Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

IBÉRICA 2010 se vrací ke kořenům flamenka

1. 07. 2010 | Kultura
Již sedmým rokem roztančí festival IBÉRICA Prahu, Boskovice i Brno vášnivými iberskými rytmy a nadchne neopakovatelnou atmosférou španělské fiesty. Návštěvníci festivalu si užijí temperamentního flamenkového tance i nedostižné virtuozity jihoevropských instrumentalistů v období od 17.srpna do 21.srpna 2010.

Flamenkové hvězdy zazáří v Boskovicích, Praze a Brně


Festival španělské kultury IBÉRICA je pro mnohé už celá léta synonymem energie, slunce, exotických chutí a hudby iberského poloostrova. Letošní ročník festivalu se tématicky navrací ke kořenům flamenka, tentokrát v novém pohledu na toto tradiční andaluské umění.

IBÉRICA 2010Zahájení festivalu proběhne už tradičně v boskovickém Zámeckém skleníku. Hlavní hvězdou letošního ročníku, která své umění předvede v pražském Divadle Archa a na závěrečném galakoncertu v Boskovicích, je jedna z nejmladších a zároveň nejvyhledávanějších flamenkových hvězd – Lucía Guarnido. Její tvorba byla nedávno oceněna kritikou takto: „představení Lucie Guarnido „A mi Aire“ je úchvatně prosté a zároveň velkolepé!“ (Granada Hoy 13.07.2009). Doprovázet ji bude trojice virtuosů: zpěváci Mati Gómez a Juan Ángel společně s kytaristou Luisem Marianem.

brněnském Semilassu vystoupí Ana Calí, tanečnice, která se může pochlubit nejen cenou z prestižní soutěže Premio Nacional de Danza, ale také účastí na celé řadě stěžejních flamenkových festivalů. Chybět v programu úvodního večera nebude ani osobitá Virginie Delgado, jež návštěvníky potěší elegancí klasického tance a virtuozitou hry na kastaněty.

Cyklus pro náročné, workshopy i doprovodný program


„Cyklus Ibérica Clásica se každoročně věnuje vážné hudbě,“
doplňuje dramaturg festivalu Petr Vít, „a letos nabízí proslulou španělskou klavíristku Anu Benavides.“ V rámci doprovodného programu nabídne IBÉRICA 2010 projekci španělských filmů, v níž nechybí díla Carlose Saury či Luise Buñuela. Projekce doplní výstava fotografií Petra Víta „Kolumbie krásná neznámá“ i tradiční degustace španělských vín a regionálních delikates. Dalším zpestřením večerů bude přehlídka flamenkové módy z tvůrčí dílny Lere Lere.

IBÉRICA 2010„Nedílnou součástí festivalu jsou rovněž pětidenní tvůrčí taneční a hudební dílny v Boskovicích,“ dodává organizátorka workshopů Martina Himerová. Dílny ocení především milovníci flamenkového tance, kytary, perkusí, kastanět a salsy. Letošní ročník opět nabízí atraktivní kurzy pod vedením brilantních španělských, slovenských i českých lektorů.

Vyvrcholením tvůrčích dílen bude jako každý rok sobotní závěrečná fiesta v Zámeckém skleníku. Na kurzy se lze přihlásit na stránkách festivalu.  

Program festivalu IBÉRICA 2010:


17.8.    Boskovice – zámecký skleník 20:00h
Zahajovací fiesta a vernisáž fotografií

18.8.    Brno Konvent Milosrdných bratří 19:30h
     Ana Benavides, piano

19.8.    Praha - Divadlo Archa 20:00h  
     Lucía Guarnido „A mi Aire“

20.8.    Brno – Semilasso  20:00h
Ana Cali, Alfredo Mesa, Compañía Virginia Delgado

21.8.    Boskovice – zámek 19:30h 


Zdroj, foto: IBÉRICA

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles