Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hynek Čermák – rozhovor k filmu Nevinnost

12. 01. 2011 | Úspěšní lidé

Hynek Čermák - Absolvent DAMU, který je současnosti k vidění například v Dejvickém divadle, se ve filmu objevuje od počátku 90. let, většinou ve vedlejších rolích (naposledy ve filmech Kajínek, Ať žijí rytíři či Taková normální rodinka). Hraje i v zahraničních produkcích a v televizi, režíruje, moderuje a zpívá.

 

Ve filmu Nevinnost hraje Láďu, bývalého manžela současné Tomášovy ženy a policistu, který je pověřen vyšetřováním případu Tomášova obvinění.

 

„Láďa je policajt a potřeboval jsem někoho, kdo nebude vypadat směšně ani s pistolí, ani když pláče, když ho bývalá žena vyplísní. Dospěl jsem k Hynkovi Čermákovi, kterému se obdivuju. I když z filmu není tak známý, věděl jsem, že má za sebou hlavní role v divadle a že umí hrát nejen na velkém jevišti, ale i komorní věci, tedy na blízko a na detail,“ říká Jan Hřebejk. „Já jsem měl u Ládi konkrétní představu, jaký typ člověka to má být. A Hynek ji naplnil stoprocentně, jako kdybych si ho nakreslil,“ doplňuje Petr Jarchovský. „Na tom možná něco je, protože Láďa je napsaný jako takový zastydlý tremp a to já jsem taky,“ komentuje své obsazení Hynek Čermák.

 

Proč jste chtěl v Nevinnosti hrát?

Určitě už jenom proto, že to je vůbec poprvé, co mi byla ve filmu nabídnuta figura, která není ani zabiják, ani hlupák. Obvykle mě filmaři zneužívají kvůli mé holé hlavě a sto kilům k tomu. Dostanu nůž do zubů, bouchačku do ruky a vyhodí mě z okna. Tady jsem mohl hrát normálního člověka a ještě velkou roli.  Navíc scénář byl úžasný a taky jsem chtěl točit s Honzou Hřebejkem. Je to zkušený dobrý režisér, známe se asi deset let a nikdy jsme spolu nepracovali.

 

Co bylo na natáčení nejtěžší?

Scénář se vyvíjel na place, takže jsem si jako herec nemohl udělat půdu předem a musel jsem se spolehnout jenom na režiséra. Spíš než otázka přípravy to byla otázka momentálního pekelného soustředění při natáčení. Na jednu stranu to je skvělé, na druhou máte pocit, že nemáte opratě v ruce a že nevíte, co bude příští den. Takže nejtěžší bylo nechat se tím semlít a věřit, že to jde dělat i takhle. Když jsem si přečet scénář, říkal jsem si, že to je skvělý film. Když se na něm pracovalo, byl jsem napjatý, jestli to dáme vůbec dohromady.

 

Jak byste popsal svou postavu, detektiva, který vyšetřuje obvinění nového manžela své bývalé ženy?

Je to člověk, který měl v životě velké plány, a ty se mu rozpadly. Je to sympatický, hodný a citlivý chlap, který dělá těžkou práci. Jako vyšetřovatel se denně setkává s různými krutostmi a nedělá mu to dobře, i když patří ve svém oboru k nejlepším. Je to dobrák, který je hozený do vody, aby plaval. Někomu může připadat jako slaboch, ale to vůbec nevadí. Podle mě se lidi nedělí na slabochy a na silné, někdy jsme slabí a někdy silní. Láďa je hodný člověk, čemuž rozumím, já jsem taky hodný, většinou lidi chápu a jsem schopen jim všechno odpustit. On to má těžší, protože je bohužel policajt. Ale ne takový, jací jsou policajti v amerických filmech nebo v německých detektivkách. Tohle je obyčejný chlap, který shodou okolností nosí pistoli, protože ji musí nosit v práci.

 

O čem podle Vás film vypráví?

O lásce ve všech formách, o lásce bez předsudků, bez podmínky a o tom, kam až může dospět. Pád až na dno je, řekl bych, až druhé téma.

 

Zdroj: Bontonfilm.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !