Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ischia, zelený ostrov

12. 08. 2009 | Vaše tipy
Ischia je se svou rozlohou 46 km2 největším ostrovem Neapolského zálivu. Má téměř kruhový tvar, od východu k západu je široká asi 10 km, od severu k jihu 7 km. Ischia je sopečného původu, ještě v roce 1883 zemětřesení zničilo velkou část obce Casamicciola.

Pozůstatkem sopečné činnosti jsou vývěry léčivých pramenů a par, které blahodárně působí na kožní problémy a infekce. Z termální vody se zde vyrábí také luxusní kosmetika. Přestože se bazénem s termální vodou pyšní skoro každý hotel, stojí zato navštívit termální relaxační park s větším množstvím bazénů, soukromou pláží a dalšími atrakcemi (nejznámější jsou Poseidonovy zahrady, já mohu doporučit klidnější Negombo).

Ostrov je rozdělen do šesti obcí: Ischia (hlavní město ostrova a přístaviště trajektů je rozděleno na dvě části, a to rušnější Ischia Porto a bývalou rybářskou vesničku Ischia Ponte), Casamicciola Terme (zde byly postaveny nejstarší lázně na ostrově), Lacco Ameno, Forio (největší městečko ostrova s 8000 obyvateli je turisticky velmi vyhledávanou oblastí), Serrara Fontana (nejmenší a nejklidnější obec na ostrově) a Barano.

Ischia, zelený ostrovDůkazy o přítomnosti prvních obyvatel ostrova pocházejí ze 4. tisíciletí před naším letopočtem. Během 7. st př.n.l se Ischia stala řeckou kolonií, ale sopečná erupce donutila Řeky osadu opustit. Až Římané začali využívat termální prameny a stavět si na ostrově luxusní vily. Ale již od 1. století n.l Ischia čelila nájezdům dobyvačných kmenů.

Ve 13. až 15 století ostrov patřil francouzskému rodu Anjou. Z doby morových epidemií v 17. st pochází většina kostelů (kostel Del Soccorso si ,,zahrál“ ve filmu odehrávajícím se na Ischia Nebožtíci přejí lásce). Poslední krvavá epizoda v historii Ischie se odehrála v roce 1806, když Britové poničili ostrov dělovými koulemi.

Na skalnatém ostrůvku blízko přístavu v Ischia Ponte se vypíná Aragonský hrad, pravděpodobně nejznámější stavba na ostrově (je vyfocený dokonce i na jízdenkách). Pochází z období nadvlády rodu Anjou a byl několikrát přestavován. V areálu je natěsnáno několik kostelů, velmi zvláštní hřbitov jeptišek, vězení, zahrady a terasy s vyhlídkou na moře. Zachovalejší prostory se využívají jako galerie. 26. července na svátek Svaté Anny se pod hradem koná slavnostní procesí ozdobených vorů spojené se soutěží o nejhezčí plavidlo. Dále se po celém ostrově pořádají křesťanské oslavy svátků patronů jednotlivých kostelů spojené s masopustem, trhy a ohňostroji.

Dopravu po ostrově zajišťují autobusy (vypadají jako české MHD), které jezdí přibližně ve čtvrthodinových intervalech. Zastávky po cca 300 metrech jsou většinou jen na znamení. Docela levné jízdenky se dají sehnat ve většině stánků s pohledy nebo novinami.

Ostrované jsou vstřícní, veselí a rádi turistům poradí. V recepcích hotelů a ve větších obchodech se anglicky domluvíte, ale velká část obyvatel  a trhovců umí jen italsky. Při nakupování musíme počítat s dlouhou polední pauzou, místní totiž dodržují siestu…

Slunecko13 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ischia, zelený ostrov:

Ischia, zelený ostrov
Ischia, zelený ostrov
Ischia, zelený ostrov
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam před několika lety a moc se nám tam líbilo.Bydleli jsme v hotelu Maremonti poblíž městečka Serrara,kde byl větší klid než na jiných rušnějších místech.Je tu výhodné koupit si týdenní jízdenku, se kterou se dostanete kamkoliv a kdykoliv.Všude je čisto, Ischia na mě působila lázeňským dojmem. Voda je teplá jako kafe, protože i do moře tu vyvěrají termální prameny.Je zajímavé se podívat na vyhaslou sopku-nejvyšší horu ostrova, odkud je krásný výhled po celém ostrově. Na tomto ostrově vůbec neopadají listy ze stromů, nemají tu zimu. Byli jsme tam v létě, ale doporučila bych Ischii navštívit spíš na jaře nebo na podzim. Termální voda je v hotelových bazénech velmi teplá - má okolo 35 stupňů.
Obrázek uživatelky
profil
jedním slovem ,nádhera!Bydleli jsme v Lacu Amenu v hotelu Mediolanum,akorát k pláži Montana jsme to měli asi 10 minut chůze.Odtud z ostrova jsme podnikli výlet na Capri,také je to krásný ostrov,doporučuji.
Obrázek uživatelky
profil
Doporučuji. Barano- hotely u pláže. Krásné městečko- S. Angelo.
Obrázek uživatelky
profil
hmmm, mohlo by tam být hezky
Obrázek uživatelky
profil
kouzelná vegetace,příjemné klima,moromodré moře,senzační lidé,zkrátka nezapomenutelná dovolená!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda