bezpečnosti léčby a kvality života. Doplníme tak spektrum podobných přístrojů, které již rutinně používáme. Máme vlastní zkušenosti s dálkovou monitorací hodnot INR, data budeme prezentovat na letošním sjezdu Evropské kardiologické společnosti v Londýně,“ řekl prof. Miloš Táborský, M.D., Ph.D., FESC, FACC, MBA.

AquapuraDíky velké účasti golfistů získal nadační fond AQUAPURA v rámci 4. ročníku charitativního golfového turnaje na hřišti Golf & Spa Kunětická Hora výtěžek ve výši 122 000 Kč.

„Vážíme si toho, že zájem veřejnosti o činnost nadačního fondu a pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve stoupá. Důkazem je i úspěch dnešního charitativního setkání. Rád bych touto cestou poděkoval golfovému resortu, díky kterému se turnaj může každoročně konat na pomezí Královéhradeckého a Pardubického kraje. Děkuji všem golfistům, kteří přišli a osobně nadační fond podpořili a velké poděkování také náleží dlouhodobým sponzorům a partnerům, kteří činnost fondu kontinuálně podporují. Jsem rád, že nadačním fondem zakoupené a dnes předané nové lékařské přístroje budou pomáhat dalším stovkám nemocných a věřím, že s nimi budou spokojeni nejen pacienti, ale také samotní lékaři,“ řekl Pavel Staněk, zakladatel nadačního fondu AQUAPURA.



Nadační fond AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových se jako jediný v České republice zaměřuje na pomoc lidem trpícím poruchou srážlivosti krve, tzv. tromboembolickou nemocí a Leidenskou mutací krve. V uplynulých čtyřech letech fungování pomohl zvýšit kvalitu péče stovkám pacientů, kterým byla diagnostikována tromboembolická nemoc. S odborným garantem doc. MUDr. Petrem Dulíčkem, Ph.D., lékařem IV. Interní hematologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové, vždy konzultuje zakoupení vhodných lékařských přístrojů a zdravotnického materiálu tak, aby se pomoc dostala ke skutečně širokému spektru osob s tímto onemocněním, a zároveň se usnadnila práce lékařům při získání informací o stavu srážlivosti krve jejich pacientů.

Více informací o nadačním fondu AQUAPURA na www.aquapura.cz.

Zdroj, foto: AQUAPURA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve:

Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté již počtvrté přispěli na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !