Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak bojovat proti a se striemi

29. 05. 2018 | Péče o tělo
Častým postrachem mnoha žen (i mužů) jsou strie. Tyto pajizévky vznikají popraskáním elastických vláken v kůži. Nejdříve mají červenou až fialovou barvu. Starší strie jsou bělavé, až stříbrně lesklé. Vznikají často po rychlém objemovém přírůstku, např. v těhotenství či při obezitě. Výjimkou ale nejsou ani u dětí, které vyrostly příliš rychle.

Již viditelné strie nikdy stoprocentně nezmizí, ale pomocí metod estetické dermatologie včetně laserové terapie můžeme jejich vhled efektivně zmírnit. A co můžeme určitě, je snažit se jim v rámci prevence předejít.

Někteří lidé mohou mít k jejich vzniku genetickou predispozici, zde strie vznikají bohužel spontánně.  Více než 80 % žen se pak potýká s výskytem strií v těhotenství (hlavně v období 7. a 8. měsíce). Ty se nejčastěji vyskytují na břiše, stehnech, hýždích, prsou, ale i zádech.

Jak bojovat proti a se striemiPrevence je základ


Proti striím je nejdůležitější bojovníkem prevence! Dodržujte proto pravidelný pitný režim a v rizikových oblastech si kůži často promazávejte, doporučují se přípravky s vitamínem E, kyselinou hyaluronovou, Aloe Vera či ricinový olej. Důležité je krémy nanášet masážními pohyby. Babské rady také často tvrdí, že zabírá i vepřové sádlo, to pokožku dobře promastí.

Používejte ale zásadně takové, které neobsahuje sůl. Nejlepší je kosmetické sádlo ve formě mastí, například s přídavkem měsíčku. Preventivně proti striím působí i zinek, který byste si měli zařadit do svého jídelníčku. Vyskytuje se například v mořských plodech, ořechách a luštěninách.  

Strie trápí i sportovce


Strie se objevují také u lidí, kteří často podstupují radikální diety, protože ty sebou často přináší jojo efekt. Kdy lidé střídavě hubnou a přibírají a je velmi pravděpodobné, že se strie po rychlém nabrání váhy objeví také. Důležité je ztrácet na váze postupně a ideálně pod odborným dohledem. To samé platí, i pokud naopak chcete na váze přibrat. S tím mají problém především lidé, kteří chtějí rychle získat svalovou hmotu a intenzivně cvičí s velkou zátěží.  Strie tak často trápí i vrcholové sportovce.  Navštěvujete-li posilovnu, zvyšujte zátěž postupně, začínejte spíše s lehčí zátěží a vždy se dobře poraďte s trenérem. Po cvičení si kůži promasírujte mastným krémem.

„Samotné odstranění strií je relativně problematické. Existují však metody, které mohou vzhled významně zlepšit. Jednou z nejlepších je radiofrekvence nebo mikrojehličková radiofrekvence. Zarudlé a lividní strie mohou zesvětlit i pomoci cévního nebo pulzního barvivového laseru. Dobrý efekt může mít i mikroneedling se speciálními roztoky proti striím či po ošetření plazmou. Na starší strie pomůže C02 frakční laser. Pro dosažení dobrého výsledku je důležité jednotlivé metody opakovat a kombinovat,“ dodává MUDr. Lucia Mansfeldová.

Zdroj, foto: Perfect Clinic


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !