Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

H.E.A.T. - cvičení

14. 12. 2010 | Fitness

H.E.A.T.  cvičení je nový fitness program, který je zcela inovační jak z hlediska způsobu cvičení, tak z hlediska prostředků k jeho realizaci. Cvičení vychází z přirozeného lidského pohybu, a to chůze. H.E.A.T. využívá speciálního běžícího pásu, který se jmenuje maxerrunner.

H.E.A.T. v anglickém jazyce znamená High Energy Aerobic Training a tato čtyři slova se dají přeložit jako aerobní cvičení s vysokým energetickým výdejem. H.E.A.T. tedy reprezentuje nový systém aerobního cvičení s výrazným efektem na lidský organismus. Na stroji maxerrunner neběháte,  ale jen chodíte.

 

Za jednu hodinu na tomto stroji lze spálit neuvěřitelných 500 až 800 kilokalorií. Chůze je považována za nejpřirozenější lidský pohyb, nemusíte se proto bát o svá kolena a kyčle. Pravidelným H.E.A.T. cvičením posílíte srdce a celý kardiovaskulární systém, zredukujete hmotnost, zlepšíte si tělesnou kondici a budete se cítit lépe i psychicky. 

 

H.E.A.T. cvičení je určeno pro všechny věkové kategorie, mohou jej cvičit náctiletí i lidé v důchodovém věku a lidé jakékoliv kondice. Cvičení H.E.A.T. je vhodné také pro těhotné ženy bez rizikového těhotenství i maminky po porodu. 

 

Při cvičení H.E.A.T. vypnete mozek a odplavíte všechny negativní myšlenky. Možná budete mít problém ze začátku hodinu cvičení udýchat, tak pro začátek postačí jen 20minutové cvičení, které budete postupně prodlužovat. Brzy začnete na své fyzičce i postavě sledovat změny a zlepšení. Na cvičení si vezměte pohodlné oblečení, kvalitní obuv, láhev s neperlivou vodou a také ručník.

 

Historie H.E.A.T.

H.E.A.T.  cvičení pochází z Itálie, kde bylo vytvořeno a poprvé představeno široké veřejnosti na Festivalu del Fitness v Rimini v roce 2004. První forma spočívala v běhu do prudkého kopce, sklon pásu byl tehdy běžně na 40° a jeho tvůrci se snažili napodobit běh ve vysokohorském terénu. Takové cvičení bylo ale velice náročné a pohyb na pásu byl někdy nepřirozený a opravdu velice namáhavý. V průběhu dalších let se program neustále vyvíjel a vylepšoval, změnily se techniky pohybu, měnily se také parametry běžícího pásu a také materiál pro jeho výrobu. Autoři   H.E.A.T.   se snažili dovést program až k úplné dokonalosti a co nejvíce zefektivnit průběh cvičení. Hlavní formou pohybu už není běh, ale chůze, která je přirozená a je bez negativních důsledků. Běh na pásu v dnešní době používají jen ti nejzkušenější jako formu speciálního tréninku.

 

V současné době je  H.E.A.T. rozšířen zatím jen ve čtyřech zemích světa a to v Itálii,  Bulharsku, USA a České republice. H.E.A.T.  vychází z dlouholeté zkušenosti z oblasti fitness, ale hlavně ze zkušeností získaných pohybem ve vysokohorském terénu. Z trekkingu, joggingu a walkingu, což je chůze, jsou vybrány pro H.E.A.T. ty nejprospěšnější a nejúčinnější aspekty. H.E.A.T. je kombinace technik, která považuje za základní prvek walking, z kterého se vyvinul power walking, představující využití maximální síly a rychlosti chůze. Tohle spojení všech technik umožňuje kompletní činnost celého těla a zároveň znamenité kardiovaskulární cvičení. Aby mohly být simulovány při cvičení horské podmínky v domácím prostředí, fitness centrech a tělocvičnách, byl vyvinut pro tyto účely mechanický běžecký pás maxerrunner.  H.E.A.T.  cvičení najdete v každém dobrém fitcentru.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Chodím na H.E.A.T. už rok a je to perfektní cvičení,ze začátku jsem měla problém to udýchat,ale teď už to v pohodě zvládám.Chodím i 4x týdně.Mohu jen doporučit.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to som ešte nepočulaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles