Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak jde život

4. 12. 2010 | Vaše příběhy

Mám v péči 18letého vnuka, žijeme spolu už 7 let. Je to fajn kluk a za ty roky jsme toho hodně prožili. Má zdravotní problémy, měl potíže na základní škole. Všechno jsme překonali, známky si polepšil, dostal se na učební obor fotograf.

Velmi jej to bavilo, měl hned v prvním ročníku fotografie na výstavě. Jako s každým dospívajícím jsou občas problémy, ale jinak je to hodný a chytrý kluk. Po ukončení oboru se dostal na nástavbu a doufám, že zdárně zvládne maturitu. Psychika se zlepšila, vyrovnal se s problémy v rodině. Hodně mu pomohl školní poradce, který se mu hodně věnoval. Zdálo se, že vše bude v pořádku. Vnuk se vydal na sraz ze základní školy. Moc se těšil a vzal si s sebou digitální zrcadlovku na zdokumentování akce.

Bavili se skvěle, měli kytaru, zpívali a pak hráli biliard. Poslal SMS, že se skvěle baví, ať se nebojím. Bohužel to ale dopadlo úplně jinak. Po půlnoci šli domů, spolužáci se postupně loučili, až vnuk zůstal sám. Nenapadlo ho mi zavolat, šla bych mu s pejskem naproti. Šla jsem si lehnout, ale z postele mě vytáhl mobil, kde mi volala nějaká paní, že vnuka přepadli Romové. Postarala se o něj a zavolala policii. Vnuka kopali, bili  a okradli.

Sebrali mu fotoaparát, mobil, peníze a z krku strhli řetízek. Volala jsem na policii, kde mi sdělili, že je v nemocnici, kde mu sešili obočí, ošetřili ho a pak odvezli k výslechu. Domů se dostal až v sedm hodin ráno, vyčerpaný, samá modřina. U dalšího výslechu mu policie předložila fotografie a vnuk naštěstí útočníky poznal. Mají pestrý trestní rejstřík. Jsou ve vězení a bude soud.

Nevím ale, jak to bude dále, vnuk má od té doby psychické problémy, když potká Roma, tak se třese a brečí. Chodí k psychiatrovi a k psychologovi, vše se podepsalo na prospěchu. Od té doby má problémy s pamětí a těžce se učí. Mě už není zrovna  málo, mám 64 let a jako babička to velmi těžce nesu. Teď jsme se dozvěděli, že bude soud a vnukovi se vše zase vrací, třesou se mu ruce.

Bude to asi trvat dlouho, než zapomene. Je to smutné, že si nejsme jisti nikde, bojíme se večer, když venčíme pejska. Máme hodně přátel, kteří se nám snaží pomoci, ale já už jsem z toho všeho unavená a přemýšlím, jak to vše zvládnu dále. Vnuk touží po fotoaparátu, ale ten  mu z důchodu už nekoupím a na těch lupičích si zřejmě nic nevezmu.

Právníka nemáme, ale přesto všechno zkusím zabojovat, aby se vnuk uklidnil, nebál se jít mezi lidi a žil spokojený život. Už toho prožil hodně - díky své nemoci - epilepsii, která se zlepšuje, už nemá záchvaty. Doufám, že nás čeká ještě klidný a spokojený život. Snad si to zasloužíme.   


Autor:fionora

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
spokojený, klidný život si opravdu zasloužíte,ať k vám oběma přijde, co nejdříve
Obrázek uživatelky
profil
tento příběh MUSÍM okomentorvat! Hodně mě chytl za srdce. Moc a moc držím pěsti, ať se zdravotní stav Vašeho vnuka zlepší, ať máte konečně klid a cítíte se alespoň trošku bezpečně. Dnešní doba je hodně zlá, člověk se bojí vycházet na ulici, ale MUSÍME to zvládnout, radovat se z mála. Mám také špatné zkušenosti, podobné trauma potkalo mého otce, ale nechci psát negativně. Máte pejska, vnuk na tom časem bude taky lépe, uvidíte. Radujte se, že máte jeden druhého, i to je hodně.
Obrázek uživatelky
profil
Moc držím palce, ať vše ok dopadne
Obrázek uživatelky
profil
To je opravdu hrozné. Je mi moc líto vašeho vnuka, snad se dá brzy do pořádku. Přeji vám oběma hodně štěstí v životě, opravdu si ho konečně zasloužíte.
Snad je to zlé za vámi a budete potkávat už jen hodné lidi. Držím vám pěsti.
Obrázek uživatelky
profil
Někdy si říkám, že bychom se měli vrátit k Chamurapiho zákoníku. Oko za oko, zub za zub.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles