Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak budeme milovat v budoucnosti? 9 trendů pro budoucí vztahy

15. 06. 2014 | Vztahy
Bydlení v oddělených bytech, návštěvy párové terapie a větší pravděpodobnost rozvodu – co pro nás skrývá budoucnost vztahů? Nejnovější studie zjistila vývoj některých trendů: přestože stále převažuje touha najít Toho pravého či Tu pravou, pouze 28% z 370 nezadaných věří v jeden vztah na celý život.

Nedávná studie poukázala na následující: přestože 71% respondentů uvedlo, že by si přáli partnera na zbytek života, pouze 28% je přesvědčených, že v budoucnosti budou mít lidé jeden vztah na celý život. Překvapující také je, že jsou to právě lidé pod 30 let, kteří v tuto doživotní lásku věří (přes 80%). Skeptické k tomu, být na celý život svázané s jedním mužem, jsou naopak ženy od padesáti let.

Očekává se také, že čas, který tráví pár v manželství, je bude více naplňovat a bude kladen čím dál větší důraz na kvalitu vztahů i osobní nezávislost. Manželství z donucení jsou u nás dnes již minulostí; současné vztahy jsou o svobodném, emancipovaném společenství.  

Stejně jako obecný pokles počtu manželství je tedy evidentně vidět i nárůst oddělených domácností nebo počtu partnerů, se kterými lidé jsou v průběhu svého života. Psycholožka Dr. Wiebke Neberichová prohlašuje, že „vztahy na celý život se možná stanou minulostí a v budoucnu bude běžné mít několik krátkodobějších vztahů.“

Jak budeme milovat v budoucnosti? 9 trendů pro budoucí vztahyModerní vztahy a konflikt mezi „já“ a „my“

Napětí mezi touhou po partnerském vztahu a naplňováním individuálních cílů je jeden z nejčastějcích konfliktů v současných vztazích. Z 26% těch, kteří by raději žili odděleně, je na prvním místě uveden jako důvod zachování osobní svobody. Uvedla ho takřka polovina dotázaných. Podle Dr. Neberichové je tento trend seberealizace jedním z nějčastějších důvodů párové terapie. Tím, jak tlak na vztah roste díky komplexnějším individuálním potřebám, není překvapením, že se na odbornou párovou terapii obrací čím dál více párů.

Vztahy v budoucnosti: 9 trendů

1. Vztah VS seberealizace
Konflikt mezi potřebou stabilního vztahu a dosahováním individuálních cílů stále poroste.

2. Od vztahů z nutnosti k  „zážitkovému“ manželství
Vztahy a manželství byly původně založeny na potřebě přežít, kdy byl sdílený život provozován především pro budoucí ochranu. To se nyní výrazně proměnilo s tím, že žijeme čím dál nezávislější životy. Tento trend bude v budoucnu pokračovat.

3.Od životních partnerů k dočasným společníkům

Namísto jednoho vztahu na celý život budou vztahy v budoucnosti vystřídány více vážnými, exkluzivními vztahy.

4. Kvalita vztahů je čím dál důležitější
Nehledě na trend seberealizace bude kvalita pouta ve vztahu více a více důležitá.

5. Zmizí klišé ohledně věku nezadaných
V porovnání se současnými 20-30letými singles se budou nezadaní v budoucnosti vyskytovat ve všech věkových skupinách, protože lidé budou nezadaní v různých fázích svého života.

6. Změna sociálních podmínek = lepší životní zkušenost
Spolu s nárůstem životních očekávání lidé čím dál více upřednostňují rozmanitost v rámci životních stylů. To znamená, že si více lidí bude užívat fáze, kdy jejich životní styl není závislý na protějšku.

7. Nárůst párové terapie
Spolu s rostoucími požadavky a komplexicitou budoucích vztahů poroste i počet párů vyhledávajících odbornou pomoc psychologů a terapeutů.

8. Seznamování online se bude stále rozrůstat

Tabu ohledně seznámení přes internet se bude stále zmenšovat, čímž pádem bude akceptováno jako regulérní způsob hledání protějšku, stejně jako jiné, „tradiční“ způsoby seznamování.

9. Nárůst specifických požadavků na partnera
Specifika, kterými lidé určují, jak má jejch protějšek vypadat, budou narůstat spolu s podrobným seznamem požadavků na toho druhého. Takový seznam je již dnes využíván mnoha seznamkami, které se zaměřují na hledání lidí, co se k sobě co nejvíce hodí.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nesouhlasím....
Obrázek uživatelky
profil
Blbost!!
Obrázek uživatelky
profil
Taky se mi nelíbí, že je to reklamní článek. Kamarádka navíc byla na eDarlingu registrovaná a ukazovala mi "nabídku". Trochu se nepotkávala s tvrzením v reklamě v televizi.
To byl opravdu skvostný výběr!
Obrázek uživatelky
profil
je zvláštní ale seznámení jsem vždy nechala náhodě a vyšlo mi to Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S názory v článku se nemůžu ztotožnit. Navíc se jedná o reklamu na seznamku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice