Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve

28. 08. 2014 | Ze společnosti
Na podporu nadačního fondu AQUAPURA se v resortu Golf & Spa Kunětická Hora konal 20. srpna 2014 tradiční charitativní golfový turnaj, jehož výtěžek je určen na zvýšení kvality péče o pacienty s tromboembolickou nemocí. Za krásného letního počasí se náročného turnaje i souběžně pořádané golfové akademie pro začátečníky zúčastnilo téměř 70 golfistů, díky kterým získal nadační fond AQUAPURA částku 85 400 Kč.

Letošní 3. ročník turnaje nadačního fondu AQUAPURA osobně podpořila mimo jiné golfová profesionálka Lucie Hinnerová, dvojnásobná mistryně ČR ve hře na jamky.

„Zatím si na svůj zdravotní stav nemůžu stěžovat. Ale jsou mezi námi lidé, kteří takové štěstí nemají a když můžeme, měli bychom jim pomoci. Proto jsem se rozhodla podpořit nadační fond AQUAPURA, který pomáhá lidem s poruchou srážlivosti krve. Navíc si myslím, že je důležité se o tuto zdravotní problematiku zajímat, protože se může týkat každého z nás,“ řekla profesionální golfistka Lucie Hinnerová. „Hřiště resortu Kunětická Hora znám a je super. Už v minulosti tady bývaly obtížné a rychlé greeny, které prověří každého hráče,“ dodala Lucie Hinnerová.

Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krveDobročinný účel turnaje byl motivací k účasti na charitativním turnaji také pro bývalého osmého nejlepšího tenistu planety a vítěze 13 titulů ATP ve dvouhře, Karla Nováčka, který účastí na golfovém turnaji osobně nadační fond AQUAPURA podpořil.

„Jsem rád, že jsem se o tomto charitativním turnaji od svého kamaráda dozvěděl. Že turnaj pomůže nemocným lidem, je skvělé a velmi rád jsem tuto akci podpořil. V České republice se čím dál častěji setkávám s neziskovými organizacemi, které pomáhají potřebným. I když máme v porovnání se zahraničím stále co dohánět, myslím, že se u nás situace v této oblasti stále zlepšuje,“ řekla tenisová legenda Karel Nováček, který na golfovém hřišti na pomezí Královéhradeckého a Pardubického kraje nehrál poprvé a dobře místní podmínky i záludnosti hřiště zná.

„Snažím se vždy udělat si čas na oba sporty, jak na tenis, tak na golf. I když času není tolik, kolik bych si představoval, snažím se trávit stejný počet hodin na tenisu jako na golfu. Hřiště resortu Kunětická Hora znám, už jsem si tady zahrál dříve. Je to krásné hřiště a hraje se mi na něm velmi dobře,“ dodal Karel Nováček.

Celkový výtěžek charitativního golfového turnaje byl zástupci resortu Golf & Spa Kunětická Hora předán nadačnímu fondu AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových, který jako jediný v České republice pomáhá lidem s poruchou srážlivosti krve.

„Pacientům, kteří trpí tromboembolickou nemocí, pomáháme již čtvrtým rokem a velmi si vážíme přízně všech našich dlouhodobých sponzorů a partnerů, kteří nadační fond AQUAPURA podporují. Díky jejich přispění jsme již pro sedm nemocnic zajistili více než třicet nových přístrojů a pro Fakultní nemocnici Hradec Králové navíc také speciální laboratorní materiál ke stovkám vyšetření krve. Těší nás i podpora vyjádřená ze strany sportovních profesionálů i všech golfistů, kteří neváhali a dnešního turnaje se zúčastnili. Děkujeme, výsledek dnešního charitativního turnaje je vynikající,“ řekl zakladatel nadačního fondu Pavel Staněk.

Nadační fond AQUAPURA
dovybavuje nemocnice, především hematologická oddělení, speciálními přístroji, které usnadňují monitoring stavu srážlivosti krve u pacientů s tromboembolií. Nadační fond se věnuje také osvětové činnosti v oblasti tromboembolie a Leidenské mutace krve. Mezi další jeho aktivity patří podpora dětí z dětských domovů, pomoc zařízením, která pečují o handicapované děti nebo podpora talentovaných dětí. Odborným garantem nadačního fondu AQUAPURA je doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D., lékař IV. Interní hematologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Zdroj, foto: AQUAPURA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve:

Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
Golfisté přispěli částkou 85 400 Kč na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles