Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubíček

12. 10. 2014 | Vaše příběhy

Dobrý den, jmenuji se Hubíček – kapr. Rád bych Vám vyprávěl příběh, který se mi odehrál na přesně před dvěma lety. Tehdy jsem si žil poklidně u nás v rybníce a žádné jméno jsem ještě neměl.

Jenže jednoho dne, přišli lidé a začali nás, obyvatele rybníka, nahánět se sítěmi. Bohužel i já jsem v ní skončil. Vhodili mě do kádě na korbě automobilu, kde už bylo mnoho z mých rybích přátel. Za nedlouho se auto rozjelo a vezlo nás bůhví kam. Všichni jsme byli vyděšení a snažili jsme se získat alespoň kousek místa pro sebe. Na jedné křižovatce náklaďák prudce odbočil a já s jednou malou ploticí jsme z kádě vylítli a tvrdě jsme dopadli na povrch silnice. Třeštila mi hlava, ale jinak jsem byl v pořádku.

„Co budeme dělat? My tu umřeme?“ ptala se mě plotička. „Asi ano,“ odpověděl jsem po pravdě. Nevím přesně, kolik času uplynulo, ale znovu se ozvala. „Nemůžu dýchat,“ špitla. „Vydrž, buď tu se mnou,“ řekl jsem jí, ale už to nejspíš neslyšela. Zůstal jsem sám.

HubíčekI mně pomalu začal docházet dech a už jsem se chystal na to, že také umřu. Když vtom jsem uslyšel hlas. Nade mnou stál mladý lidský pár.

„Podívej, tady leží kapr!  A ještě dýchá! Ale ta plotice už to má za sebou… Musíme ho vzít domů!“  říkal ženský hlas. Popadli mě do rukou a rychle mě někam nesli. „Až jim řekneme, že jdeme pozdě, protože jsme chytali kapra na silnici, tak nám nikdo neuvěří,“ smál se muž. „Neboj, zlato, budeš v pořádku,“ konejšila mě ona.

Doma mi napustili vanu. Byl jsem tak zesláblý, že jsem se stále otáčel bříškem nahoru.

„Ten to stejně asi nepřežije, ale necháme ho a uvidíme.“

Druhý den se na mne přišli zase podívat a dopustili mi trochu čerstvé vody. Už jsem se cítil trochu líp, ale stále jsem se přetáčel břichem nahoru.

„Taťka ho chce klepnout,“ řekl on.

 „Nééé, prosím, prosím. Když se vzpamatuje, tak si zaslouží žít. A když umře, tak to budeme vědět hned. To bude ještě čerstvej. Ale ať ho nezabíjí, prosím,“ naléhavě žadonila ona.  „Vím, že se nemají vypouštět vánoční kapři, ale tenhle je ještě napapanej a voda v rybníce taky není studená.“ „Tak dobře, já mu to řeknu.“  

Ještě pár dní jsem byl ve vaně. Chodili mě kontrolovat několikrát denně. A hlavně ona si se mnou povídala. „Budu ti říkat Hubert, teda spíš Hubíček.“

Už jsem se cítil mnohem líp a plaval jsem zase jako mladý kapřík. „Je čas, abych tě odnesla zpátky do rybníka.“

Co vám budu povídat, i když mě zachránili, hrozně jsem se bál, co se mnou udělají. A když mě strčili do tašky, začal jsem sebou panicky mrskat. A pak se mě zase dotkly její ruce. Mrskal jsem se, ale nakonec mě chytla. „Klid, Hubíčku, vracíš se domů,“ a vypustila mě do vody. Jak já byl šťastný!

Dnes si na sítě dávám velký pozor a se svou rodinou žiju spokojeně ve svém rybníce. 


Sweepy - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hubíček:

Hubíček
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji.
Já ryby nejím Smajlík A když vidím zviřátko živé, tak ho nedokážu zabít nebo nechat zabít.
Alfonz je hezké jméno Smajlík A holt to už je úděl kaprů.
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi pekný článok Smajlík.
Ty si hotový rybomil Smajlík(že si ľudomil, to som vedela už dávno Smajlík), keď si nedovolila kapríka zjesť.

Náš vianočný kapor sa vždy - už roky rokúce - volá Alfonz, ale má smolu, je vopred určený na zjedenie Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Moc vám děkuji za hřejivé komentáře Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké jako vždy.
Obrázek uživatelky
profil
opravdu moc hezké.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles