Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Investujte do své zahrádky, v létě se vyplatí nákup spousty propriet

9. 08. 2017 | Zahrádka
Ti šťastlivci, kteří disponují vlastní zahrádkou, mají v tomto období pravděpodobně spoustu práce. Péče o zahradu si totiž žádá nemálo času a zároveň i finančních prostředků. V druhé půlce léta ovšem narazíme na zajímavé slevy. Co lze teď výhodně pořídit?

Zahradní nábytek


Pokud rádi posedíte na zahradě s přáteli a sklenkou vína, vhod vám určitě přijde zahradní nábytek. Ten je třeba vybírat s rozvahou, vždy musí být pohodlný a z kvalitních materiálů. Kromě toho by měl být skladný a snadno udržovatelný. Vyvarujte se nákupu levného zboží, které se bohužel většinou brzy zničí a nevydrží ani jednu sezonu. Nyní však nábytkářské firmy nabízí nemalé slevy na zahradní nábytek z kvalitních materiálů. Výběr materiálu nábytku taktéž záleží na tom, zda bude pod zakrytou terasou, polozakrytou pergolou nebo v prostoru bez zastřešení. Bude-li na něj totiž pršet, musí být logicky z odolnějšího materiálu. Naopak, budete-li nábytek mít pod střechou, můžete si klidně dovolit materiály jako ratan, banánový list, vodní hyacint či choulostivější dřevo.

zahrada v létěBazény a příslušenství


Padl-li vám na mysl o letošním létu bazén a máte-li na něj dostatek finančních prostředků, neváhejte s jeho koupí. Právě teď jsou totiž bazény a veškeré příslušenství nejlevnější. Jeho výběr je však nutné pečlivě zvážit a zkonzultovat, bazén je totiž přece jen dlouhodobá investice. Zamyslet se je nutné nad typem bazénu a nad tím, kdo a jak ho bude užívat. Mezi bazény nejlevnější patří bazény nadzemní, které jsou však pouze dočasným řešením a je nutné počítat s tím, že se s nimi budete po čase muset rozloučit, případně vynaložit nemalé prostředky na nutné opravy. Tvar, velikost a rozměry bazénu se poté odvíjí od prostorových možností zahrady. Proto si musíte ujasnit zejména to, kam chcete bazén umístit. Současná technologie výroby naštěstí umožňuje umístění bazénu i do svažitého terénu. Bazény mohou být zároveň zapuštěny do země jen částečně.

Zahradní kuchyně a vybavení


Venkovní kuchyně zcela určitě nejsou levnou ani jednoduchou záležitostí a jejich vybudování je poměrně náročné. Odměnou však jest možnost grilovat a vařit při krásném letním počasí. Při zřizování venkovní kuchyně je však na místě konzultace s odborníky, kteří vám poradí s ohledem na ráz okolního prostředí, na typ okolních staveb, velikost pozemku a jeho orientaci a samozřejmě také s ohledem na vaše finanční možnosti. Nejdelší životnost mají stavby z materiálů jako dřevo a zdivo, popřípadě jejich kombinace. Zdivo navíc působí bytelně a dřevěné prvky dotvářejí estetickou stránku celé stavby. U venkovní kuchyně taktéž nelze zapomínat na střešní krytinu, přičemž nejtrvanlivější jsou klasické tašky. Co se stavebního povolení týče, pokud zastavěná plocha nepřesáhne 16 m2, povolení nepotřebujete. Stačí pouze stavební ohláška na příslušném stavebním nebo městském úřadě. Kuchyň do zahrady umístěte tak, aby nebyla rušivým prvkem, ale naopak ji zkrášlovala. Její otevřená část by měla směřovat dovnitř pozemku, nikoli ven.

Vybavení na údržbu zahrady


Levněji v tuto chvíli vyjde i vybavení na údržbu a zkrášlování zahrady. Zkuste navštívit větší obchodní centra, která se specializují na zahrádkářství. Určitě narazíte na zajímavé slevy.

Zdroj: Ferratum


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !