Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak díky liposukci získat pozitivní a trvalý efekt? Zeptali jsme se za vás!

31. 08. 2014 | Krása
-Komerční sdělení-

Jaký je rozdíl mezi lipolýzou a liposukcí? Na kterou metodu se na internetu dočtete jen negativních recenzí a jak je možné pomocí odsátí tuku docílit trvalého efektu? I na tyto otázky jsme se zeptali předních českých plastických chirurgů z renomované kliniky Esthé.

Letos na jaře byl zveřejněn průzkum spokojenosti mezi pacienty, kteří podstoupili tzv. lipolýzu, která bývá někdy nazývána jako zázračná či bezbolestná liposukce nevyžadující chirurgický zákrok. Data však odhalila, že osm z deseti pacientů není s dosaženými výsledky metody neoperativní ultrazvukové liposukce spokojeno.

„Rozhodně tak nelze srovnávat lipolýzu s liposukcí a zároveň považovat za pravou liposukci tzv. neinvazivní ultrazvukovou liposukci, kavitační liposukci, či ultrazvukovou liposukci 3. generace. Tyto neinvazivní techniky představují pouhou lipolýzu a na veřejnosti jsou mylně označovány jako ultrazvuková liposukce,“ uvádí MUDr. Libor Kment z kliniky Esthé.

liposukceVe skutečnosti jde totiž jen o rozrušení tukových buněk, které ale nejsou z těla odsáty. Je třeba se jich dále zbavovat, což se podle průzkumu většině pacientů nedaří a jsou z těchto metod zklamaní.

„Při lipolýze dochází k rozrušení tukových buněk, které se z těla samy o sobě nevyloučí. Rozbité tukové buňky se totiž musí spálit při procesech látkové výměny. Je tak nutné tři týdny omezit tučná a vysoce kalorická jídla a zároveň dopřát tělu i lehkou aerobní zátěž. Jinak se do buněk tuk velmi rychle vrátí,“ vysvětluje Kment.

Naproti tomu operativní metoda ultrazvukové liposukce, při níž dochází k odstranění nadbytečné tukové tkáně z podkožních zásob, přináší okamžitý efekt. Tkáň se ultrazvukem nejen rozruší, ale také, podobně jako u klasické liposukce, odsává pomocí kanyly napojené na přístroj vyvíjející podtlak.

Výhodou tohoto zákroku je pak trvalý efekt jednorázové procedury, protože v dospělosti je počet tukových buněk stabilní, buňky se nemnoží, jen se mění jejich velikost. Proto má redukce jejich počtu v dané lokalitě trvalý efekt. Nejčastěji se používá pro liposukci podbradku, paží, břicha, hýždí, boků, ale i stehen, kolen nebo kotníků.

Nejvíce zkušeností s ultrazvukovou liposukcí


ultrazvuková liposukce- přístroj Vaser LipoPrávě lékaři z Esthé mají s ultrazvukovou liposukcí v Česku nejvíce zkušeností. Certifikovaní odborníci zde používají tuto metodu již od roku 1998. Proto se dnes mohou pochlubit největším počtem provedených operací a vedou školení k tomuto druhu liposukce pro další kliniky.

Klinika plastické chirurgie Esthé se navíc v roce 2012 stala prvním tuzemským pracovištěm, kde se uskutečnila nejšetrnější a nejúčinnější forma operativní liposukce pomocí speciálního přístroje, tzv. Vaser Lipo.

„Obrovskou výhodou této liposukce je kratší doba rekonvalescence. Tím, že je tuk pomocí ultrazvuku ve své podstatě roztříštěn, nehrozí po jeho odsátí žádné ďolíčky pod kůží. Samotný výkon pomocí Vaser Lipo je velmi šetrný a obejde se i bez modřin, otoků a bolesti, jak je u jiných metod liposukce obvyklé,“ chválí i po dvou letech zkušeností přístroj Kmentův kolega z kliniky Esthé MUDr. Karel Urban.

Kdo nejčastěji chodí liposukci?

Tabu, že liposukci podstupují jen ženy, boří právě metoda ultrazvukové liposukce. Využívají ji i muži, kteří se chtějí zbavit přebytečného tuku a stát se atraktivnějšími pro sebe i své okolí. Velmi často se jedná o muže, kteří vedou aktivní život, zdravě se stravují a sportují, přesto se jim na určitých problémových partiích nedaří zbavit se přebytečného tuku.

Zatímco nás ženy nejčastěji trápí nežádoucí tukové buňky v oblasti boků, stehen a na vnitřní straně kolen, naši partneři postupují nejčastěji liposukci břicha a částečně na bocích.  



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1…   28   29   30   31  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem tady sem s nima
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles