Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Harmonický úklid podle feng - šuej

20. 09. 2016 | Domácnost
Úklid se neřadí zrovna mezi činnosti, které bychom dobrovolně vyhledávali a užívali si je. Právě proto se nám do něj často nechce a zbytečně ho odkládáme.

Nejvhodnější roční období je právě teď!


Podzimní dny jsou na velké harmonické čistky ve vaší domácnosti jako stvořené. Jednak se vyhnete stresovému předvánočnímu období, kdy budete mít zařizování, příprav a honiček nad hlavu, a tím pádem vám odpadne alespoň jedna starost. Za druhé, vám už nebude tak líto strávit krásný slunečný den doma, protože léto už máme za sebou. Nicméně připravte se, že nepůjde jen o klasický úklid a vysávání, ale především o  zbavování se věcí, které jsou pro vás zbytečné a domácnost bezúčelně zatěžují.

Hodnota každého předmětu


Pokud si  pod označením pořádný úklid domácnosti představujete to, že umyjete každý centimetr čtvereční, tak to teď zkuste trochu jinak. Místo toho, abyste každý předmět umyli nebo utřeli od prachu, zamyslete se nad tím, jestli ho opravdu potřebujete. Určit význam každé sošky, trička či svíčky, která je součástí vaší domácnosti, je prvním krokem k úklidu s dlouhodobým harmonickým efektem. A pokud je vám líto některé věci jen tak vyhodit, tak je někomu darujte. Radost bude mít určitě nejen obdarovaný, ale i vy.

úklidKoupelna – místo očisty


Místnost, která je na čistotu předurčena, musí být na tuto svou roli uzpůsobená tak, aby své „poslání“ mohla plnit. Proto by v koupelně neměly být žádné rušivé elementy, jako třeba fleky od zubní pasty na umyvadle, stopy rtěnky na zrcadle ani rozlitý gel na praní po zemi.

Zaostřeno na ložnici


Prostor, který máte pod postelí, by v žádném případně neměl být přecpaný zbytečnými věcmi, které mohou zabraňovat průtoku pozitivní energie potřebné pro klidný spánek. Odstraněním nepoužívaných pomůcek na cvičení, starých kabelek, cestovních kufrů či krabic se starými fotoalby se zbavíte stagnující energie, která by mohla ovlivnit i vaše partnerské a rodinné vztahy. Pravidelně si najděte čas i na provětrání matrací, ty si totiž také nepamatují jen to pozitivní, ale i negativní. Nezapomínejte ani na to, že přes špinavá okna se žádná energie dovnitř nedostane. Takže neleňte a pořádně je vyleštěte.


Nástup energie může mít lhůtu tři týdny


Domácnost, jejíž každý kout a kousek prošel feng-šuej revizí, vnese dříve či později pozitivní vítr i do ostatních oblastí vašeho života. Stačí už jen to, že jste to dělali s radostí a dobrým úmyslem. Feng-šuej má mnoho dalších systematických kroků, kterými se můžete propracovat až k dokonale harmonickému domovu a duševní spokojenosti jeho obyvatel.

Zdroj: Cif


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky mne to čeká
Obrázek uživatelky
profil
práve v tomto týždni prebehlo naše upratovanie a ani ma nenapadlo,že je to v súlade s feng-šuej.
Obrázek uživatelky
profil
JSTE MI PŘIPOMĚLI ,okna je třeba vyčistit
Obrázek uživatelky
profil
dneska mám v plánu velký úklidSmajlíkpřes víkendy jsem v práci
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles