Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hung Gar - styl čínského bojového umění

10. 03. 2011 | Fitness
Hung Gar je jeden z nejznámějších stylů čínských bojových umění na světě, známý také jako styl tygra a jeřába. Je to cvičení pro zdraví i sebeobranu. Hung Gar v překladu znamená rodina Hung. Tento systém bojového umění vynalezl Hung Hei Goona. V minulosti byl tento vysoce efektivní systém boje předáván jen uzavřenému okruhu bojovníků, nejčastěji jen v rodinných klanech, které si toto umění předávaly po generace.

Pravidelným cvičením Hung Gar si nejen zlepšíte svoji kondici a bojové dovednosti, ale také si utužíte své zdraví. Hung Gar také rozvíjí fyzické schopnosti, sílu a ducha. Cvičení je založeno na principu pěti elementů, a to kov, dřevo, oheň, voda a země. Pohyby těchto pěti elementů pomáhají porozumět principu, kde jeden element je protikladem toho druhého, ale všechny elementy dohromady tvoří jeden celek, který obsahuje dlouhé a krátké techniky a vnější sílu s vnitřní energií.

Skutečný účel tradičního Hung Gar má pevný filosofický základ, který vás naučí sebekontrole, použití síly jen k zachování míru a použití vědomostí a schopností k zastavení boje.  Pokud se tento bojový sport naučíte, budete schopni zvládnout různé situace a ubráníte se proti jakémukoli útoku. Hung Gar obsahuje měkké a velmi silné techniky, díky kterým vytváří rovnováhu protikladů. Tvrdý jako železo a měkký jako nit.

Hung Gar má dva účely a to preventivní a léčebnou metodu a také je opravdu nebezpečným bojovým sportem. Tréninkem rozvine osobnost člověka, a to jak po fyzické stránce, protože rozvíjí pohybové schopnosti, sílu, rychlost, výbušnost a odolnost, čímž zpevňuje klouby a vazy, tak po psychické stránce, kde zlepšuje soustředění, využívá mozkovou kapacitu a tím pomáhá při mozkových dysfunkcích, tak po duchovní stránce, kde formuje smysly, rozšiřuje vnímání ve všech úrovních, vytváří pozitivní způsob myšlení, vychovává k přemýšlení a k moudrosti.

Kolébkou Hung Gar je Hongkong, odkud se v posledním desetiletí rozšířil do celého světa. Tento tradiční a kompletní čínský tréninkový systém je vhodný pro každý věk i pro obě pohlaví a dává těm, kteří ho cvičí, příležitost, protože trénuje celé tělo. Hung Gar vznikl již v 17. století a má více než 300 let dlouhou tradici, kde se během své historie stále měnil a rozvíjel.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek o čínském bojovém umění.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
další zajímavý článek o bojovém uměníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
další bojové cvičení, kolik ono jich vlastně je?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles