Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Historie včel

29. 12. 2017 | Knižní tipy
Název: Historie včel
Autor: Maja Lunde
Překlad: Martin Nagy
Nakladatelství:  Omega
Rok vydání: 2017
Formát: 130 x 200 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 460 stran
Cena: 349 Kč

Historie včel líčí první skromný pokus člověka o zkrocení včel, přes běžné průmyslové zemědělství až do budoucnosti, kde včely už vymřely. Součástí jsou tři příběhy o vztazích mezi rodiči a dětmi a o lidské zranitelnosti.

 
William je zklamaný biolog a obchodník s osivem, žijící v Anglii roku 1852. Právě se chystá postavit zcela nový typ úlu, který jemu i jeho dětem zajistí čest a slávu. George je včelař, žijící v USA roku 2007, a jeho farma bojuje o přežití. On ale doufá, že jeho syn bude pro farmu spásou. Tao žije v budoucnosti v Číně, v době, kdy již včely vyhynuly. Pracuje na ručním opylování. Víc než cokoli jiného chce svému synovi zajistit vzdělání, aby měl lepší život, než je ten její.
 
Historie včel je román o vyhynutí včel. Všechny tři příběhy se navzájem prolínají, setkává se zde minulost, přítomnost i budoucnost.

Historie včelNázory na knihu Historie včel:

 
 
,,Pokud zmizí včely, zbývají lidem jen čtyři roky života"
Albert Einstein
 
Maja Lunde tímto debutovým románem ovlivní masu lidí. Napsala knihu, kterou budeme brát do rukou častěji, a pak nad ní budeme hluboce přemýšlet. O životě a o budoucnosti. To je velice vzácné.
Annette Orre, littkritik.no
 
 
Velké vyprávění o obyčejných lidech, včelách a jejich důležitosti. Krásný příběh o vztazích mezi rodiči a dětmi, plánech a snech, neúspěších a ztrátách.
Marie L. Kleve, Dagbladet.
 
 
Maja Lunde vekreslila životní příběhy lidí, kterých se přímo dotýká, nebo jsou zapojeni do globální katastrofy, a jejich životy se vzájemně prolínají.
Arne Hugo Stølan, VG.
 
Historie včel není pouze velké literární dílo, ale obsahuje i rozmanité lidské charaktery. Intenzivní, vzrušující i zábavné čtení.
Vilde Imeland, Fædrelandsvenn.
 
 
Ambiciózní a originální román o lidech a včelách. Maja Lunde je výborná spisovatelka, scény jsou působivé a lehce představitelné. Lidé v této knize jsou přirození a přesně zapadají do doby, ve které žijí.
Janneken øverland, Klassekampen

O autorce knihy Historie včel:


MAJA LUNDE je norská spisovatelka a scénáristka. Napsala osm knih pro děti a dospívající mládež. Píše také scénáře pro norskou televizi. Román Historie včel (2015) je jejím prvním románem pro dospělé a po jeho představení na londýnském knižním veletrhu v témže roce se mu dostalo velké pozornosti. Práva byla dosud prodána do 19 jazyků a kniha vyšla nebo vyjde ve třiceti zemích. Dílo získalo řadu ocenění, včetně prestižní Bokhandlerprisen (Ceny norských knihkupců). Maja Lunde se narodila a žije v Oslu se svým manželem a třemi dětmi.


Tuto knihu Historie včel koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Omega.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !