Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu

15. 03. 2012 | Pro ženy
S aktuálními trendy pro sezonu podzim – zima 2012/2013 seznámil veletržní seminář „Hybridní doba – móda na cestě k nové moderně“, na kterém přednášela analytička Izabela Ockenfels. Nastupující móda je podle ní plná protikladů.

Vytříbená elegance i nevázaná hravost, luxusní jemné materiály i robusní pleteniny, promyšlené funkční detaily i rozevláté kožešiny, retro prvky i sportovní moderna, přiléhavé legíny i nadměrné kabáty – to vše se prolíná v jednotlivých stylech a dokonce i v konkrétních modelech.

Novou modernu zároveň podtrhují nezvykle intenzivní barvy a nápadné vzory. „Zřetelný je princip duality.  Na jedné straně preciznost a čisté linie, Móda pro příští zimuna druhé straně tendence k přirozenosti a řemeslné práci,“ zhodnotila základní směřování módy Izabela Ockenfels.

Přednáška podrobně představila šest určujících stylů. „Street luxury“ je styl městské elegance, ležérně nošeného luxusu s čistou siluetou a přesně umístěnými funkčními detaily. Maskulinní střihy kontrastují se zdobnými prvky a kožešiny se kombinují s high-tech materiály. Další styl „alpine avenue“ hledá inspiraci v elegantní sportovní módě lyžařských středisek padesátých a šedesátých let.

Typická je přiléhavá silueta, nosí se vzorované vlněné svetry, nápadné zipy a přezky,  kontrastní grafické motivy. Styl „broken English“ vychází pro změnu z anglické klasiky, ale uchopil ji v laškovně hravé poloze. Výrazné kárované vzory v zemitých přírodních tónech osvěžují doplňky fosforeskujících barev a kousky typické pro rozpustilou  městskou módu. Výsledný mix vtipně spojuje retro s modernou a podtrhuje individualitu.

Móda pro příští zimuDalší styl „native lands“ skutečně lpí na tradici a řemeslu a vychází z historie původních obyvatel Ameriky. Hraje si s kontrasty štíhlé siluety a naddimenzovaných objemů a opírá se o geometrické ornamenty, přírodní materiály, třásně, šněrování a další tradiční indiánské prvky.

Nejextravagantnější téma pro příští sezonu „style icones“ se inspiruje módními ikonami, filmovými divami, diskotékami a popkulturou sedmdesátých a osmdesátých let. Výrazně ženský, třpytivý a blýskavý styl si potrpí na efekt: pravé i imitované kožešiny, hadí kůže, hedvábí. Poslední inspirací je styl „darke romance“, který  si pohrává s magickou černou v její mystické a romantické podobě.

Skutečná revoluce podle německé expertky přichází v barvách. „Barevné náměty pro příští sezonu jsou jako vitaminový koktejl. Je to mix všemožných inovativních barev, velmi intenzivních a podnětných,“ zdůraznila Izabela Ockenfels.  Vedle vášnivých tónů měděné, výrazně červené, růžové i žluté se uplatní i tmavé barvy jako černá, fialová a šedá, často v lesklé nebo třpytivé formě.

Móda pro příští zimuPokračuje obliba trendu „colourblocking“, který kombinuje různé syté, křiklavé až neonové barvy. Samozřejmě nechybí ani klidnější zemité a pastelové barvy a zajímavým oživením outfitu pro příští zimu může být metalická modrá nebo zelená.

Ovšem špatnou zprávu přinášejí nové trendy dámám, které si pěstují pneumatiku v pase. Volným halenám už odzvonilo a mají nejvyšší čas začít hubnout, protože středobodem nové siluety je zvýrazněný pas. Tenké pásky přetínají rovně střižené šaty a zdobí kalhoty s vysokým pasem, široké pásky se nosí přes krátké i delší kabáty. Sukně a šaty v délce nad kolena nezapřou inspiraci šedesátými lety.

Do módy přicházejí také maskulinní saka s nízko posazenými rameny v kombinaci s vyštíhlenými kalhotami zkrácené délky nebo naopak s nadměrně dlouhými volně splývavými kalhotami ve stylu Marlene Dietrich. Dalším důležitým prvkem adoptovaným z pánského šatníku jsou zažehlené puky a čistými liniemi se vyznačují rovněž doplňky – hranaté kabelky z hladké kůže.

Zdroj: BVV
Foto: ZEFYR.BIZ

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu:

Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
Intenzivní barvy a zvýrazněný pas – móda pro příští zimu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Některou modu fakt nepochopím, pro někoho je to elegantní a dokáže za ,,kus hadru" utratit nesmyslné peníze ale mě to hlava nebere.
Obrázek uživatelky
profil
Všude jsou vždy mladé modelky. Zkuste také starší dámy a jestli by se jim hodil zvýrazněný pas. Většinou ne. Je to jako s krémy. Všude upoutávky
18 letých dívek na krém. Ještě jsem neviděla starší osobu. Určitě by se krémy lépe prodávaly.
Obrázek uživatelky
profil
nic moc, někteří jako hastroši ....:-(
Obrázek uživatelky
profil
v modě to tak už je ..kus dopředu...děkujeme za článeček..
Obrázek uživatelky
profil
Ono ještě nezačalo jaro a už se chystáme na zase na zimu???
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles