Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hitem je cínový šperk

4. 05. 2012 | Pro ženy
Šperky ze zlata a stříbra zná každý, ale co takhle zkusit něco trochu jiného – cín. Cínové šperky mohou být mohutnější a velmi nápadné nebo taky jemné a romantické. Správně zvolený cínový šperk dokáže s vaším outfitem zázraky.

A jaké vlastnosti má vlastně cín? Je to nízko tavitelný kov, který je v normálním prostředí značně odolný proti korozi a zároveň je zdravotně nezávadný. Má stříbrobílou barvu, je lesklý a není příliš tvrdý.

Mohutný cínový šperk ozdobí jednoduché šaty a bude skvěle vypadat i ve výstřihu bílé košile. Cínový náhrdelník může být navlečen na klasickém řetízku, ale taky na různých tkanicích a šňůrkách, efektně vypadá i kombinace s širokými stuhami nebo barveným hedvábím, což je jedním z hitů letošního léta.

Hitem je cínový šperkKdo není zrovna příznivcem mohutných avantgardních šperků, nemusí se cínu vzdávat, cínové šperky mohou být i jemné a romantické. V kombinaci s jemnými kamínky a drátky je cínový šperk tou pravou ozdobou pro romantický či elegantní outfit.

Cínový šperk je vyrobený většinou v kombinaci s polodrahokamem, sklem, ale použitým materiálem může být i keramika, dřevo a jiné pevné materiály, které snesou vysokou teplotu při zpracování. Péče o cínový šperk není nikterak náročná, cín je materiál trvanlivý a je-li šperk dobře a kvalitně vyroben, vydrží hezký velmi dlouho.

Pro člověka, který se v cínování nevyzná, může být někdy těžké posoudit, zda je šperk opravdu dobře vyroben. Tady alespoň tři základní rady, na co si dát při výběru cínového šperku pozor:
1. Ozdobný kámen použitý ve šperku by neměl mít žádné viditelné vady.
2. Zadní strana šperku by měla být začištěna, patinována a dobře vyleštěna.
3. Všechny ostré hrany šperku či konce drátu musí být dobře začištěny a zaobleny.


A jaká je cena takového šperku? Budete mile překvapeni, protože ceny cínových šperků se pohybují už od 250 Kč, takže tento módní a určitě zajímavý šperk si může dopřát každý.


Zdroj: Potvor.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hitem je cínový šperk:

Hitem je cínový šperk
Hitem je cínový šperk
Hitem je cínový šperk
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hodně jich obdivuji u výrobců na Fleru, ale žádný ještě nemám. Ale ráda bych něco decentního s polodrahokamem trochu do fantasy anebo ve stylu secese.
Obrázek uživatelky
profil
všechny jsou moc hezké ...
Obrázek uživatelky
profil
Líbí se mi ten prostřední s modrým kamínkem.Mám ráda modrou barvu.
Obrázek uživatelky
profil
Kdyby mi někdo daroval cínový šperk, byla bych ráda. Ale upřednostňuji zlatý šperk, či stříbrný.
Obrázek uživatelky
profil
ty tři poslední jsou nádherné..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles