Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak a kde najít lásku ve dvaceti

19. 05. 2011 | Vztahy
Okolo věku dvaceti let se lidé dělí zpravidla na ty, co studují vysokou školu, co pracují a co si práci hledají. První skupina to má v seznamování nejjednodušší, obzvlášť ti, kteří bydlí na koleji. Večírků a zábav je řada a na kolejích se už odpradávna stalo největší zábavou vzájemné navštěvování studentek a studentů, tak aby na vrátnici nezjistili nic ani v pozdních nočních hodinách.

Z těchto seznámení už často vznikne i vážnější vztah, protože lidé na vysokoškolských kolejích žijí podobným stylem života, mají na sebe dostatek času, převážně mají podobné zájmy a cíle, jsou inteligencí na přibližně stejné výši a tráví společně volné chvíle podle svých představ - nemusí se například přizpůsobovat rodičům jako ti, co studují a bydlí doma. Jejich nejčastější zábavou je návštěva vysokoškolských klubů, hudebních klubů, kina, koncertů, ale i divadel a výstav.

Záleží i na tom, kterou školu kdo studuje. Medici a právníci tráví více času v knihovnách a studovnách, ekonomové rozebíráním ekonomické krize po hospůdkách, kam ale zajdou občas všichni. Umělecky zaměření studenti vydávají nezávislé časopisy nebo se věnují kultuře v jiné formě - hrají společně divadlo často pro sebe a své rodinné příslušníky, vystupují na hudebních koncertech, pořádají nejrůznější festivaly, provozují taneční zábavy a při všech těchto příležitostech snadno přijdou do kontaktu tak nějak nenásilně a přirozeně. Samozřejmě i vysokoškoláci zaměření přírodovědně nemají o seznamování nouzi, neboť jezdí často do přírody na pozorování fauny a flóry i jeden druhého.

Sociální sítě jim neslouží už k umělému světu spočívajícímu ve vytváření virtuálních přátel, ale skutečně se přes ně domlouvají nejen na srazech, ale na všem možném, protože je to pro ně nejjednodušší forma rychlé komunikace.

Další skupinou jsou pracující, kteří mají obvykle za sebou první měsíce či roky v novém zaměstnání, jen málokdo už vystřídal více pracovních pozic, to už spíše o zaměstnání z důvodu finanční krize přišel. Ze statistik vyplývá, že nejvíce příležitostí k seznámení a zároveň trvalejších vztahů vznikne v zaměstnání. Je to určitě i proto, že v zaměstnání trávíme pomalu třetinu svého času. Samozřejmě se lépe daří kolektivům smíšeným, obzvlášť těm v kancelářských profesích. Případů, kdy si mladou sekretářku nabrnkne ředitel je více než dost, ale vůbec to nemusí platit zrovna u vás v podniku. Dnes se naopak vyžaduje, aby sekretářka nejen reprezentovala navenek, ale uměla jazyky, administrativu i ovládala práci s počítačem. Pokud je usměvavá, milá a nevyzývavá, určitě si brzy najde buď někoho z řad kolegů či obchodních partnerů. Leckdy to může být také pošťák, který dennodenně dochází do firmy, nebo kurýr přivážející důležité zásilky.

Ve většině firem se dělají minimálně jednou ročně firemní večírky většinou při příležitosti blížících se vánočních svátků, ale může to být i při událostech jako je jmenování nového ředitele, významných narozenin někoho z nadřízených či kolegů či při otevírání nové pobočky firmy. Některé společnosti dokonce stmelování svých pracovníků pořádají samy, a to formou jednodenních i vícedenních pobytů v přírodě, kde se věnují nejrůznějším dovednostem.

Zpravidla se jedná o fyzické úkoly pro celý kolektiv, aby se ukázalo, kdo a jak umí spolupracovat, ale zároveň se při tom procvičuje i psychika. Právě tam je výborná možnost poznat své kolegy a byla by škoda této příležitosti nevyužít. Samozřejmě jinak to vidí svobodný člověk ve dvaceti letech a jinak vdaná kolegyně, která se stará o dvě děti. Ale účast bývá víceméně dobrovolně povinná, takže většinou až na pár výjimek jedou všichni.

Bohužel nejhorší výchozí pozici mají nezaměstnaní, Jednak není čím se chlubit, jednak člověk nemá chuť a ani peníze chodit se někam bavit. Jedinou výhodou je snad dostatek času, ale ten zpravidla zase nemají ostatní, takže v této kategorii láska moc nekvete ani lidem okolo dvaceti let.

Autor:pppeettrr


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !