Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak básníci čekají na zázrak

12. 04. 2016 | Televizní tipy
V půlce listopadu 2015 padla poslední klapka legendárních Básníků pod názvem Jak básníci čekají na zázrak.

Natáčelo se celkem 28 dní v lokacích Prahy, Kladna, Litoměřic a Mělníka a po letech si ho užívali i jeho hlavní představitelé Pavel Kříž a David Matásek. „Dávám do role Štěpána co nejvíc ze sebe a pochopitelně s rolí stárnu. Jsem s ní od svých 19 do 50 let a to je svým způsobem unikátní. Dokonce i Dušan Klein říkal, že to ve světové kinematografii nemá obdoby. Každý díl vznikal tak, že je poslední. Zájem lidí a nápady to teprve posunuly k tomu, že byl další a další díl“, řekl Pavel Kříž.
Málokterý film provází tak blízké kamarádské vztahy jako Básníky. Někteří se potkali již pošesté, někteří třeba jen potřetí, ale jsou spolu rádi. Celé natáčení filmu Jak básníci čekají na zázrak tak mělo vstřícnější, vřelejší atmosféru, kterou spojuje osobnost režiséra Kleina. „Osobně ho považuji za současného „Martina Friče“ a skvělého profesionála, který nikdy nenatočí špatný film. Jsem opravdu šťastný, že jsem mohl být už potřetí u toho a malinko nasát jedinečnou atmosféru toho filmařského snažení, aby diváci mohli z kina odcházet potěšeni a pozitivně naladěni“, řekl producent filmu Jak básníci čekají na zázrak Miloslav Šmídmajer.

Jak básníci čekají na zázrakBásníci v tomto díle dospějí ke svým cílům, ke kterým léta směřovali a pomáhají jim v tom staří známí. „Vendulka utěšitelka“ Eva Jeníčková, Štěpánova láska na prahu třicítky Ute – Tereza Brodská, kamarád Karas – Lukáš Vaculík, čistič bot – Mirek Táborský, profesor Ječmen Josef Somr, kolega Tomáš Töpfer, jeho pravá ruka Markéta Hrubešová – co jméno, to pojem. Samozřejmě se objeví i nové tváře – Linda Rybová, Denisa Nesvačilová nebo Filip Antonio coby Štěpánek junior. A náramně chytrý junior! Když vidí, že tátovi chybí partnerka, začne doučovat svoje spolužáky s nezadanými maminkami……

Básníci jsou také srdeční záležitostí pro mnohé z tvůrců filmu. Stojí na chytrém a laskavém humoru Ladislava Pecháčka a poetice režiséra Dušana Kleina.


Jak básníci čekají na zázrak

aneb Jak básníci vstupují do dospělosti.



Po 12ti letech se na plátna kin vracejí legendární filmoví Básníci. O čem je jejich šestý příběh - Jak básníci čekají na zázrak ?

Štěpán, Kendy a Karas zůstali i po dvanácti letech sami sebou. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání.
 
A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat!Jak básníci čekají na zázrak


Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou. Tou není nikdo jiný než Vendulka Utěšitelka!  Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano?

Komedie Jak básníci čekají na zázrak opět přináší obyčejné lidské příběhy, milý humor a potěší skvělými dialogy z pera scenáristy Ladislava Pecháčka. Samozřejmě nechybí nezaměnitelná režijní poetika Dušana Kleina, písničky Jaroslava Uhlíře i kreslené pasáže Adolfa Borna. Oblíbení herci se vracejí v téměř celé sestavě: Pavel Kříž, David Matásek, Josef Somr, Eva Jeníčková, Lukáš Vaculík, Tereza Brodská, Miroslav Táborský, Kateřina Táborská, Pavel Zedníček, Oldřich Navrátil, Václav Svoboda, Tomáš Töpfer, František Ringo Čech, Markéta Hrubešová a další nové tváře Linda Rybová, Filip Antonio, Emily Laura Hassmannová,  Denisa Nesvačilová, Ludmila Molínová, Nela Boudová, Eva Holubová, Henrieta Horňáčková, Libuše Švormová, Jiří Lábus, Rudolf Hrušínský st., Josef Abrhám a další.


Bioscop uvede film Jak básníci čekají na zázrak do kin 14. dubna 2016



Zdroj, foto: Bioscop


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak básníci čekají na zázrak:

Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
Jak básníci čekají na zázrak
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mě se film taky líbil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
10b PRO BÁSNÍKY
Viděla jsem nesčetněkrát všechny díly a je to příjemná odpočinková podívaná.
Nenechala jsem si tedy ujít předpremiéru tohoto posledního dílu a musím říct, že mě mile překvapil.
Četla jsem spoustu kritiky, ale ta není na místě. Opravdu se mi i tento díl moc líbil.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj