Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Goshindo - moderní bojové umění

1. 03. 2011 | Fitness

Goshindo je moderní bojové umění, které pochází z tradic samurajských bojovníků. V překladu z japonštiny znamená cesta ochrany těla. Dalo by se říci, že se jedná o moderní styl Jiu Jitsu. Původ má ve Francii, kde ho kolem roku 1987 založil Roland Maroteaux se svým žákem Alainem Saillym, francouzkou federaci Goshindo. Asi po roce tento žák převzal od svého učitele vedení školy, kde vyučoval Jiu Jitsu, Goshindo, Judo, Sambo a jiné bojové sporty. 

 

Goshindo klade důraz především na pohyb a koordinaci pohybů. Jedná se o sebeobranný bojový systém umění boje, které využívá jak techniky hodů, páčení či úchopů, tak i techniky úderů.

 

Goshindo využívá různé styly boje. Jde o sebeobranný bojový systém umění boje, které využívá různé techniky. Začátky mají kořeny ve stylech jako je karate, judo, hakko-ryu a daito-ryu, sambo, kobudo, kali, aikido a další z dob samurajů. Hlavní myšlenkou zakladatele Goshinda je, že všechny techniky sebeobrany jsou pro goshindo dobré. Tato technika laicky řečeno je takový mišmaš všeho.

 

Stejně jako jiná bojová umění se u Goshinda pracuje se znalostí lidského těla a odhalování jeho slabin. Goshindo využívá specifický bojový postoj, který v zásadě umožňuje při reakci na útok pouze cestu vpřed a vzad a nepočítá se s úhybem. Většina těchto technik proto začíná rychlým pohybem proti soupeři a zablokováním jeho útoku. I když je goshindo dalo by se říci zvláštní, najdete v něm vše, co je potřebné pro reálnou sebeobranu.

 

Goshindo je využíváno mnoha policejními, vojenskými a bezpečnostními složkami po celém světě, protože je vyvinuto z pozice yoshinkan aikido, které je vzpřímenější a velmi pozitivní k boji, kdy je obránce připravený se stálou stabilitou a dominantním projevem. Přesné a technické průběhy pohybů dělají z Goshinda rozsáhlý druh sebeobrany pro všechny. 

 

Goshindo není pouhé cvičení, ale hlavně vám pomůže utvořit si charakter cvičence. Filosofie pro tento druh sportu zahrnuje hlavně následující body - pevný charakter, silná vůle, týmový duch tzv. kolektivita, sebeovládání, zdvořilost a úcta. Goshindo se mohou učit všichni a to jak mladí, staří, muži, ženy, sportovci i nesportovci.

 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
z tebe je hotová odborniceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vobec neznáme pre mna
Obrázek uživatelky
profil
vobec neznáme pre mna
Obrázek uživatelky
profil
nové a nové aktivitySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles