Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Helfštýnský okruh (veteránů)

12. 07. 2015 | Česká republika

Sice je to už 2 měsíce, kdy jsme se pro pěkné slunečné počasí dne 9. května rozhodovali, co podnikneme, abychom zabavili našeho 3letého vnoučka Michálka. Jako nejlepší tip se nám jevil výlet do ZOO Lešná, kde je opravdu moc a moc hezká zoologická zahrada se spoustou různých zvířátek snad ze všech světadílů. Ale to by nesměli zavolat přátelé našeho zetě, že mají tip, co podniknout v tento krásný májový den. Protože bydlí v Přerově, tak si zjistili, že nedaleko odtud je jedna super akce na hradě HELFŠTÝNĚ, který patří do tohoto kraje. Konalo se tam setkání auto a moto veteránů pod názvem HELFŠTÝNSKÝ OKRUH.

A tak doma jsme všichni poobědvali, přichystali si nějaké věci, bez nichž se na výletě neobejdeme. Je to především nějaké pití na osvěžení a zahnání žízně, mobilní telefony a pak velmi důležitým zavazadlem výletů je také fotoaparát. Vždy se najde něco, co si chce člověk uchovat jako vzpomínku a bez fotoaparátu, nebo alespoň mobilního telefonu, by to nešlo.

Helfštýnský okruhKdyž jsme malému vnoučkovi řekli, že místo zvířátek uvidí spoustu autíček a motorek, tak se tvářil, že mu to nevadí a na takový výlet se těšil a hned po sdělení si začal chystat své věci - hlavně nějakou tu hračku do auta, aby se zabavil. A tak  s plnými žaludky jsme nasedli všichni do auta, cestou se přidali ještě zeťovi rodiče, ke kterým přisedli i ti přátelé z Přerova, neboť přes toto město jsme museli jet.

Cestou jsme se stavili pak ještě na pohonné hmoty a pak už nám nic nebránilo v tom, abychom si to namířili k Helfštýnu. No přijeli jsme tam ne úplně na začátek spanilé jízdy veteránů na Helfštýnské nádvoří hradu, ale i tak jsme viděli spoustu krásně naleštěných aut a motorek, ve kterých seděli dobově oblečení majitelé těchto starých krasavců. A jedno vozidlo bylo pěknější než to druhé. Ani se nechce věřit tomu, kolik se jich tam sešlo. Nádvoří bylo zaplněné do posledního místečka. A to nejen vozidly, ale také lidmi. Počasí udělalo své. A každý, kdo tam byl, tak chtěl tyto krasavce vidět také zblízka.  I náš malý vnouček byl na některá autíčka zvědavý. A pro něj byly zajímavé také stánky, zejména ten, kde se prodávala cukrová vata, kterou jsme mu samozřejmě koupili.

Než jsme si všechna ta vozítka prohlédli, trvalo tak 2 - 3 hodiny, a akci jsme spojili i s částečnou prohlídkou hradu. Líbí se mně to jeho okolí, působí na mě hodně romanticky a vím, že tu jezdila na rande kdysi má nejlepší kamarádka.

Bývají tu různé akce, z těch nejznámějších je HEFAISTON, při kterém se schází kováři a při příležitosti Cyrila a Metoděje se tu koná právě teď HELFŠTÝNSKÁ POUŤ. Letos tu byla už také výstava staré vojenské techniky a určitě by tu našel každý nějakou akci, která by jej oslovila. Stačí zadat do vyhledávače hrad Helfštýn a pak se podívat na jeho akce.


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Helfštýnský okruh (veteránů):

Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
Helfštýnský okruh (veteránů)
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek. A veteráni jsou parádní!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
na Helfštýně jsme byli s vnoučaty také..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článe, a mnoho pěkných zážitů. Fotky aut i motorek jsou krásné,ta se lesknou.
Obrázek uživatelky
profil
Hodně veteránů jsem viděla před 3 lety v Havaně a také se v jednom svezla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles