Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak chutnají noky od babičky Míši Salačové?

13. 09. 2010 | Televizní tipy
S pořadem Prostřeno! se vracíme do Prahy, kde se na své vaření před kamerami chystají čtyři ženy, jeden muž a celá plejáda domácích mazlíčků. Diváci se opět přesvědčí, že každý člověk je originál. Tentokrát se sešli vyznavači lehké zdravé kuchyně s milovnicí masa, která preferuje kalorická jídla a pohrdá vším zeleným. Je tedy jasné, že o diskuse nad talíři ani o nesouhlasné reakce nebude nouze. Ctibor, jediný zástupce silného pohlaví, toho ví o jídle tolik, že vařící muže zcela zastoupí. Marie, která v pražském týdnu vaří jako první, ho vnímá jako velkého intrikána a manipulátora. Dobrou vílou celého týdne je nejstarší Dana, babička Míši Salačové, Miss ČR z roku 2000 a známé DJ. Danina vnoučata milují babiččinu kuchyni, její noky jsou prý vyhlášené. Může vyhrát 25 000 korun i účastnice bez velkých ambicí? Odpověď uvidíte na Primě v 18.00 v pořadu Prostřeno!

Pondělí: kritická Marie (56)
Brunetka z Prahy 4 má k dispozici velkou kuchyni a na pondělí si přichystala menu, které by mohlo oslovit většinu strávníků. Nechybí v něm maso ani ovoce a zelenina. Zkušená kuchařka se ve vaření vyzná, hodně peče, má ráda kalorická jídla i čerstvé suroviny. Je to taková tichá voda, připadl na ni začátek týdne a je celá nervózní. Ovšem v průběhu soutěže diváci zjistí, že Marie je pro každou legraci, donutí své soupeře dokonce skákat panáka! stredaNejde daleko pro kritické slovo, umí ale ocenit a pochválit soupeře, kteří jí přirostli k srdci. Umí počítat a s body šetří. Jak moc to od Marie slízne Ctibor, který jí nepadl do oka? A kolik bodů dostane naopak její oblíbenkyně, kartářka Zdena Regina? A kolik bodů sklidí sama Marie?

Úterý: moderní maminka Helena (29)
Sympatická Helena je na mateřské dovolené a užívá si to. Má čas na všelijaké koníčky i vaření. Zvelebuje svůj nový krásný byt v holešovické nástavbě. Bývalá sekretářka má za manžele Angličana, sama žila léta v cizině. Umí proto připravit všelijaké cizokrajné kuchyně, snaží se o vyvážená, lehká a zdravá jídla s velkým obsahem zeleniny. Inteligentní štíhlá žena dbá o svoji fyzickou kondici, uvědomuje si, že „jsme to, co jíme“, zaměřila se proto na sezonní dýni a lilek. S tím ovšem narazila u Zdeny Reginy a Marie, navíc si Helena s Marií konkurují stejně znějícím předkrmem. Čí plněná rajčata sklidí větší potlesk? Mariina studená, nebo ta Helenina teplá s kuskusem? Zaboduje Helenin originální makovec z nemletého máku? Pokud ne, sympatie si určitě získá její nápaditá společenská hra.

Středa: dokonalý Ctibor (49)
Výjimečná pozice patří uprostřed týdne Ctiborovi z Prahy 10. Je to jediný muž, a navíc potravinář, pro něhož je jídlo absolutním „koněm“. Podruhé ženatý tatínek malého chlapečka zná postupy i suroviny, neměl by proto udělat žádnou velkou chybu. Aby si každý přišel na své, rozhodl se mazaný Ctibor pro mix gril z více druhů mas a samozřejmě nezapomene ani na všelijaké dipy a omáčky. Přitom upéct hovězí žebra, aby byla šťavnatá a jen se sypala, není jednoduché. Ctibor si své postřehy, zkušenosti a znalosti okolo jídla nenechává rozhodně pro sebe; hraje si na pana Dokonalého? Nají se Zdena Regina konečně do sytosti? Ctibor má v záloze ještě vlastní, doma vařené pivo i pečený chléb. Budou jeho konkurentky fér a ocení soupeřovu snahu být skutečným hostitelem týdne?

Čtvrtek: kartářka Zdena Regina (47)

Blonďatá kartářka s prodlouženými vlasy je živel a originál už od pohledu. Pro její radikální názory na kulinářství jsou všichni zvědaví, jaké menu si pro ně výstřední vědma přichystá. Je to vlastně česká klasika, ovšem kachní stehna jsou na oleji, cibuli a medu a dušené zelí obsahuje slaninu. prostrenoZdena omastkem nešetří a bramborové knedlíky udělá klidně z prášku, protože nestíhá. Její hraběnčin koláč je také kalorická bomba. Ani předkrm není dietní, navíc hovězí jazyk v křenovém kabátku nemusí každý. Kartářka si ale věří a míří na výhru. Pomůže si trošku čárami? Nebo svoje nadpřirozené schopnosti využije až k zábavě hostů, kteří si zkusí automatickou kresbu? A co všechno z ní Zdena Regina vyčte?

Pátek: prababička Dana (74)
Bývalá konstruktérka je už skoro dvacet let v důchodu a na její krásné zahradě i opečovávaném domku v Klánovicích je to znát. Danina slavná vnučka Míša Salačová z ní už udělala prababičku, to by ovšem Daně nikdo nevěřil. Činorodá žena na svůj věk rozhodně nevypadá a má pořád co dělat. Přitom je skromná a neublížila by mouše. V průběhu celého pražského týdne působila její vlídnost jako tmelicí prvek. Do soutěže ji přihlásil vnuk a Dana ho nechtěla zklamat. Menu poskládala z prověřených jídel, nudličky z kuřecího masa, domácí noky, okurkový salát s koprem a morkové knedlíčky v polévce by mohly zabodovat. Helena si sice myslí, že morkové knedlíčky jsou z nutrie, ostatní se už ale těší na pořádný vývar, samozřejmě nejvíce vyznavačka všech cholesterolových pastí Zdena Regina.
Dívejte se, finále v Danině režii bude velmi překvapivé!

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vyskúšame
Obrázek uživatelky
profil
vyskúšame
Obrázek uživatelky
profil
fajn recepty
Obrázek uživatelky
profil
minulé díly jsem koukala a občas jsem byla i v šoku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj