Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem cestoval na Mauricius

9. 08. 2020 | Vaše příběhy

Mým snem byla celé roky cesta na Mauricius. Když už jsem konečně prostudoval všemožnou literaturu o tomto exotickém ráji, rozhodl jsem se své sny zhmotnit a konečně se vydat na luxusní dovolenou. Šetřil jsem dlouho, abych se mohl na cestu vydat i s milovanou manželkou a zažít tak opravdu nevšední léto, na které nikdy nezapomeneme. Nezapomněli jsme. Když jsem už měl částku naspořenu a pobytový zájezd vybrán, složil jsem nemalou zálohu a čekal.

S manželkou jsme nakupovali poslední propriety, bez kterých se nemůžeme obejít. Lépe řečeno, nakupovali jsme dámské propriety. Zatímco já si vystačil s plavkami, šortkami a třemi bavlněnými tričky, má žena musela mít plavky téměř na každý den jiné, slamáčků tolik, jako by byla sedmihlavou saní, nejrůznější botičky, jako bychom měli ostrov prochodit křížem krážem po vlastních a litry opalovacích mlék a krémů, jako bychom jimi měli plnit hotelové bazény, místo toho, abychom si je mazali na svá těla. Vypadalo to, že limit pro palubní zavazadlo pro nás oba dokáže překročit sama má drahá polovička. Když si cvičně své „drobnosti“ má žena vážila, zjistila, že převažuje o kilo. Musela proto náklad zredukovat. Jaký div, že při redukci sáhla v první řadě mezi má trička. Tři se smrskla na dvě. I s těmi vystačím. S nelibostí odložila jednu z mnoha kabelek, opalovací mléko a korále, které pověšeny na krk mohly sloužit coby kotva. Snad mi v moři neuplave nikam daleko a navždy se neztratí v hlubinách Indického oceánu.

 

MauriciusTehdy naše dovolená dopadla tak, že cestovní kancelář, u které jsme měli pobyt rezervovaný, zkrachovala a my strávili léto doma na Mácháči. I tak tam bylo krásně, ale Mauricius to nebyl.

Po zbytek roku bylo naším adrenalinovým sportem, kterému jsme se věnovali místo plachtění a potápění mezi útesy, vymáhání dlužné částky za již zaplacenou zálohu na dovolenou. Vzhledem k ceně plánované dovolené to nebyla zrovna malá částka.

Na konci roku byly penízky zpět doma, resp. na účtu, a já plánoval vysněnou dovolenou na další rok. Vzdát jsem se jí nehodlal. Proto také jsme si pod stromeček nadělili jen drobnosti. Dohodli jsme se tak se ženou. Má manželka dohodu ale porušila, sáhla hluboko do úspor a zakoupila mi luxusní a nechutně drahé švýcarské hodinky, což byl můj druhý sen, poukaz na masáže, který stejně využije sama, a dlouho plánovanou vinotéku. Šátek, i když vybíraný s láskou, který jsem jí coby vánoční dárek zakoupil já, vypadal vedle těch darů ještě nicotněji, než by si člověk dokázal představit. Díky tomu jsme se úspěšně prohádali první dekádou roku. Když jsme konečně začali plánovat dovolenou, ani jeden z nás nechtěl jet na Mauricius. Po nekonečných hádkách jsem na tento sen pozapomněl i já. A tak jsme pár dní letní dovolené strávili opět u nás na Mácháči. Tam jsme se usmířili a domluvili se, že na exotickou cestu pojedeme příští rok. Vánoce jsme prožili v klidu, protože tentokrát já ženě, poučen z předchozího roku, daroval drahý náhrdelník s diamantem a luxusní kabelku, zatímco ona mě obdarovala sadou kapesníků. Bylo to v pořádku, žena začala snít o tom, jak se kabelka i drahý šperk budou na ostrově snů vyjímat. Ale dřív, než jsme mohli cestu uskutečnit, se naše manželství poněkud rozklížilo a my místo na ostrov putovali k rozvodovému soudu. Následovalo majetkové vyrovnání, z kterého jsem vyvázl poněkud oškubán a psychicky raněn. A tak následující léto jsem netrávil ani na Mácháči. Lízal jsem si rány doma a popíjel víno z vinotéky, která mi, pomalu jako jediná, zůstala.

 

Když se rány zacelily a já konečně našetřil slušnou sumu, abych mohl dovolenou na Mauriciu absolvovat, tentokrát jsem si mohl dovolit vézt s sebou celou svou garderobu, a domluvil se s dlouholetým kamarádem, že ona cesta je vlastně i jeho snem, byla mi diagnostikována cukrovka. Lékařka a nutriční specialistka mi nasadily tak přísnou dietu, že jsem si neuměl představit ani cestu na Mácháč, natož let a následný pobyt na vzdáleném ostrově uprostřed oceánu. Pobyt jsem opět nerealizoval. Musel jsem se naučit dodržovat přísnou dietu, při které jsem měl takový hlad, že jsem děkoval na sklonku dne spánku, že mě z hladového utrpení na pár hodin osvobodil. Jedl jsem každé tři hodiny, ovšem taková sousta, že by nezasytila ani kojence. Pečlivě jsem si odvažoval každičké sousto, neustále kontroloval složení své stravy v přiložených tabulkách, píchal si inzulin a každou chvilku měřil a zapisoval aktuální glykemii. K tomu jsem musel sportovat, což vyhladovělé tělo odmítalo. Neměl jsem už žádné sny, jen přežít.

Když jsem se s dietou a novým životním stylem konečně sžil, psal se rok 2019. Díky malým dávkám jídla a tomu, že jsem jízdu autem omezil a ve velkém nahradil chůzí pěšky a cyklistikou, jsem našetřil značnou finanční hotovost. Tak akorát na luxusní dovolenou na Mauriciu! Můj sen a chuť do života byly zpět. Už žádný Mácháč! Konečně si užiji to, na co se roky těším, o čem sním a čeho se už nevzdám!

V katalogu cestovní kanceláře s dobrou pověstí jsem si vybral nový pobytový zájezd na Mauricius. Mohl jsem si dovolit rezervovat pobyt na více dní, než jsem původně plánoval. Konečně se dostaví odškodné za roky odříkání, utrpení a plácání se na Mácháči! Složil jsem zálohu a…přišla epidemie koronaviru a s ní konec cestování.

 

Letos sedím opět doma na zadku. Cestovní kancelář mi zaslala voucher za již složenou zálohu na dovolenou a já si gratuloval, že po mně nechtěla doplatit celou částku. Nekoná se ani náš dobrý, spolehlivý Mácháč. S kusem hadru na ústech odmítám.

 

Myslím, že jsem přehodnotil priority. Začínám si vážit toho, že jsem v rámci možností zdravý, a můj sen o Mauriciu se pomalu rozplývá. Asi mi není souzen. Tak pro příští rok si budu nově přát alespoň krásnou, slunečnou a ničím nerušenou dovolenou na Mácháči. Bez roušky.

čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem cestoval na Mauricius:

Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
Jak jsem cestoval na Mauricius
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Snad příští rok poletíteSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek,dobře se četl.Smajlík
Smůla vás provázela,ale asi vám Mauritius není opravdu souzen.Důležitější je ale zdraví a v naší zemičce je přece taky krásně.Snad se té bezrouškové doby brzy dočkáme.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné. Jednou to vyjde😊
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle