Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I vlasy stárnou… jak se o ně starat, aby zůstaly krásné a zdravé co nejdéle?

27. 12. 2017 | Péče o vlasy
Struktura vlasů se s věkem mění a náš přístup k nim by se měl měnit také. Jinak se budeme starat o vlasy, když je nám 20 let a jinou péči potřebují vlasy šedesátileté dámy.

Vlasy začínají stárnout většinou po 30 roce, když ztrácí pružnost a více se lámají. Zhoršení kvality vlasů však pociťují ženy především v menopauze, tato změna přímo souvisí s úbytkem ženského hormonu estrogenu. Na kvalitu vlasů má vliv také životospráva, stres a neblaze se na ní podepisují diety. Struktura vlasů se věkem zkrátka mění, stárnutí vlasů se ale dá zpomalit.

Jak zastavit stárnutí vlasů?

Pokud se rozhodneme bojovat se stárnutím vlasů, tento boj rozhodně není tak nepříjemný, jak se může na první pohled zdát. S přibývajícím věkem bychom se měli zaměřit na masáže vlasové pokožky, které zlepšují její prokrvení. Mechanickou část jemné, pravidelné masáže podpoříme také speciálními nevyplachujícími se toniky na pokožku hlavy, které existují ve více variantách například proti vypadávání vlasů nebo na zahušťující, ty dokáží znásobit objem každého vlasu.

I vlasy stárnouDále velkou měrou proti stárnutí vlasů přispívají hydratační masky na vlasy, které jim dodají tolik potřebnou vlhkost související s úbytkem lipidické vrstvy na povrchu vlasu i vlasové pokožky. Takovéto masky působí naprosto fantasticky i proti krepatění vlasů.

Opatrní bychom měli být při barvení a odbarvování vlasů, a dávat si pozor, abychom nepoškodili pokožku hlavy. Zdravá pokožka je základem pro zdravý vlas.

Šetrně bychom měli přistupovat i k vysoušení vlasů horkým vzduchem či kulmování. Vlasy by měly být před tepelnou úpravou vždy ošetřeny přípravkem s termoochranou.

Když vlasy ztrácí barvu…

První šediny se objevují po třicátém roce, na vině jsou tzv. melanocyty, buňky ve vlasových koříncích, které produkují pigment. Jejich činnost může být nepravidelná, a tím pádem dochází ke ztrátě melanomu, vlasového barviva. Odstín projasní i občasné použití šamponu či péče na šedivé vlasy, které mají modrý či fialový pigment a odstraní žlutý nádech. Pokud šedivé vlasy barvíme, měli bychom o ně pečovat vlasovou řadou pro barvené vlasy a zajistit dostatek hydratace.

Zdroj, foto: Klier


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice