Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak je to s odstraňováním chloupků?

14. 06. 2018 | Krása
-Komerční sdělení-

Slunce, voda, pláže, sukně, šaty, opalování… Ačkoliv léto oficiálně začíná až za pár dní, venkovní teploty nám již téměř více než měsíc dopřávají si užívat letní atmosféru a ze skříní vytahovat letní outfity. Někdo celoročně, jiný hlavně v létě začíná řešit, jak docílit dlouhodobého odstranění nežádoucích chloupků.

Přestože chloupky k lidskému tělu patří od nepaměti, v současně době a nastavení naší společnosti je nevnímáme jako žádoucí součást vzhledu. S prvními jemnými chloupky, tzv. lanugo, se už rodíme. V dospělosti je pak tělo průměrného člověka pokryto dvěma až pěti miliony chloupků a vlasů. Některé z nich jsou silnější a tmavší, jiné jsou okem téměř nerozpoznatelné.

Mezi ženami často koluje mýtus o holení, který říká, že čím více se budeme holit, tím více a rychleji budou chlupy růst a sílit. To vyvrací MUDr. Lucie Jarešová z ambulance všeobecné a estetické dermatologie LDermaMedEst: „Chlup se skládá z vlákna a kořene. Viditelná část chlupu je mrtvá. Stříháním nebo holením chlupy tedy neztvrdnou ani nenarostou rychleji.“ Nebojte se tedy, že se z vás časté holení udělá sněžného muže.

Braun Silk épilPravdou ale je, že pokud používáte obyčejnou žiletku, strávíte ve finále odstraňováním chloupků mnohem více času, jelikož se zbavíte sice nevzhledné viditelné části, ale pod pokožkou zůstane vlasový kořínek, který chloupek dál vyživuje. Z toho důvodu není pokožka na dotek hladká již druhý den po holení. Oproti tomu epilátor odstraní chloupek včetně kořínku a vy tak dosáhnete dlouhodobějšího efektu, a to až na období čtyř týdnů.

„Při výběru vhodného přístroje na epilaci je nutné myslet na možné nežádoucí reakce kůže. Při nevhodném ošetření dochází ke vzniku kontaktního podráždění kůže, která může být suchá, červená, mohou být viditelné stopy po ošetření. Velmi důležitá je v tomto případě síla tlaku, aby byly zachyceny i ty nejjemnější chloupky. Ne všechny přístroje jsou „vnímavé“ a regulace tlaku je u nich kontrolována,“ komentuje MUDr. Lucie Jarešová z ambulance všeobecné a estetické dermatologie LDermaMedEst.

Epilátory Braun Silk-épil SensoSmart
disponují novou technologií SensoSmart, která pomocí světelné diody upozorní na příliš velký tlak na pokožku během epilace (rozsvítí se červeně). Účinnost epilace se totiž s vysokým tlakem na pokožku snižuje. Díky této technologii odstraníte i ty nejjemnější chloupky, které nezachytí ani vosk a vaše pokožka tak zůstane hladká a zářivá až po dobu čtyř týdnů. Výhodou těchto strojků je jejich voděodolnost, můžete je použít ve sprše či vaně. Navíc teplá voda napomáhá k uvolnění pokožky a odstranění chloupků je tak jemnější.

Nový epilátor Braun Silk-épil 9 SesnoSmart můžete pořídit zde.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !