Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrátky s otcem

12. 07. 2014 | Vaše příběhy
Když jsem byla žákyní 4. třídy, začal celý náš žákovský kolektiv navštěvovat kurs plavání. Protože jsem se asi tak v pěti letech topila, bála jsem se od té doby vody jako čert kříže a i ve vaně jsem mohla mít vody maximálně jen tak do poloviny.

Z 32 žáků jsme byli jen dva, kteří se nenaučili plavat, a já od té doby vím, co to je být vystresovaná, protože instruktor se všemožně snažil; ale čím víc se snažil, tím úpěnlivěji a křečovitěji jsem se držela dřevěné tyče, kterou se nás snažil ve vodě navodit k příslušným žabím pohybům nohama.  Pak pokaždé z plavání jsem se těšila do „normální“ školy jako se malé dítě těší na hračku.

Žabí techniku jsem sice zvládala teoreticky a dokonce i prakticky, ale doma na gauči. Můj otec byl a stále je vynikajícím plavcem, takže mu logicky „pilo krev“, že „jeho krev“ – dcera – je tak nemožný neplavec.

O prázdninách, kdy jsme v té době jezdívali pod stan k Orlickému jezeru, to můj dvoumetrový a vypracovaný stokilový otec nevydržel, popadl mých 45 kilo a hodil mne 4 metry od břehu do vody. Maminka v ten moment málem zešílela strachy, ale to jsem se pochopitelně dozvěděla až poté. Tatínek byl připraven pro mne okamžitě skočit. Jenomže metoda šoku zabrala a pud sebezáchovy zřejmě také způsobil své, začala jsem plavat a zdárně se dostala na břeh.

hrátky s otcemVěřte – nevěřte, druhý den jsem přeplavala Orlické jezero v jeho nejširší části : Radava –  „pláž“ naproti, a zpět. Tatínek neplaval, ale plul pro jistotu vedle mne v nafukovacím člunu, kdyby mi docházely síly. Nedošly. Zpátky jsme se vrátili hladoví jako vlci, maminka zatím uvařila na primusu bramboračku s čerstvými houbami, které jsme ráno nasbírali v nedalekém lese, a k tomu vdolky s borůvkami, které jsme také přinesli z lesa – jak jinak.

Dnes je na Radavě camp, příroda tam vzala zasvé a než bych tam jela na prázdniny – potažmo dovolenou, raději zůstanu v Praze. Tehdy jsme tam byli sami, bylo to v době, kdy se přehrada napouštěla, kolem břehů plavalo množství borovicové kůry, z které jsme si vyřezávali s bratrem lodičky, byla tam panenská příroda a nikde ani živáčka. Byli jsme tam sami. V té době také bylo možné něco, co je dnes zcela nemyslitelné: Zatáhli jsme zip u stanu a všichni odjeli na dvouhodinový nákup; nic se neztratilo. Zkusili byste to v dnešní době?

***

Dnes, po mnoha letech, ba desetiletích, otec už dávno, dávno „zmoudřel“, a až dodatečně pochopil, že to tehdy s tím jezerem byl risk, ale byl to „mladej kluk“, 33 let, rodiče mne měli velmi brzy;  takže přesedlal na jinou kolej a dělá se mnou „vědecké pokusy“. Sestrojili jsme spolu létající koště (viz foto č. 1, na kterém se chystám ke startu. Bohužel fotografie, kterak jsem již ve vzduchu, se nedochovala). Dále jsme spolu sestrojili turbokoště (viz foto č. 2, které je ovšem jen pro velmi pokročilé a vzdělané čarodějnice).  Sama jsem pak založila Školu čarodějnictví, kde přednáší i můj otec, čaroděj 1. kategorie, Ing. Strašidlo. Pro zájemce uvádím podrobnosti studia:

Příležitost

V říjnu 2010 byla otevřena nová soukromá dvouletá

Škola čarodějnictví a létání na koštěti

Vlastní studium a praxe jsou rozděleny do následujících částí:

1.       SEMESTR

Létání na koštěti pro začátečníky – zvládnutí teorie a příslušných letových předpisů a pozdějších dodatků

Bylinkářství za úplňku

2.       SEMESTR

Cvičný kurs létání na koštěti Made in Czech pod odborným dohledem čaroděje 1. kategorie Ing. Strašidla (helma a ochranné návleky pro úplné začátečníky jsou bezpodmínečně nutné). Instruktorem je otec zakladatelky školy.

Demontáž a opětovná montáž koštěte

Strašení pokojného obyvatelstva

3.       SEMESTR

Kurs létání na TURBOKOŠTĚTI  (speciální zakázková úprava)

Čtení z ruky, karet, pohled do budoucnosti pomocí křišťálové koule

4.       SEMESTR

Samostatné létání  „Sem a tam“ pod dohledem zkušeného instruktora a navigátora  Dr. ing. Strašáka, CSc.

Divadelní kurs k přípravě a zvládnutí rolí Bílé paní, Bezhlavého rytíře a dalších strašidelných osobností

Nacvičování vzájemně prospěšné spolupráce s netopýry, sovami a černými kocoury

Po úspěšném zvládnutí závěrečných zkoušek obdrží absolventi Licenci k létání na koštěti,     Certifikát o všeobecné čarodějnické odbornosti a způsobilosti a Velkou příruční knihu kouzel. Deset nejtalentovanějších absolventů bude zdarma zařazeno do 3měsíčního kurzu s obory „Matení, blafování a obelhávání lidského rodu“ a „Pozvolné lákání do nastražených pastí“. První 3 nejúspěšnější absolventi získají TURBOKOŠTĚ odpovídající normám EU a nejúspěšnější absolvent získá legitimaci VIP ČARODĚJ/KA a obdrží zdarma zájezd (zálet) do Říše pohádek a snů.

Závazné přihlášky na adrese babajaga.bacha@hexe.com do 31. dubna (čarodějnice), cena za jeden semestr  je 6 000 hexeeuro splatná bankovním převodem na č. účtu 66-0006666/6666 vždy nejpozději 2 úplňky před zahájením semestru.

Adresa školy: 666 66  Vysoké Horní Dolní Strašecí, U třech ježibab 6666/66, tel/fax.: 696 696 696

Pozn.:  Na včasnou a „opodstatněnou“ žádost solventních klientů (zejména z Plzně a okolí) lze program učiva individuálně přizpůsobit, eventuálně i výrazně zkrátit.

Jak vidno, s otcem neztrácíme čas, spolupracujeme na nejrůznějších projektech, v mnoha případech  ve prospěch lidstva.

Laskavý čtenář bezpochyby pochopil, že jde o recesi.



Kočkodan - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hrátky s otcem:

Hrátky s otcem
Hrátky s otcem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

Super počteníčko!!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
přesně tak mne naučil plavat můj starší bratr..bylo mi 5 let a hodil,žduchl mne do vody z voru, on už plavat uměl, je o dost let starší..Smajlík
Máte vtipného otceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles