Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ideální letní péče o vlasy, aby po dovolené nevypadaly jako vysušená cukrová vata

21. 07. 2014 | Krása
Své tělo na dovolenou nejspíše připravujete dlouho před odjezdem, cvičením, úpravou stravy a nakonec možná i peelingem. Ale co vlasy? Nezáleží na tom, jak dlouhé vlasy máte, jde hlavně o to, aby měly správnou péči a tudíž byly zdravé a silné. Jak se o ně starat během letních měsíců? Je dobré je na toto období nějak připravit, nebo se o ně postarat až po návratu?

Vlasy jsou velmi citlivý lidský orgán, lehce je poškodí i nešetrné česání. Letní slunce, mořská sůl a chlor z bazénů jsou pro vlasy stejně nebezpečné, jako pro pokožku. Ta má však svůj způsob obrany: když ji nechráníme, jednoduše se spálí a máme po slunění. Vlasy si o ochranu říci neumí a než zpozorujeme, že jsou suché, bývá už pozdě.

Proto je důležitá hlavně prevence. Ještě před odjezdem se ideálně objednejte do salonu na službu Redken Chemistry. Je to dvacetiminutový proces hloubkové regenerace vlasu připravený kadeřníkem zákaznici přímo na míru. S použitím unikátního složení vysoce koncentrovaných pečujících složek dokonale vyživí a zregeneruje vlasové vlákno a obnoví jeho přirozené pH. Dokáže vlas ochránit až na čtyři týdny, zejména jeho nitro. A na vás už zbude pouze ochránit vlas z venčí.

Ideální letní péče o vlasy, aby po dovolené nevypadaly jako vysušená cukrová vataPéče během letní dovolené


Během letní dovolené vlasy každý večer umyjte, aplikujte hydratační masku (s kondicionéry nevystačíte) a podle délky vlasů a jejich kvality nechte působit 5 – 20 minut. Po opláchnutí upravte vlasy prsty a nechte je volně proschnout. Pokud spěcháte, profoukejte je pouze vlažnou teplotou. Nepoužívejte kartáče a už vůbec ne žehličku či kulmu. Vlasy jsou z extrémní dávky slunečních paprsků velice citlivé.

Po návratu z dovolené


Po návratu z cest zajděte ke svému kadeřníkovi na hloubkové ošetření, a pokud je to nutné, nechte si upravit i barvu. Máte dvě možnosti. Cítíte-li se dobře ve vyšisované barvě, požádejte kadeřníka, aby jen lehce podpořil přirozenou světlost, kterou vytvořilo slunce.
A když vám chybí sytost vaší původní barvy? Napravte to tím nejšetrnějším tónováním, které je možné. Vlasy jsou v létě vždy maličko sušší a přijímají více barevného pigmentu než obvykle. Takže každá barva bude vypadat tmavěji a nepřirozeně. K opálené pokožce příliš neharmonizuje jednolitý sytý odstín, spíše jakoby průsvitný krásný odstín, pod kterým lze tušit lehkou prosvětlenost.

I po návratu z letní dovolené mějte na paměti, že povrchová hydratace vydrží vlasu pouze několik dní. Pokud ji pravidelně nedoplňujete, ztratí vlas svou pružnost i kortex, což je střední vrstva vlasu, která nejvíce ovlivňuje jeho zdraví a kondici. To znamená, že i ta sebelepší, profesionálně provedená kúra potřebuje doplnit pravidelnou péčí. Pokud je vám 30+, máte polodlouhé nebo dlouhé vlasy, pokračujte během celého léta, i když zůstáváte ve městě, v aplikaci hydratační masky každý týden. Jen tak se budete ze svých vlasů i nadále radovat.

Tipy, jak využít vliv slunce ve svůj prospěch


Existuje několik triků, jak využít letní slunce. Potřebujete se zbavit příliš tmavé barvy?
Po koupání v moři si sprchujte na pláži tělo, ale vlasy nechte slané. Sluníčko je tak za pár dnů výrazně zesvětlí. Každý večer ale vlasy umyjte kvalitním šamponem a aplikujte hydratační masku. Jinak si je vysušíte a budou krepaté. Líbí se vám přírodní melír Jeniffer Aniston? Zapleťte si každé ráno vlasy do krokodýlího copu.

Slunce vám zesvětlí pouze vrchní prameny vlasů a konečky, vnitřní vlasy zůstanou tmavé. Přejete si naopak svou barvu ochránit? Jedinou stoprocentní ochranou je pokrývka hlavy. Využijte různých způsobů vázání šátků a látkových čelenek. Je to příjemnější způsob, než třeba neprodyšná kšiltovka nebo klobouk. Materiál volte co nejlehčí a barvu slaďte s plavkami. Klidně běžte do kontrastů, užijte si volnost léta.

Autorka: Jana Burdová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !