Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hotely budou obhajovat své hvězdičky

5. 02. 2009 | Technika
České hotely budou letos obhajovat své hvězdičky. Nynější certifikace, platná od roku 2006, vyprší s koncem roku. Řekl to generální sekretář Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Oficiální hvězdičkovou klasifikaci nyní využívá zhruba 700 ubytovacích zařízení, převážně vyšších kategorií.

Certifikované hotely musejí letos zažádat o prodloužení platnosti přidělených hvězdiček. Kontroloři AHR poté budou sledovat dodržování příslušných kritérií. Jde například o šířku postelí, rozsah stravování, služby portýra, připojení k internetu, délku služby na recepci, doba podávání snídaně, apod. Certifikát na další tři roky stojí 1500 Kč.

Hotel může mít maximálně pět hvězdiček.
Pro jejich dosažení musí mít například nepřetržitě otevřenou recepci, dveřníka, alespoň metr široké postele nebo službu praní a žehlení prádla pro hosta do 12 hodin. Naopak host v jednohvězdičkovém zařízení se musí například spokojit se společným záchodem pro několik pokojů.

hotely budou obhajovat hvězdičkyV případě nesplnění podmínek bude hotel muset zjednat nápravu nebo o oficiální hvězdičky přijde. Komise nemůže odebrat pouze jednu hvězdu a poslat hotel o kategorii níže, může však vedení hotelu navrhnout, aby to učinilo samo.

V České republice je podle Českého statistického úřadu 7800 ubytoven nejrůznějšího druhu, zhruba třetinu tvoří penziony. Systém hvězdiček společně zavedly v roce 2004 organizace z oblasti cestovního ruchu, například státní agentura CzechTourism, ministerstvo pro místní rozvoj, Sdružení obrany spotřebitelů a Asociace hotelů a restaurací.

Oficiálně certifikované hotely mají u vchodu modré logo s emblémem CzechTourismu a příslušným počtem zlatých hvězd. To zaručuje hostům přesně stanovenou úroveň služeb, která je stejná v celé Evropě.

Mezi zařízeními, která klasifikaci AHR ČR a CzechTourismu nepoužívají, platí podle Stárka anarchie, kdy si každý majitel ubytovny může prezentovat libovolným počtem hvězdiček. Výjimkou tak nejsou například pětihvězdičkové penziony, ačkoliv penziony se oficiálně mohou chlubit maximálně čtyřmi hvězdami.

Zdroj: SOS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !