Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dobít energii i na podzim?

13. 10. 2017 | Péče o tělo
Blížící se podzim je náročné období. Léto zkončilo, dovolenou máte všechnu zcela vybranou a zima už je skoro za dveřmi. Odpočinout si od každodenní pracovní rutiny si však můžete i jinak než u moře či na chalupě. Tady máte několik tipů, jak se hodit do pohody a i na podzim dokázat načerpat trochu té energie.
 
Celoroční chození do práce je únavné a mnohdy i stresující. Není divu, že také prahnete po chvíli volna, kdy se takzvaně zresetujete a dáte odpočinout jak tělu, tak i mysli. Někdo upřednostňuje pořádnou tůru, jiný se nejlépe uvolní prací na zahrádce a péčí o stromy či květiny. Pokud však chcete vyzkoušet něco nového, ale nevíte, čím začít, vyzkoušejte některý z následujících tipů. Třeba vám zrovna padne do noty.
 

S knihou do parku

Podzim doslova září barvami a venku je stále ještě nádherné počasí, tak proč jej nevyužít. Vezměte kamarády a oblíbenou knížku a pojďte si společně sednout do parku. Skupinové čtení může být zábavou nejen pro vás. Rozhodně totiž zaujme i kolemjdoucí, kteří se rádi zaposlouchají do zajímavého příběhu, nebo se k vám dokonce přidají. Skvělá možnost, jak získat nové přátele!
 

podzimLuxusní mlsání

Neexistuje lepší kombinace dvou dobrot, než je ovoce s čokoládou. A nyní na podzim seženete, ať už na zahradě nebo v obchodě, různé druhy šťavnatého ovoce, na které si jen vzpomenete. Rozpusťte si tabulku čokolády a přelijte jí hrušky, které jste předtím chvíli společně s hřebíckem, skořicí a kapkou rumu povařili.
 

Věrný kamarád do nepohody

Češi jsou pejskařskou velmocí. Není lepší možnost strávení volného času, než se jít proběhnout se čtyřnohým kamarádem. Že psa nemáte? Nevadí, útulky jsou naplněny k prasknutí psy doslova prahnoucími po lidském pohlazení a dlouhé procházce. Není proto nic jednoduššího, než se domluvit s nějakým útulkem poblíž vašeho bydliště. Pak už jen stačí vzít jednoho (nebo klidně i více) nových chlupáčů na pořádný výlet. Uvidíte, že vám budou vděční. Navíc okamžitě zapomenete na všechny svoje starosti. 
 

Zapište si kurz

Že byste se po pracovní době měli jít ještě něco učit? Jasně! Jak lépe se chcete přivést na jiné myšlenky než tím, že si zapíšete kurzy vaření, malování, keramiky, vázání květin či líčení? Je to skvělý způsob, jak se naučit něco nového, a zároveň se uvolnit a dobít si energii. Pokud doma rekonstruujete s pomocí vlastních sil, workshop, ve kterém se naučíte, jak si sám vlastnoručně postavit hliněný dům, zhotovit šindelovou střechu či  prolézačky pro děti, je pro vás to pravé.
 

Putování po domovině

Jen málokdo může říct, že zná Česko jako své boty. Pokud máte jen trochu rádi dobrodružství, tento tip se vám bude zamlouvat. Nejprve si udělejte seznam oblíbených filmů natáčených v České republice. Pak si na mapě vyhledejte konkrétní místa - například v oblíbené komedii Jak dostat tatínka do polepšovny lezl Vašek s tatínkem na Skautské věži u Hrubé skály a hospodu, kterou proslavilo Dědictví, aneb Kurvahošigutntag s Bolkem Polívkou v hlavní roli, najdete v Olšanech nedaleko Vyškova. Nakonec už jen sbalit pořádnou svačinu, ať nemáte hlad, obout si pohodlné boty a vzhůru na cestu! 
 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !