Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlohyně - velmi oblíbený stálozelený keřík

1. 07. 2011 | Zahrádka
Hlohyně patří mezi stálozelený keř, který je hustě rozvětvený a trnitý. Má tmavě zelené listy, které jsou lesklé. Rostlinka kvete pětičetnými květy, v chocholcích, které vykvétají koncem května a začátkem června. Keř je na jaře zaplavený  bílými a růžovými květy.

Na podzim zase barevnými plody. Barvy plodů jsou červené, fialové a oranžové. Krásně barevné květy i plody lahodí každému oku. Hlohyně pochází ze Středomoří. Ve své domovině dorůstá do výšky 5 metrů. U nás se pěstuje v menších provedeních. Aby keř vypadal pěkně dekorativně, můžeme ho pravidelně zastříhávat. Vysazujeme ho jako solitéru, ale také do volně rostoucích plotů. Plody rostlinky zůstávají na keřích tak dlouho, dokud je ptáci nesezobají.

Svou krásnou pestrostí plodů upoutají vaší pozornost. Dozrávají na podzim v září a v říjnu. Na rostlině vydrží dlouho, snesou  i mrazy, můžete je obdivovat i po novém roce. Plody jsou velice dekorativní. Tento stálezelený keř má rád dobře propustnou půdu a raději slunce, než polostín, ve stínu málo kvete a plodí. Keře jsou v polostínu málo husté.

Hlohyně se pěstuje v okrasných zahradách. Pokud keř vysazujeme jako okrasný plot, vysazujeme ho hustěji, aby nám nevznikly mezery. Hlohyni můžeme také pěstovat na terasách, ve velkých květináčích. Patří mezi keř, který se může často vést po stěnách budov, které zejména v podzimních měsících nabývají pěkného vzhledu díky barevnosti svých plodů. Rostlinku množíme dřevitými řízky. V létě nebo na podzim.

Hlohyně je krásnou ozdobou zahrad. Můžeme ji pěstovat také na terase nebo v různých zahradních nádobách. Je pěknou ozdobou domu a také okrasných plotů. Je chloubou každého zahrádkáře.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezké čtení.....díky
Obrázek uživatelky
profil
Irenka mě vzala slovaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už nevím jak bych ti to okomentovala,protože všechny tvé články jsou vždy moc pěkně napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nádhera Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles