Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hudební relaxace

11. 01. 2011 | Výchova
Sami víme, jak na nás hudba působí. Při prvních tónech naší oblíbené písničky se nám zvedne nálada a naše chmury odplují do neznáma. Tak hudba působí i na děti. Je pro ně příjemné uklidnění, které jim můžeme nabídnout již od narození. I když jsou ještě v bříšku, jim maminka může zpívat, protože dítě v bříšku také vnímá veškeré podněty z vnějšku.

Dítě a hudba
Nejen, že tedy hudba působí pozitivně jak na nás, tak na děti, ale může přispět k posílení předčasně narozených dětí. Každý rodič by měl svému dítěti zpívat a nekoukat na to, jestli zpívá falešně nebo text písně je jiný, dítě to nepozná, protože píseň nezná. Velice ho zaujme projev rodiče a začne milovat snahu a vaše úsilí, které mu věnujete. Snažte se svoje pěvecké možnosti neomezit jen na ukolébavky, můžete zpívat i písně, které zaslechnete v rádiu. Zkuste hudbu hudbapropojit i do her, co takhle schovávaná, u které se bude zpívat.

Jakou hudbu dítěti nabídnout?
Pokud má dítě rádo jinou hudbu než vy, nechte ho. Dítě tvoří svojí osobnost tím, co si samo vybírá, vy ho můžete nasměrovat, ale výběr nechte na něm a to i s tím rizikem, že se vám jeho výběr nebude líbit. Důležité je také nechat dítě produkovat svojí vlastní hudbu, pokud chce bubnovat na hrnce nechte ho, i když vám to není příjemné.

Malému dítěti určitě ze začátku dávejte k poslechu dětské písničky, a nebo když jste mu již v bříšku pouštěli nějakou hudbu, pouštějte mu ji dál, ať získá pocit bezpečí, které mělo v bříšku.

Starší děti velice rády na hudbu tančí, tančete s nimi, tím rozvíjíte jeho pohybové schopnosti a vy si také zacvičíte a při hudbě odreagujete.

Vaším cílem by mělo být pěstovat lásku dítěte k hudbě a ne ho nutit hudbu poslouchat, pokud si dítě řekne, pusťte mu jeho oblíbenou písničku, ale nenuťte ho poslouchat něco, co samo nechce, může se tak stát, že hudbu nebude chtít poslouchat. Dítě by totiž nemělo získat pocit, že je do poslechu hudby tlačeno.

Zdroj: MojeChytreDite.cz

Autorka: Bc. Lenka Bečánová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
miluji poslochani hudby
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles