Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I muži se chtějí líbit .......Skutečně?

16. 07. 2007 | Krása

Doba, kdy kosmetika a péèe o pleť byly pøedevším ženskou doménou, je nenávratnì pryè. Kosmetika, parfémy a péèe o vzhled dnes zajímají i muže, o èemž nepochybnì svìdèí stále se zvyšující spotøeba pánských kosmetických produktù.


Pøestože spousta mužù i nadále a èasto ponìkud pokrytecky prohlašuje, že si vystaèí v koupelnì jen s mýdlem a vodou po holení, pøibývá tìch, kteøí nepovažují péèi o svùj zevnìjšek za známku slabosti èi zženštilosti. Ale proè by se mìli trápit pøi každodenním holení, snášet mastnou èi podráždìnou pleť nebo neupravené, mastné vlasy, když mohou sáhnout po pøípravcích, které jim s mnohými problémy pomohou a oèistný proces ulehèí?


Muži a holení

Mimo to se také všeobecnì vìøí, že lepší vzhled mùže zvýšit možnosti pøi budování kariéry. Tyto trendy se odrážejí napøíklad v rùstu objemu prodaných produktù z oblasti mužské péèe o pleť. V roce 2004 pøesáhly v Evropì prodeje produktù v kategorii mužské péèe o pleť a tìlo hranici 600 miliard USD, což pøedstavuje témìø 200 procentní nárùst bìhem 7 let oproti prodejùm v roce 1997 (zdroj: Euromonitor). S koneènou platností lze øíci, že mladší muži jsou klíèová cílová skupina, která podnìcuje trendy smìrem k lepší péèi o pleť. Mladší muži se cítí ménì omezeni tradièními normami a èastìji zkoušejí nové produkty.


MUŽSKÁ POKOŽKA JE JINÁ

Není žádnou novinkou, že mužská pokožka se od ženské liší. Je silnìjší, má vìtší póry a více mazových žláz, které jsou aktivnìjší. Navíc drsnìjší chloupky na tváøi, tedy vousy, vlastnì „vytahují“ maz z pórù, což zpùsobuje, že se pánùm èasto pleť nadmìrnì leskne. Na pokožce oblièeje muže se nachází mezi 6000 a 25000 vousy. Jeden vous zvìtší za 24 hodin svou délku 0,4 mm. To ovšem závisí na èásti oblièeje a typu pokožky.


Muži a holení

Mužská pokožka také hùøe snáší vìtší stresovou zátìž a podle posledních výzkumù není tolik odolná vùèi sluneènímu záøení. Typickými dùsledky podráždìní zpùsobenými napøíklad nešetrným holením èi okolními vlivy prostøedí bývají šupinky, vysušená a zarudlá pokožka, skvrny a zarostlé vousy. To jsou problémy, jež by mìly prostøedky pro péèi o pánskou pleť nejenom vyøešit, ale v první øadì by jim mìly umìt pøedcházet. A upøímnì øeèeno, kostka vysušujícího, silnì parfémovaného, a tudíž dráždivého mýdla to prostì nezvládne.


TIPY PRO SNADNÌJŠÍ OHOLENÍ

Pøed oholením: použít horkou vodu a mýdlo


Vlastní holení:

  • Nejlépe se holit po horké koupeli nebo po dobu 3 minut zmìkèovat pokožku horkou vodou, holení se tím stane až o 70% jednodušší
  • použít pìnu nebo krém - dochází ke zjemnìní pokožky, oholené èásti jsou jasnì viditelné
  • použít ostrou èepelku – zmenšuje se tím riziko poøezání
  • nejdøíve holit nejdostupnìjší èásti oblièeje
  • holit se po smìru rùstu vousù (holení proti smìru zpùsobuje zarùstání vousù)

  • Po holení:

  • omýt oblièej studenou vodou
  • použít balzám po holení – zklidòuje pleť
  • nepoužívat pøípravky obsahující alkohol – dráždí pokožku

  • Jak se starat o holicí strojek:

  • používat vlastní strojek – nepùjèovat si ho
  • po použití omýt strojek horkou vodou
  • neutírat stojek do ruèníku

  • Zdroj:www.amic.cz

    Petra Dítìtová
    Chytrá Žena.cz




    Tento článek také můžete
    * Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
    GOOGLE Přidat na Google
    TISK Vytisknout Linkuj


    Komentáře
    Obrázek uživatelky
    profil
    to znamená, ten, který se holí oholemn, a který nosí plnovous, musí být vidět, že je o něj pečováno, ...že to není věc jen nedostatku k oholení se.
    Aktuální soutěže
    Komerční prezentace
     
     
     
    Náš tip


    NAVŠTIVTE NÁS ...

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
    Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles