Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak dostat s novým rokem vlasy zase do kondice?

21. 01. 2016 | Péče o vlasy
Vysušené, zplihlé, bez energie. A ke všemu ještě padají. Klasické povzdechy žen nad kvalitou svých vlasů v zimě a zároveň aktuální téma hovorů v kadeřnických salonech a v lékárnách. Jak vlasy před koncem zimy a příchodem jara nejlépe zregenerovat? Dodržte novoroční předsevzetí nekouřit, omezte alkohol, dbejte na správnou životosprávu i vlasovou péči. Proti vypadávání vlasů a na podporu jejich růstu můžete vyzkoušet i masáž hlavy.


Když jde „jen“ o životní styl

Vlasy odrážejí zdravotní stav celého organismu a změna jejich kvality či dokonce vypadávání vlasů často jako první signalizují, že s námi není něco v pořádku. Vlasy umí odhalit jak nedostatek vitaminů a minerálů v těle, tak i nezdravý životní styl. Kouříte? Pak si mimo jiné ničíte vlasové kořínky. Popíjíte častěji alkohol? Vysušuje vám kůži, včetně vlasové pokožky.

zdravé vlasy

Tip: Chcete-li mít vlasy zdravé, používejte pro péči o ně kvalitní vlasovou kosmetiku, která svým složením vlasům prospěje. Pro posílení a regeneraci vlasů jsou vhodné přípravky s obsahem výtažku z ovsa, pšeničných proteinů a panthenolu. Aby vlasy nepadaly a lépe rostly, doporučují odborníci používat přípravky s kofeinem. Zkuste také změnit životní styl. Jídelníček upravte tak, abyste tělu i vlasům pravidelně dodávali potřebné živiny. Problémy s vlasy mohou být samozřejmě také indikátorem nástupu hormonálních změn nebo začátku nemoci, a to je potřeba řešit s lékařem. 

Omezte tepelné úpravy

Fén, kulma, žehlička. Pokud s nimi upravujete vlasy často, což je obzvlášť v zimě běžné, nejspíš už ztratily lesk, jsou křehké, lámou se a štěpí. Podle odborníků na vlasovou péči jde o typické projevy poškození vlasů právě těmito elektrickými přístroji. Vlasům pochopitelně neprospívá ani chemické barvení, odbarvování či trvalá. I ty mohou poškodit horní vrstvu vlasu a přispívají ke štěpení a lámání.

Tip:
Pokud v tomto směru nehodláte na vašich zvycích nic měnit, měli byste věnovat zvýšenou pozornost pravidelnému ošetřování vlasů. Používejte šetrné šampony a kondicionéry s posilujícími účinky, vhodné jsou také výživné masky na vlasy.

Mít či nemít pod čepicí

Čepice v zimě chrání vlasovou pokožku před nízkými teplotami, které mohou na vlasech napáchat velké škody. Zároveň ale čepice brání přístupu vzduchu a světla, jejichž dostatečný přísun vlasová pokožka potřebuje. Když k tomu ještě připočteme negativní vliv suchého vzduchu ve vytápěných místnostech, jsou na konci zimy vlasy extrémně vysušené a zplihlé, bez energie, a ke všemu ještě vypadávají. 

Tip: Dopřejte vlasům masáž!
Správná péče o vlasy vyžaduje víc než jen mytí a česání. Vhodná je pravidelná masáž pokožky hlavy k povzbuzení krevního oběhu. S pomocí kvalitního vlasového kartáče ji zvládnete i sami, ideálně každé ráno a každý večer. Krouživými pohyby kartáčem postupujte od spánků až k temeni hlavy a tento postup několikrát opakujte. Soustřeďte se při tom pouze na plynulé masážní pohyby a snažte se být uvolnění.

Masírování hlavy přispěje k prokrvení pokožky a posílí celkové zdraví vašich vlasů. Masáž kartáčem můžete kombinovat také s ruční masáží pokožky hlavy speciálními přípravky.

Zdroj, foto: Revalid


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem vyzkoušela DonnuHair, koupila mi ji známá jako dárek - já bych si ji totiž nekoupila - nevěřím tomu.. Nicméně jsem ji užívala a vlasy se mi zdají lepší na pohled...a i mi méně padají, takže asi to má něco do sebe..
Obrázek uživatelky
profil
Jo donnahair je super, už jsem si ji koupila po několikáté a nezklamalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vlasy jsou u nás doma se segrou věčný problém..Nedávno jsme si obě koupili DonnuHair, o které jsme slyšely samé pozitiva jak na kvalitu, tak na padání vlasů.. Jíme pravidelně a vlasy se nám zase dostávají do kondice.. Juhůůů Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
teď se mi přes zimu strašně moc mastí vlasy,a mám je krátkého střihu,vůbec nepoužívám kulmu ani fén,nechávám je přirozeně po umytí uschnout
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné informace.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles