Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě

5. 01. 2011 | Zahrádka
Domníváte se, že grilovat se dá jen v létě? Chyba, pokud grilujete opravdu rádi, neměly by vám sněhové vločky zabránit vychutnat si váš oblíbený steak. Grilovat se dá celoročně, důležité je dodržet jednoduchá pravidla a mít k dispozici správný gril. Grily by měly být vybaveny poklopem, ten plní nejen ochranou funkci, ale zajistí také dokonalou přípravu pokrmu. Pro zimní období je totiž ideální metoda nepřímého grilování, která zajistí propečení pokrmu i v teplotách pod bodem mrazu. Užijte si tedy „grilovačku“ na horách, doma na zasněžené zahradě či na balkóně.

Celoroční grilování se stává kulinářským fenoménem, také u nás již řada hotelů či restaurací objevila kouzla zimních „gril party“. Se správným vybavením můžete weber-zimni-grilovani-plyn-grilvyzkoušet zimní grilování i u vás na zahradě, na chalupě nebo přímo na horách. Stačí jen vědět, jak na to.

V zimě grilujte s poklopem
Pro zimní grilování se hodí grily s poklopem. S takovými grily můžete grilovat za každého počasí. Poklop grilované pochoutky ochrání, ať už sněží nebo prší. Poklop navíc zajistí stejnoměrné propečení masa i v minusových teplotách.
         
Zvolte metodu nepřímého grilování
Nepřímé grilování se podobá pečení. Pokrm se připravuje mimo přímý zdroj tepla pod poklopem. Dosažená teplota se pohybuje kolem 180 °C a propékání probíhá pomocí horkého vzduchu, který obíhá kolem roštu. Poklop zajistí, aby teplo neunikalo a propékání probíhalo rovnoměrně, díky tomu se také nemusí potraviny během grilování obracet. Tento způsob je vhodný, pokud je nutné potraviny grilovat déle než 25 minut nebo pokud hrozí vysušení či připálení. Ideálně tedy pro neporcované kusy masa, drůbež, ryby, ale také pečivo a sladké moučníky.

Co v zimě na gril?
Zatímco v létě většina z nás vyhledává spíše lehčí stravu, v náročnějším zimním období můžete na grilu zkusit připravit vedle ryb, kuřecího masa a grilované zeleniny také zvěřinu, kachnu či upéct sladký moučník.

Zvládne gril náročné zimní podmínky?

Značkové grily se vyrábí z kvalitních materiálů: oceli a porcelánového smaltu. Všechny grily se také přísně testují přímo v továrně v Chicagu. „Díky extrémně chladným zimám s teplotami kolem minus 30°C, se spoustou sněhu, vlhkým létům s bouřkami je Chicago optimální oblastí pro testování našich grilů„ říká Mike Kempster.

Deset tipů pro zimní grilování
1.    Teplotní komfort – připravte si teplé oblečení a rukavice. Po ruce také mějte horký nápoj nejlépe v termosce (čaj, svařené víno) na zahřátí. 

2.    Správné místo – vyberte si správné místo ideálně s přístřeškem např. terasa nebo balkon. Nezáleží na tom, zda je venku chladno, jen vítr může způsobit problémy pří údržbě požadované teploty v grilu.

3.     Volný přístup ke grilu – šetřete čas a síly, vyplatí se odhrabat si ke grilu weber-zimni-grilovani-elektricky-grilve sněhu cestičku.

4.    Vhodná podložka – nestůjte přímo na sněhu nebo ledu, ale dejte si pod nohy rovnou, suchou a izolující položku (nejlépe funguje dřevo).

5.    Brikety – v zimě spotřebujete více briket než v létě. Je důležité, aby byly stoprocentně suché. Kupte je s předstihem a uložte na suchém místě.

6.    Metoda grilování – Můžete použít jakoukoliv metodu. Nepřímou (pečení), tak i přímou (klasickou) na přípravu steaků, zeleniny apod.

7.    Doba grilování – počítejte s tím, že v zimě vám bude grilování trvat déle než v letních měsících. Zkrátit čas pomůže také zapalovací komín, který uvede brikety dřevěného uhlí rychle a snadno na provozní teplotu. Rychlá volba je také plynový gril.

8.    Teplé talíře – nahřejte talíře třeba přímo v grilu.

9.    Teplý pokrm
– hotový pokrm přiklopte, aby nevychladl a přeneste rychle ke stolu nebo na místo, kde budete jíst.

10.    Údržba a skladování – grily  můžete bez obav ponechat venku, na balkoně či terase. V tomto případě je na místě opatřit gril vhodným obalem. Pokud používáte gril na plyn, najděte pro skladování paliva bezpečné místo, protože plynová bomba nesmí být vystavena mrazu.

Zdroj: Weber

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě:

Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
co se paneláku týče, jedná se o protipožární opatření, ne o to, zda někomu vadí vůně. Ta jde i z oken. Já na elektrickým grilu budu grilovat i na balkoně, ať s to někomu líbí, nebo ne. Máme gril totiž jak pro vnitřní, tak i venkovní užití, proto mi můžou všichni skočit na záda.
Akorát nevím, proč bych to v zimě dělala, studený vzduch by přispěl akorát tak k tomu, že bych se dočkala steaku možná tak za dvě hodiny..., tak proč bych to dělala?
Obrázek uživatelky
profil
co to je na prvním snímku pod článkem?
To je dřevěná podložka? (Nebo je to k jídlu?Smajlík)
Obrázek uživatelky
profil
Není to špatný nápad, ale nakonec mi doma řeknou, že to uděláme raději v troubě na grilu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nebylo by to špaté,ale ještě mít tak tu chatičku nebo baráčekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
léto je léto....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles