Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Internetová jízdenka je levnější

19. 08. 2008 | Finance
Cena nových internetových jízdenek do zahraničí (tzv. eTiketů) je stále nižší. Zatímco cesta z Prahy do Berlína přišla cestující na začátku roku na 768 korun, v současnosti zaplatí o 77 korun méně.

Jízdné do zahraničí klesá díky silné koruně, a to i přes její mírné oslabení na konci července. Od začátku prázdnin cestující koupili skoro 2500 eTiketů do Německa, Rakouska a Maďarska v celkové hodnotě 1,35 milionu Kč. Včetně internetových jízdenek do Německa, prodaných od ledna do června, pak České dráhy prodaly více než 3600 jízdenek za 2,3 milionu Kč.

Jízdenky eTiket je možné koupit pro následující trasy:

Rakousko:
•     Praha – Vídeň                                            
•     Praha – Linec                                             
•     Praha – Štýrský Hradec (Graz)                  
•     Brno – Vídeň  
                                           
Internetové jízdenkyV polovině června si cestující mohli pořídit internetovou jízdenku do Vídně za 475 korun, první den platnosti mohl být nejdříve 1. červenec. Na začátku srpna stála tato jízdenka 453 korun, tedy o 5 % méně.

Maďarsko:
•     Praha / Brno – Budapešť                            
Internetové jízdenky je možné koupit také do Maďarska. I tady se cena jízdenek snížila. Cena jízdenky z Prahy do Budapešti se během července snížila ze 468 na 453 korun.

Německo:

•     Praha – Berlín                                            
•     Brno – Berlín                                             
•     Brno – Drážďany  
                                     
Internetová jízdenka do Berlína stála při svém zavedení v lednu letošního roku 768 korun. Díky silné koruně za ni teď zaplatí cestující 691 korun, tedy o 10 % méně. Cena jízdenky nejvýrazněji poklesla v průběhu června – o 29 korun. 
 

Jízdenky eTiket do zahraničí

Levné jízdenky do Drážďan a Berlína se prodávají na eShopu Českých drah a přes telefon na lince Kontaktního centra ČD 840 112 113 od ledna letošního roku. Od července je možné pořídit jízdenky také do vybraných měst v Rakousku a Maďarsku. Základní jízdné je určeno v eurech a tato cena se nemění. Cena v korunách je ale díky silné koruně nižší. Nabídky platí na všechny přímé vlaky EuroCity a v ceně má zákazník automaticky zdarma rezervaci místa. V internetovém prodeji jsou navíc i výhodné jízdenky do nočních rychlíků na Slovensko.

Na tyto jízdenky je možné do vlaku přistoupit i během cesty, například do Budapešti tak není nezbytně nutné jet za 453 Kč (19 EUR) jen z Prahy, ale mohou tuto nabídku využít i cestující z Kolína, Pardubic, České Třebové nebo třeba z Brna.Uvedené nabídky platí pro jeden směr cesty, nákup jízdenky je možný výhradně přes internet nebo telefonicky, a to nejdříve 2 měsíce a nejpozději 3 dny před uskutečněním cesty. Jízdenky je možné zakoupit buď jako jednosměrné nebo zpáteční – vždy s místem odjezdu v České republice. Počet míst v jednotlivých spojích je omezen, celkem takto ČD do všech nabízených destinací každý den nabídnou přes 1000 jízdenek.

Jak nakoupit jízdenky přes internet?

 „Nákup je velmi jednoduchý a probíhá podobně jako internetový nákup letenek či dalšího zboží. K realizaci transakce buď postačí pouze platební karta umožňující dle podmínek vydavatelské banky nákup na internetu (MasterCard, Visa, Visa Electron), nebo při nákupu přes telefon jakákoli platební karta – včetně American Express – akceptovaná na běžných platebních terminálech ve stanicích ČD. Nákup přes telefon je přitom po dobu prázdninových měsíců zcela osvobozen od servisního poplatku 100 Kč. Celková cena nákupu přes internet a telefon se tak neliší,“ říká Aleš Ondrůj, ředitel Odboru marketingu ČD. Cestující si jízdenku doma nebo v práci rovnou vytiskne, v případě telefonické transakce mu operátor nabídne, jestli si přejete TeleTiket zaslat e-mailem, nebo si ho vyzvednete na pokladně v některé ze 40 určených stanic. Zákazník tak vůbec nemusí před odjezdem na nádraží k pokladně.
 
Konkrétní ceny internetových jízdenek do zahraničí najdete také na webu Českých drah.



Zdroj: SOS

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice