Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hon na zločince ještě nikdy nebyl rafinovanější… ani zábavnější!

25. 03. 2017 | Knižní tipy
Název: Štvanice
Autoři: Janet Evanovich & Lee Goldberg
Nakladatelství: Mystery PRess
Datum vydání: 3/2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 256 stran
Cena: 209 Kč

HON NA ZLOČINCE JEŠTĚ NIKDY NEBYL RAFINOVANĚJŠÍ… ANI ZÁBAVNĚJŠÍ!

Nick Fox a Kate O’Hareová jsou jako oheň a střelný prach. On je víceméně napravený zločinec, ona agentka FBI. A jakkoli nepravděpodobně to zní, společně tvoří dokonalý tým.

Tentokrát je jejich cílem Carter Grove, majitel impozantní sbírky kradeného umění. Grove je ale zároveň ředitelem největší bezpečnostní agentury na světě, a tedy rovnocenný soupeř.

Divoká štvanice zavede Kate a Nicka do Skotska, Šanghaje, Montrealu a Washingtonu a nesourodá dvojice bude muset předvést svůj zatím nejtroufalejší kousek, aby Cartera poslala za mříže.

ŠtvaniceO autorech knihy Štvanice

Janet Evanovich je americká bestsellerová autorka, jejíž knihy se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčku The New York Times.
Je duchovní matkou neortodoxní hrdinky Stephanie Plumové, jejíž dobrodružství v současnosti čítají už třiadvacet svazků, z nichž šest vyšlo i u nás (podle prvního dílu byl natočen film Slečna nebezpečná v hlavní roli s Katherine Heigl). Janet Evanovich v zámoří dosáhla takového úspěchu, že musela založit rodinnou firmu Evanovich Inc., která se stará o její literární impérium.
Sérii Fox & O’Hareová začala psát se scénáristou Leem Goldbergem, který stojí mimo jiné za seriály Můj přítel Monk nebo Diagnóza vražda, a píše i vlastní romány, z nichž mu například Watch Me Die vynesl nominaci na knihu roku. Goldberg žije v Los Angeles s manželkou a dvěma dcerami.

Ukázka z knihy Štvanice


Jedné slunečné neděle, v deset hodin dopoledne, vybuchla v První sun­landské bance v Los Angeles bomba, která spustila alarmy v každém domě a zaparkovaném autě v okruhu dvou a půl čtverečního kilometru.
Banka sídlila v přízemí kancelářské budovy na severní straně Wilshire Boulevardu, v samém srdci finanční čtvrti, půl bloku mezi Flower Street na východě a Figueroa Street na západě.
Velitelství losangeleské policie se nacházelo jen pár ulic odtud, proto se prach, skleněné střepy a kusy malty ještě ani nestačily usadit, a už se na místo přihnali pyrotechnici, jednotka rychlého nasazení a zástupy uniformovaných policistů.
Zvláštní agentka FBI Kate O’Hareová se o incidentu dozvěděla deset minut nato díky telefonátu agenta Setha Ryersona. Kate právě odjížděla od okýnka McDonald’s v západním Los Angeles.
„V bance v centru právě vybuchla bomba,“ oznámil jí Ryerson. „Padlo to na nás.“
„Jsou tam zranění?“ zeptala se Kate, sevřela kelímek s colou mezi koleny a pytlík se dvěma snídaňovými sendviči se slaninou, vejcem a sýrem odložila na sedadlo spolujezdce.
„Ne. Banka měla zavřeno a celá finanční čtvrť se v neděli mění ve město duchů.“
„Budu u tebe za dvě minuty.“

Kate vyrazila po Wilshire Boulevardu na východ. Federální budova stála jen o pár bloků dál, ve Westwoodu, kousek za nájezdem na dálnici San Diego Freeway.
Ryerson na ni čekal na chodníku. Pod modrou bundou s logem FBI měl modrou košili a červenou pruhovanou kravatu. Byl to vytáhlý a bledý třicátník s příliš rychle ustupujícími vlasy. Všimla si, že čím rychleji přichází o vlasy, tím usilovněji posiluje. Byl na nejlepší cestě stát se plešounem s nepěkně nafouklými bicepsy.
Kate byla přibližně stejného věku, ale vlasy ji netrápily. Částečně proto, že jich měla spoustu, a částečně proto, že jí to bylo ukradené. Kaštanovou hřívu, tou dobou sahající po ramena, měla staženou do culíku a svou štíhlou, atletickou postavu oblékla do decentního šedivého kalhotového kostýmu. Sako si nechala rozepnuté, aby měla za všech okolností rychlý přístup ke glocku ráže devět milimetrů. Kate jakožto bývalá příslušnice speciálních jednotek námořnictva věřila v zákon a pořádek, v boha a svou zemi a byla přesvědčená, že kontrolu nad kariérou a životem rozhodně neztratila vlastní vinou.


Tuto knihu Štvanice koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !