Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak funguje protištěkací obojek

22. 03. 2019 | Zvířátka

Nejčastější domácí mazlíček je pes

U někoho je to kočka, ale v dnešním článku se budeme zabývat výcvikem psů. Pes je nejlepší přítel člověka - tuto větu zná zcela jistě každý. Mnoho z nás si svůj život bez tohoto čtyřnohého přítele ani neumí představit. Ke psům neodmyslitelně patří štěkání. Je to jejich přirozenost, jakýsi způsob mluvení, tak jako je tomu u člověka. Avšak najdou se jedinci, kterým toto v uvozovkách vyjadřování vadí. Bohužel doba je taková a páníčci jsou nuceni si promyslet, jak se zařídit, aby někomu jejich pejsek nevadil. Od toho je zde speciální obojek - protištěkací. Nyní si vysvětlíme o co jde.

 

Jak funguje protištěkací obojek

Mnoho lidí o tomto výrobku asi ještě ani neslyšelo a od toho jsou zde přítomné informace. Jedná se, jak je patrné z názvu, o obojek, který se zaměřuje proti štěkání. Je určený pro každého psa, jehož váhová kategorie se pohybuje od 3,6 kg, nicméně je nejvíce vhodný pro psy, kteří mají tzv. tvrdou kebuli a váhu aspoň 8 kg - kvůli velikosti daného obojku. Takový obojek pracuje na principu duální detekce štěkání, což znamená, že kombinuje vibrace a mikrofon. Nemusí se nikdo bát neočekávaného - aktivuje se pouze v případě, kdy ucítí vibrace z hlasivek psa, které identifikuje jako štěkání či vytí.

 

Protištěkací obojek - funkce

Tento obojek je velmi vhodný, protože se zároveň jedná o protištěkací obojek ultrazvukový. Mezi jeho hlavní funkce patří například dvojitá detekce štěkání, voděodolná technologie.

 

Detekce štěkání

Jedná se o tedy speciální duální detekci, která umí zkombinovat vibrace a mikrofon na odstranění falešných spouštěcích signálů. Velmi zásadní technologie zaručuje, že se obojek aktivuje a vydá korekci jenom v tom okamžiku, jestliže zachytí vibrace z hlasivek psa nebo zvuk při štěkání a též vytí.

Druhy korekce

Tento typ obojku využívá dokonalou korekci ve smyslu elektrostatických impulsů o deseti úrovních, přičemž jsou k tomu ještě přičítány 3 různé programy na výcvik psa. Majitelé domácích mazlíčků se vůbec nemusí bát, že by jejich pejskovi ten obojek nějakým způsobem ublížil. Vše se v pořádku a klidu dá nastavit každému pejskovi na míru podle nejlepšího vědomí a svědomí. 

 

Obojek a jeho nastavení 

Pokud si někdo myslí, že to je všechno, co tento obojek umí, tak ještě ani zdaleka nejsme u konce. Obojek může mít nastavenou výchovu podle temperamentu psa, podle četnosti štěkání.


Obojek má vodotěsnost

Obojek má v sobě voděodolnou technologii, jenž je zařízená tím způsobem, že je kompletně vodotěsná a pozor - dá se s ním ponořit až do hloubky sedmi a půl metru, takže se pejsek může ponořit do vody. Tím pádem je vhodný jak pro domácí, tak i venkovní použití. Co se týká počasí, může se používat i za deště, i za sněhu.     

 

Délka a materiál

Obojek je z velmi kvalitního a pevného materiálu - plast, tudíž je v podstatě nezničitelný. Nejdůležitější je určitě to, že pejskům nedělá jeho nošení vůbec žádné potíže, což je i pro majitele vynikající zpráva. Na krku drží dobře a nijak pejska netísní. Zásluhu má na tom určitě délka, která se dá nastavit.

 

Výhodná baterie

Pro někoho je to možná trochu s podivem, ale obojek má baterii nebo akumulátor, jak kdo chce, přičemž tento je dobíjecí a vyměnitelný, jenž disponuje kapacitou 70mAh, který se dokáže nabít během dvou hodin, což je velká rychlost, například v porovnání s jinou elektronikou, která se dobíjí. Výdrž tohoto obojku vydrží tři až pět hodin, což je další výhoda. Záleží však na tom, jak často se obojek používá.

 

Pro koho je vhodný

Nejlépe se hodí pro lidi, kteří žijí v bytech, protože tam vznikají nejčastější třenice ohledně zvířat, hlavně pejsků a jejich štěkání.


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !