Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dobře připravit dětskou kreativní party

25. 05. 2018 | Zajímavosti
Chystáte dětskou oslavu a přemýšlíte, jak ji zorganizovat? Největší radost svým potomkům uděláte, když jim pozvete kamarády a pomůžete uspořádat nápaditou party. Kromě báječných dobrot nachystejte i zajímavé kreativní pomůcky. Společné tvoření je zabaví, rozvine jejich fantazii a prohloubí vzájemné vztahy.

Před několika lety bylo hodně populární zvát kamarády do různých koutků, kde pro ně byl připravený program. Dnes se spíš vrací trend pozvat si kamarády domů, společně se věnovat nějaké řízené aktivitě – třeba tvoření – a pak si společně hrát v domácím prostředí.
Výjimkou nebývají ani tzv. přespávačky, kdy děti po společně stráveném večeru mohou u kamaráda zůstat na noc. Jejich hry tak nejsou ničím přetrženy a mohou si naplno užít společný čas.

Místo super dortu promyšlená příprava


oslavy pro dětiUrčitě se vyplatí zapojit děti do příprav oslavy. A to opravdu na všech úrovních: téma, program, pozvánky, výzdoba, výslužka, ale třeba i organizování spaní apod. Není dobré dávat dětem narozeninovou oslavu celou nachystanou na klíč. Je lepší peníze a energii věnovat společné přípravě. Ta ovšem někdy může trvat i půl roku!
Čeká vás vymýšlení tématu party, jak jej naplnit, jaké budou společné hry nebo právě tvoření. A chybět nemůže ani pořádná výzdoba – ta může zabrat několik hodin i dnů. A věřte, že ji děti budou vyrábět s nadšením! Berte to jako skvělou příležitost strávit se svými dětmi čas, zapojit je do příprav a taky je nenápadně něčemu přiučit.

A jaké téma mívá u dětí největší úspěch?
Harry Potter, princezny, Etiketa na královském dvoře, ale taky kouzelná cukrárna. Děti si prý pro kamarády vyráběly kouzelnické hůlky nebo vyrábějí jmenovky, menu a ozdoby na slavnostní stůl na královskou etiketu.

Pro kluky hrady, pro holčičky princezny


K vyrábění mají asi blíž spíš holčičky, kluci se spíš potřebují hodně hýbat. Ovšem když je dobře postavená aktivita, i oni se se zájmem zapojí. Kluky fascinuje třeba sprejování barev přes šablony na trička, ale i na papír. Jako šikovná pomůcka se dají využít i razítka dinosaurů nebo aut a hodně tvořivého času se pak dá věnovat přípravě prostředí, jako je druhohorní krajina pro dinosaury nebo závodnická dráha. Baví je i výzvy, například 3D projekty z papíru. Tady jednoznačné vede stavba hradu. Zvláště u kluků je důležité mít aktivitu dobře připravenou, eliminovat otravné momenty a mít nachystané třeba polotovary.

U holčiček ale jednoznačně vítězí kreativní tvoření – trička, textilní tašky, malování tenisek, výroba šperků, a také společné pečení a zdobení sušenek a jiných dobrot. Oblíbené je také vyrábění mýdel či šumivých tablet do koupele, ale i modelování a mozaiky. Jako skvělá pomůcka se hodně osvědčila razítka, kdy holčičky kombinují princeznám oblečení. To si pak mohou vymalovávat a celé nazdobit samy, nebo mohou kombinovat orazítkované barevné papíry a jiné materiály. Z nich pak vystřihují šatičky, oblečení kombinují apod. Je to skvělá zábava i pro větší skupinu děti, které se tak vzájemně inspirují a užijí si i víc legrace.

Aby byt přežil bez úhony


Možná zatím s organizováním domácí dětské party nespěcháte, protože máte obavy, aby při ní neutrpělo pěkné zařízení vašeho bytu. Určitě se vám tedy budou hodit cenné zkušenosti maminky Martiny: . „Osvědčila se mi smršťovací fólie, kterou vždycky obalím celý velký stůl. Na zem pak rozložím velké kartony. Obalování stolu a ochranu podlahy dělám se všemi, je to pro mě důležité, aby děti viděly, že nám na našem zařízení záleží a nechceme ho jen tak zničit. Je to také drobná výchovná lekce. Než zahájíme samotné tvoření, dáváme dětem starší trička či košile, nebo do pozvánek napíšeme, aby si donesly i oblečení na tvoření nebo zástěrky.“

A ještě jeden osvědčený tip přidává na závěr:

Nezapomeňte na výslužku! I malým hostům udělá radost, když dostanou při odchodu dáreček jako poděkování. Vyrobte proto společně s dětmi každému návštěvníkovi malou taštičku, nazdobte ji a nachystejte do ní třeba 2-3 krásně zabalené čokoládové bonbony, kartičku s vlastnoručně napsaným poděkováním nebo malý dáreček, který děti samy vyrobí.


Zdroj, foto: Aladine


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle