Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA

8. 09. 2017 | Ze společnosti
Devět desítek golfistů se sešlo na mistrovském 18jamkovém hřišti resortu Golf & Spa Kunětická Hora, aby přispěli na pomoc pacientům, kteří se léčí s poruchou srážlivosti krve. Výtěžek turnaje i souběžně pořádané golfové akademie ve výši 126 900 Kč převzali zakladatelé nadačního fondu AQUAPURA Pavel a Monika Staňkovi.


„Lidem s poruchou srážlivosti krve pomáhá náš nadační fond už sedm let a snahou je především zlepšovat vybavenost nemocnic a hematologických klinik, kde jsou tito pacienti léčeni. Moc si vážíme dlouhodobé spolupráce s resortem Golf & Spa Kunětická Hora, který už pošesté umožnil, aby nadační fond získal finanční prostředky právě v rámci charitativního golfového turnaje, pořádaném na místním hřišti. Děkuji touto cestou všem hráčům, kteří přispěli a také partnerům fondu AQUAPURA za jejich podporu a spolupráci,“ řekl Pavel Staněk, zakladatel nadačního fondu AQUAPURA a předseda správní rady.


AQUAPURASvoji podporu aktivitám fondu vyjádřil také hokejový profesilonál Jaroslav Bednář, v současné době kapitán královéhradeckého týmu Mountfield HK, který se rozhodl dlouhodobě pacienty s poruchou srážlivosti krve podporovat a stal se tak vůbec prvním oficiálním patronem nadačního fondu AQUAPURA. „Především ze svého hokejového působení v zámoří jsem zvyklý pomáhat neziskovým organizacím. Potěšilo mě, že jsem byl osloven nadačním fondem AQUAPURA ke spolupráci a rád se zaměřím na podporu tohoto konkrétního projektu. Poruchy srážlivosti krve znám ze svého okolí, od přátel, kteří se s nemocí léčí, takže to pro mě není novinka. Pevně doufám, že moje spolupráce s nadačním fondem bude prospěšná jak pro stávající pacienty, tak i v rámci šíření osvěty o tomto onemocnění a jeho prevenci,“ řekl Jaroslav Bednář.

Charitativní golfový turnaj na podporu pacientů s poruchou srážlivosti krve opět svojí účastí podpořila druhá nejlepší profesionální golfistka, která Českou republiku úspěšně čtvrtým rokem reprezentuje v rámci golfové série LET Access. Letos je v rámci této celoevropské soutěže žen golfistek na 57. příčce, což je nejlepší české umístění. „Na Azorských ostrovech jsem dosáhla zatím nejlepšího letošního výsledku, když jsem se na turnaji umístila na 13. příčce v konkurenci přibližně 100 hráček z evropských zemí, měla jsem z toho radost a v říjnu se chystám do Španělska na další turnaj ze série LET Access,“ řekla Lucie Hinnerová. A proč mladá úspěšná sportovkyně dlouhodobě podporuje nadační fond AQUAPURA? „Ráda zůstávám věrná jednomu charitativnímu projektu. Líbí se mi, že nadační fond AQUAPURA je určený na pomoc lidem s poruchou srážlivosti krve, která souvisí s tzv. syndromem turistické třídy a cestováním na dlouhé vzdálenosti. Sama kvůli golfu hodně létám a jezdím dlouhé trasy. Snažím se na cestách myslet na prevenci trombózy. Je dobře, že se o této problematice hodně mluví, protože se tromboembolie může týkat každého z nás,“ upřesnila Lucie Hinnerová.


AQUAPURA















Golfový turnaj na podporu dobré věci odehrál na hřišti Golf & Spa Kunětická Hora také David Pospíšil, sportovní komentátor České televize a bývalý hokejový reprezentant. „Ve svém věku už volím klidnější sport, golf je přesto stále velká výzva. Rád se učím nové věci, je to náročná disciplína, je technicky těžký a zároveň zábavný. Když mě něco chytne, chci v tom být dobrý. Stále mám co zlepšovat,“ řekl David Pospíšil, který se charitativních golfových turnajů účastní bez ohledu na jejich velkou časovou náročnost. „Je to krásná myšlenka pomáhat lidem s poruchou srážlivosti krve nebo i handicapovaným. Často se touto formou snažím přispět. Je to hezký a velmi sympatický způsob setkávání lidí, kteří chtějí udělat něco dobrého pro druhé,“ řekl David Pospíšil.

Porucha srážlivosti krve, nebo-li tromboembolická nemoc, je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím. Patří mezi kardiovaskulární choroby, které jsou třetí nejčastější příčinou úmrtí v ČR a rozvinutých zemích. Odborným garantem nadačního fondu AQUAPURA je již sedmým rokem doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D.

Více informací na www.aquapura.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA:

Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
Golfisté podpořili nadační fond AQUAPURA
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !