Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak je důležité míti oční kapky

3. 02. 2017 | Péče o vlasy
Suché, podrážděné nebo unavené oči dovedou pěkně znepříjemnit den. Všechny ty klimatizace, topení, hodiny proseděné u počítače a mnoho dalších faktorů souvisejících s moderní dobou těmto komplikacím nahrává. Od nepříjemných pocitů nebo únavy očí naštěstí dovedou poměrně efektivně ulevit oční kapky. V jakých situacích vám pomůžou?

Při práci s počítačem

Podle studií během soustředěné práce s počítačem mrkáme třikrát méně. To způsobuje, že naše oči kvůli nedostatku slzného filmu vysychají a my cítíme pálení, únavu nebo dokonce bolest a možná si dokonce koledujeme o tzv. syndrom suchého oka. Myslet na pravidelné mrkání a zároveň se soustředit na práci, jde ale těžko. Proto je vhodné dávat si od práce pravidelné pauzy a jednou za čas nedostatek slzného filmu kompenzovat lubrikačními kapkami.

Jak je důležité míti oční kapkyV prostorách s regulovanou teplotou

Klimatizované i vytápěné prostory mají jedno společné - je v nich suchý vzduch. Stejně jako cítíte, že se vám v klimatizovaném nebo přetopeném interiéru vysušuje pokožka, trpí podobně i vaše oči. To samozřejmě může být po chvíli nepříjemné, proto jsou oční kapky nepostradatelným pomocníkem třeba v letadle.

Při sledování televize

Máte tendenci usínat u televize? Možná nemusí jít nutně o celkovou únavu organismu, opět může jít o důsledek nedostatečného mrkání. Pálení a únava očí vedou k tomu, že máme tendenci je zavírat, a pak často usneme. Některým pacientům trvá i několik let, než pochopí, že není unavený celý organismus, ale jen jejich oči.

Na procházce

Ve venkovním prostředí na naše oči číhá spousta faktorů, které mohou způsobit nepříjemný pocit v očích. Vítr je vysušuje a ostré sluníčko je zase může nepříjemně podráždit. I na takové obtíže fungují zklidňující oční kapky. Kromě toho venku ohrožují naše oči i mechanické vlivy jako prach nebo pyl. Kapky hydratují slzný film a vytváří tak ochranný štít na povrchu oka, zároveň pomůžou malé částečky zanesené do oka vyplavit a oko zklidní.

Při nošení kontaktních čoček

Lubrikační oční kapky jsou nezbytným pomocníkem pro komfortní a příjemné nošení kontaktních čoček. Zabrání nejen vysušování i mechanickému podráždění oka, ale uleví i ve chvíli, kdy se vám podaří v čočkách například usnout.

Aby se více účinná látka dostala na potřebná místa, zavřete po aplikaci očních kapek zhruba na minutu oko. Vždy dodržujte doporučené dávkování uvedené v příbalovém letáku a konzultujte dávkování s vaším očním lékařem.

Zdroj, foto: VašeČočky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
k očnímu lékaři chodím pravidelně co 3 měsíce,mám zelený zákal,jsem sledována,občas se stane,že mi předepíše umělé slzy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles