Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak i mně se splnil sen o vlastním krásném bydlení

29. 08. 2017 | Finance
Bydlíme s manželem a dvěma dcerkami Anežkou a Barborkou v bytě 2+kk na Proseku na Praze 9. Holky už mají 4 a 5 let a je pro ně čím dál tím důležitější trávit svůj čas venku a prožívat nekonečnou řadu her a dobrodružství. Vlastně jim závidím, i já ráda vzpomínám na své dětství.

 Před nedávnem se manželův kolega v práci přestěhoval se svou rodinou do nového domu a návštěva u nich nás nadchla, strávili jsme příjemné letní odpoledne u kávy na jejich zahradě, holky si nadšeně hráli v zahradním domečku s kamarády. Navíc všude se teď píše o tom, jak je nákup nemovitostí výhodný, hypotéky levné….a tak jsme s manželem konečně začali také uvažovat o malém domečku se zahrádkou na kraji Prahy.

Výběr domečku byla legrace, nesnáze začaly později


Hádejte, kdo dostal úkol najít vhodný domek a zajistit na něj hypotéku. Neuvěřili by jste, ale byla jsem to já. Samozřejmě jsem se do toho vrhla po hlavě, procházela jsem nabídky nemovitostí na internetu, hledala v nabídkách realitních kanceláří a developerů…musím říci, že mě to moc bavilo. Vybírání domečku to byla vlastně radost a legrace, kamarádka je stavařka, a tak jsme výběr tří favoritů měly, než bys řekla „švec“.

sen o domkuPrvní rozčarování nastalo, když jsem chtěla ještě vybrat nejvýhodnější hypotéku. Hrdě jsem si nastudovala úrokové sazby několika bank, které jsem našla na internetu a hned druhý den jsem se vydala se do té největší, protože přeci nabízeli zajímavé úrokové sazby. Sympatický mladý muž si mě posadil do křesla a začal se ptát na sadu snad 100 otázek. Hrdě jsem odpovídala, i když u některých odpovědí jsem si nebyla stoprocentně jistá. Mladík prohlásil, že vše vypadá dobře a jistě hypotéku získáme. Až mu prý přinesu všechny podklady, potvrzení a vyplněné tiskopisy, můžeme sepsat žádost. Byla jsem překvapená horou papírů a instrukcí, ale moje obavy hned zmizely s představami o našem vybraném domečku a spokojené rodince. To přeci zvládnu!

Se slávou jsem přišla domů a vítězoslavně jsem položila svůj jasný výběr před svého miláčka. Musí vidět, jak má šikovnou ženu. Muž se u své oblíbené kulajdy dlouze zamyslel a po chvíli se zeptal, zda je možná mimořádná splátka, kolik nás bude stát vyřízení hypotéky a jestli nám vrátí rezervační poplatek v realitce, pokud nakonec hypotéku nedostaneme?

V tu chvíli mi bylo do pláče, samozřejmě, že zeptat se na tyto věci mě vůbec nenapadlo. Zatnula jsem zuby a šla studovat podmínky banky s tím, že zítra si dám ještě jednu schůzku se sympatickým mladíkem v bance a pak budu mít všechny odpovědi na jakoukoliv otázku svého drahého.

Po tříhodinovém studiu podmínek banky se o mě pokoušela beznaděj, nejenom, že podmínky jsou napsané písmem pro používání lupy, ale všechny ty informace mi přišli strašně složité, psané jazykem, kterému jsem snad někdy ani nerozuměla. V zoufalství jsem si vzpomněla na kolegyni, která si hypotéku brala tak před půl rokem. Překonala jsem ostych a zavolala jí. K mému překvapení mi popsala příběh v podstatě s podobným začátkem – nadšené hledání nemovitosti, návštěva banky, beznaděj….. ale nakonec mě uklidnila a doporučila mi, ať zavolám hypotečnímu makléři, který i jí zařizoval hypotéku, a dala mi i číslo.

Nechala jsem si pomoci a dobře jsem udělala


Na schůzku s panem H. jsem šla skeptická, vůbec jsem nedoufala, že existuje nějaký člověk, který pochopí stovky stran smluvních podmínek tolika bank a ještě by mi dokázal poradit. Pan H. nebyl sice tak atraktivní jako mladík v bance, ale handicap smazal téměř okamžitě svými vědomostmi a výhodnou nabídkou. Nejenom, že jsem dostala svoji vysněnou úrokovou sazbu, ale zařídil mi celou hypotéku naprosto sám. Samozřejmostí bylo zajištění možnosti mimořádných splátek, odhad ceny nemovitosti jsem dostala zdarma a v neposlední řadě zajistil i notářskou úschovu peněz. Prostě o nic jsem se nemusela starat, komunikoval za nás s bankou i realitní kanceláří, u níž jsme si domeček vybrali, vše s ním šlo jako na drátkách.

Chtěla bych mu touto cestou poděkovat, protože nám pomohl nejen k super podmínkám hypotéky, ale hlavně se zasloužil o to, že máme spokojenou rodinu, holky si vlastních pokojíčků a zahrady užívají každý den.

S vámi jsem se chtěla podělit o svoji dobrou zkušenost a věřte, že pokud se nechcete trápit v labyrintu všech těch složitých formulářů, podkladů a dokladů a pátrat v nekonečných podmínkách bank, vsaďte na služby hypotečních makléřů. Ti Vám ušetří nejen spoustu času ale i peněz, umějí vám dojednat nejen nejlepší sazbu, ale také ostatní podmínky úvěru. Netlačí Vás do nevýhodných nabídek, je jim jedno, ve které bance pro vás hypotéku sjednají, protože provizi – odměnu za jejich služby – mají od všech bank shodnou. Pro Vás – pro klienta – jsou jejich služby zcela zdarma, tak proč to alespoň nezkusit.

Tak a teď už musím končit, protože jdeme celá rodina budovat dětský bunkr na stromě a to je rozhodně jedna z nejdůležitějších věcí na světě…to přeci uznáte i vy !




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
CO ZA NEGRAMOTA MOHLO NAPSAT TAKOVÝ PASKVIL!

holky si nadšeně hráli
Neuvěřili by jste
ale všechny ty informace mi přišli strašně složité
služby hypotečních makléřů
někdy vykání, jindy oslovení ve 2.os. mn.č.
čárky ve větě...škoda slov

Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles