Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hypotéka bez klasického doložení příjmů nemusí být úplné sci-fi

5. 09. 2020 | Finance
Banky se vždy při posuzování žádostí o hypotéku primárně zajímají o zdroj a výši příjmu žadatele. Zaměstnancům výši příjmu potvrzuje jejich zaměstnavatel. Podnikatelé si k podání žádosti o hypoteční úvěr musí připravit minimálně jedno daňové přiznání. Ale co nastává v případech, kdy zájemci o hypotéku z nějakého důvodu nemohou doložit výši svých příjmů? Je dnes vůbec možné získat hypotéku bez doložení příjmů?

Před tím, než banka schválí hypotéku, musí vždy nejdříve zodpovědně posoudit, zda ji žadatel bude schopen dlouhodobě splácet. Připravte se na to, že hypotečního specialistu bude zajímat výše i zdroj vašeho příjmu. Klíčové jsou příjmy ze zaměstnání nebo podnikání. Banky pak zpravidla dále přihlížejí i k dalším příjmům jako je například rodičovský příspěvek, výživné na děti, invalidní důchod, výsluhová renta nebo zisk z pronájmu nemovitostí. Vždy záleží na konkrétní bance, co přesně uzná. Jednotlivé banky mají vlastní pravidla pro posuzování příjmů, takže se může stát, že jeden poskytovatel vám některý ze zmíněných příjmů uzná a jiný ho naopak striktně odmítne. Někdy lze využít zjednodušené dokládání příjmů

hypotékaO to, jak získat novou hypotéku nebo refinancovat tu stávající bez dokládání příjmu se nejčastěji zajímají lidé, kteří mají aktuální příjem příliš nízký nebo nemohou doložit výši svého výdělku. Může se jednat například o zaměstnance, jenž zrovna nastoupil do svého prvního zaměstnaní nebo nedávno změnil práci a běží mu zkušební lhůta. Stejně problematické je to i u živnostníků, kteří provozují samostatně výdělečnou činnost po dobu kratší než jeden rok, takže ještě nepodávali daňové přiznání.

Ze zkušenosti online hypotečních specialistů vyplývá, že v současné době žádná banka v Česku neposkytne novou hypotéku bez jakéhokoliv prokazování příjmů. Banka informuje vytipované bonitní klienty o možnosti okamžitého přidělení hypotéky až do určité výše. Vychází přitom z historických pohybů na účtu klienta.

Pokud jde o refinancování stávajícího hypotečního úvěru, lze využít i takzvaného zjednodušeného dokládání příjmů. I tato možnost má ovšem několik důležitých pravidel. Jednotlivé banky si opět nastavují konkrétní podmínky individuálně. Hypotéku při refinancování například nemůžete navyšovat vůbec nebo jen do omezené výše dané bankou. Nová výše splátky se musí také rovnat vaší dosavadní splátce nebo ji může převyšovat maximálně o dané procento. Dále se nesmí změnit dlužníci a musíte nadále ručit stejnou nemovitostí. Nezbytnou podmínkou je samozřejmě bezchybná splátková historie.

Refinancování hypotéky je možné i bez dokládání příjmů

Interní systém banky ovšem musí vyhodnotit, že je tento postup v daném případě možný. Zájemce totiž musí splnit celou řadu přísných kritérií. Refinancování hypotéky bez dokládání příjmů tak není ani tady zdaleka pro každého. Některé banky vyžadují při refinancování hypotéky předložit alespoň dokumenty prokazující příjem. Místo daňového přiznání nebo potvrzení o příjmu mohou stačit například jen výpisy z účtu. Banka pak už jen zkontroluje, zda částka přicházející na účet odpovídá výdělku uvedeném v žádosti o refinancování.

Zdroj, foto: Hypo na míru


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !